CSS: povežite se s spletnim dokumentom

Študija CSS je naslednja po HTML in obvezna stopnja razvoja spletnega programiranja. Ta tehnologija močno razširja zmožnost označevalnih internetnih strani, skrajša delo inštalaterja nad projektom, zmanjša količino kode. Tema je lahko razumljiva in povezovanje CSS pisav študentom ne povzroča težav.

Cascading Style Sheets

CSS (angleški Cascade Style Sheets) je označevalni jezik spletne strani, ki ga je Haokon Wium začel delovati leta 1994.
Leta 1996 je W3C World Wide Web Consortium priznal njegovo delo in izdala je prvo različico CSS1. Od takrat se je jezik spremenil in popravil v smeri izboljšav in izboljšav. Z uporabo CSS-ja ga povežemo s HTML-kodo in dopolnimo ter razširimo zmožnosti slednjega:
 • spreminjanje besedila na strani, saj lahko privleče domišljijo oblikovalca. V tem primeru je funkcionalnost širša od tistih mastodontov med urejevalniki besedila, kot sta MS Word ali LibreOffice;
 • vam omogoča uporabo oblikovanja za velike dokumente ali velike količine v enem samem mestu, zaradi česar webmasters narediti manj napora in časa;
 • Ker se obseg kode zmanjšuje, se hitrost nalaganja strani poveča, kar je zelo pomembno za uporabnike s počasno ali omejeno povezavo;
 • ima orodja za postavitev navzkrižnega brskalnika - zelo pomemben dejavnik pri povečevanju vrst naprav z možnostjo dostopa do interneta (pripomočki).
 • Trenutno se uporablja CSS4, ki deluje v tandemu z HTML5, ki izpolnjuje vsepotrebe sodobnega gradbišča. Mnogi strokovnjaki za IT menijo, da je CSS4 dosegel vrh svojega razvoja, prihodnje različice pa ne bodo izdane - ne potrebujejo ga.

  Sintaksa

  CSS se poveže z oznako HTML z uporabo podvojene oznake, ki vsebuje navodilo za obnašanje elementa na spletni strani, ki ima naslednjo skladnjo:
  p {text-indent: 5%;}

  Uporaba tega sloga za oznako

  bodo v odstavkih dokumenta 5% odmika od začetka vrstice.


  p {text-indent: 5%;}

  Zasnova se imenuje slog oglasa in mora biti v naslovu spletne strani, Dokument, ki vsebuje tehnične informacije med oznakami. Struktura danega sloga oglasa za oznako

  je naslednja:

  1. p je identifikator.
  2. lastnost besedilo-zamik - slog.
  3. 5% - vrednost premoženja.

  To so posebni izrazi, definicije, ki se uporabljajo v vajah, ki jih uporabljajo programerji. Zapomniti jih je treba!

  Delo s pisavami

  Informacije v obliki besedila - kakšnih 99% obiskovalcev prihodnjega mesta bo prišlo do potrebnih podatkov. Zato je berljivost pisave, njena estetika in enostavna uporaba v vizualnem zaznavanju pomembna za prisotnost vira. CSS povezava tukaj bo dejanje, ki lahko odgovori na navedene zahteve.

  Za manipulacije s tehnologijo pisave ima bogato orodje. Najbolj jasno v obliki tabelezagotavljajo drug način za dodajanje pisav CSS oznakam

  , ki usklajuje besedilo:

  ZMOGLJIVOST MOŽNI POMEN REZULTAT
  p poravnajte levo besedilo pritisnjeno na levi rob (privzeta vrednost)
  center besedilo je centrirano
  desno besedilo se pritisne na desno stran
  upravičiti besedilo zapolni črte na obeh straneh (kot v knjigah)

  Primer, kako bo brskalnik prikazal vsak slog oglasa:

  Za delo z besedilom se uporablja več slogov. S svojim celotnim seznamom, namenom, njihovimi lastnostmi in vrednostmi najdete v referenčnih knjigah CSS.

  Zunanje datoteke CSS

  Povezavo CSS lahko izvedete z zunanjimi datotekami. V tem primeru je poleg glavnega dokumenta HTML ustvarjen ločen dokument s slogi, ki se nahaja v istem imeniku kot sam dokument HTML. Njihovo število je lahko vsako. Algoritem za povezovanje zunanjih CSS datotek je sestavljen iz dveh korakov:

  & lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

  & lt; skript & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});
  1. V urejevalniku besedila ustvarite dokument s slogi, podajte pripono za to .css. Ni označenih oznak.
  2. V dokumentu HTML v naslovnem delu dokumenta (med oznakami) se morate sklicevati na to datoteko z naslednjimmodeli:

  Namesto style.css morate navesti naslov datoteke. Ta naslavljanja so lahko absolutna ali relativna. Koristi so očitne:

  • zunanje datoteke se lahko uporabijo za poljubno število spletnih strani znotraj spletnega mesta;
  • če nastavite absolutni naslov, nato na več lokacij. Očitno je, da se istočasno označi oznaka enkrat in ni potrebe po predpisovanju sloga za vsako stran;
  • Če programer uporablja to metodo, končni uporabnik ne bo mogel videti kode CSS. Tako lahko svojo kreativnost zaščitite pred plagiatorstvom.

  Med drugim pri delu z oznako koda hrbtenica povzroča napake. Z lahkoto jih je mogoče zaznati in popraviti v majhni datoteki manjše velikosti kot običajno okorna koda HTML.

  Uporaba tehnologije javascript

  Pri oblikovanju besedila na spletni strani se pogosto zgodi, da je treba določiti slog za določen fragment, ki ni okolje. Če je ta metoda večkrat uporabljena na spletnem mestu ali v velikem spletnem dokumentu, je prikladno povezati preko javascripta CSS z zasnovo:

  & lt; script & gt;
  document.write ("");


  Ponovno, namesto style.css je zapisan relativni ali absolutni naslov zunanje datoteke z razširitvijo .css.
  Ta metoda bo podrobno preučena v študiji programiranja na javascript. Omemba tega je vnaprej, a potrebna za delo z besedili na tej ravni.

  Sorodne publikacije