Nokian Nordman 5 SUV XL pnevmatike: Pregled, tehnični podatki in mnenja

Nokian Concern je posebej zasnovan za crossover, off-road in štirikolesne avtomobile in se uporablja v različnih vremenskih razmerah in je ustvaril zimske pnevmatike Nokian Nordman 5 SUV. Pnevmatike lahko delujejo pri nizkih in visokih temperaturah, na vseh cestnih tkaninah - suhih in mokrih. Nokian Nordman SUV 5, glede na rezultate številnih testov, ima precej visoke položaje, saj se uvršča v modele, kot so Pirelli Ace Zero, Gudier UltraGrip Ais Arctic in Hakkapeliitta 8 SUV, v predvidljivem obnašanju na zasneženih in ledeniških cestah in kakovosti oprijema s cestnim krpom. , obenem pa pusti številne pnevmatike, ki imajo podobno zasnovo in namen.

Značilnosti pnevmatik Nokian Nordman 5 SUV XL

 • Uporaba naravnih olj najvišje stopnje čiščenja omogoča visoko togost sestavka gume.
 • Visokokakovostno vlečno silo in sklopka, doseženo z optimizirano zasnovo tekalne plasti, v osrednjem delu katere sta dvojni predali. Najbolj učinkovita možnost je na hladni in čisti površini ceste.
 • Stopnice tekalne plasti so opremljene s posebno štrlino - tehnologijo, imenovano "medvedova kremplja". Na pnevmatikah Nokian Nordman 5 SUV se konica trdno prilega pokončnemu položaju v luknji, kar poveča kakovost konice in izboljša oprijem.
 • Usmerjene bodice imajo štirikotno obliko, ki brez težav prehaja skozi led, sneg in sneg.zagotavljajo trden in zanesljiv oprijem s krpo.
 • Zaradi madežev kontakta se umazanija, voda in masa hitro in učinkovito uporabljajo zaradi globokih, poliranih utorov tekalne plasti Nokian Nordman 5 SUV.
 • Ojačani stranski deli.
 • Večja trdnost pnevmatik.
 • Posebni indikator obrabe tekalne plasti.
 • Posebno razvita gumijasta zmes visoke trdnosti, v kombinaciji z lahkimi in okroglimi konicami, varno pritrjena na projektor, zagotavlja visokokakovosten in zanesljiv oprijem s cestiščem. V ta namen se v pnevmatikah uporablja tehnologija "medved kleščec", ki jo ponuja Nokian Nordman 5 SUV. Navzkrižna sklopka je zagotovljena s posebnimi utori, ki se nahajajo v ramenskih območjih pnevmatik. V osrednjem območju se blazinice tekalne plasti kombinirajo med seboj, kar zagotavlja večjo natančnost krmiljenja s kolesa avtomobila. Pnevmatike Nokian Nordman 5 SUV XL se lažje in hitreje vrtijo, zato je zaradi posebnega vzorca lažji stik s cesto.

  Očiščena olja

  Nokian Nordman 5 SUV pnevmatike uporabljajo rafinirana olja brez rakotvornih ali strupenih kemičnih sestavin. Podjetje-proizvajalec spoštuje okoljske probleme, ki so postali pionirji na področju proizvodnje avtomobilskih pnevmatik, prvič pa se zatečejo k rabi rahlo rafiniranih olj. Pnevmatike imajo odličen oprijem na mokri podlagi in druge varnostne funkcije.

  Tehnologija medenjakov

  inovacijska tehnologijaClaw "zagotavlja najboljši vklop sklopke pnevmatike s tkanino, ker je konica pravokotna na cesto.

  Kremen in olje iz repičnega semena

  Sestava gumijaste zmesi, iz katere je tekalna plast , ki vključuje sestavo silicijevega dioksida in olja oljne ogrščice, ki omogoča izboljšanje oprijema pnevmatik na mokrem tiru in zmanjša kotalni upor brez poslabšanja zimskih lastnosti pnevmatik Olje oljne ogrščice kot del gumene zmesi poveča trdnost pnevmatike in pozimi izboljša oprijem. ovyy sezono.

  Večplastna zaščita

  Pnevmatika Nokian Nordman 5 SUV je sestavljena iz štirih različnih gumenih zmesi. Ta funkcija zagotavlja učinkovitost različnih delov pnevmatike. Večslojni tekalni plašč optimizira spenjanje in vozne lastnosti pnevmatike, obenem pa izboljša zmogljivost konic.

  Indikator stopnje obrabe

  Na osrednjem robu pnevmatike se nahaja indikator obrabe, ki kaže globino utora. Ščitnik določa tudi številne številke, po katerih se preostala globina utora izračuna v milimetrih. Številke se izbrišejo in izginejo, ko se tekalna plast izrablja.

  Samohodna pnevmatika Run Flat

  S polno obremenitvijo avtomobila se lahko spustite s spuščenim avtobusom približno 50 kilometrov; Razdalja se poveča na 150 km, če je v vozilu samo en voznik. Proizvajalec pnevmatik - Nokian Tyres - svetuje, naj ostane na hitrosti 80 km /h, na mokri cesti - 50 km /h. Pnevmatike Run Flat lahko namestite samo na vozila, opremljena zESP sistemi in senzorji zračnega tlaka, ki so vgrajeni v vsak sistem, ki opozarja voznika na spreminjanje tlaka v pnevmatikah.

  Prednosti pnevmatik Nokian Nordman

  Pnevmatike te blagovne znamke in modela spadajo v povprečno cenovno kategorijo in imajo pomemben seznam prednosti:
 • Predvidljivo obnašanje na premici in v ovinkih, odlično upravljanje.
 • Odličen oprijem na cestišču zunaj, odvisno od njegovega stanja.
 • Odpornost proti akvaplaningu in zamašitvi.
 • Zagotavljanje kratke zavorne razdalje in pospeška od kraja.
 • Odlične lastnosti prečne spenjače na različnih površinah, vključno z ledom in snegom.
 • Hitra in natančna reakcija na vsak premaz: zamrznjena, vlažna, prekrita s snegom. Dodatna prednost - dobre veslalne lastnosti blatnih, peskovnih in snežnih jezov, ki igrajo pomembno vlogo pri SUV-jih in prehodih.
 • Odlično ravnanje s preobremenitvami in visokimi hitrostmi.
 • Optimalno razmerje med elastičnostjo in trdoto.
 • Minimalna izguba trnja.
 • Najmanjša teža in enostavno uravnoteženje.
 • V primerjavi z drugimi žrebčarskimi partnerji - majhna poraba goriva.
 • Dolga življenjska doba - več kot tri sezone.
 • Obsežen SUV Nokian Nordman 5. 225/65 /R17 - ena izmed najbolj priljubljenih velikosti, primerna za večino avtomobilov.
 • Pomanjkljivosti pnevmatik Nordman 5 SUV

 • Prekomerni hrup pri premikanju po betonskem ali asfaltnem vozišču.
 • Nezadostna stopnja prehodnosti od ekstremnihcestah
 • Pri temperaturah pod -20 ° C se poveča togost gume.
 • Pnevmatike Nokian Nordman 5 SUV: pregledi

  Pnevmatike Nordman so med najbolj iskanimi in priljubljenimi med vozniki. Ostanki pnevmatik Nokian Nordman 5 SUV se med seboj ne razlikujejo in poudarjajo glavne prednosti gume. Pokrovi pnevmatik zagotavljajo popoln oprijem in stabilnost, tudi na snežnih cestah brez ledu in s snegom, še posebej ob prisotnosti voznikove izkušnje z vožnjo. Vse predložitve, tudi najmanjše, se praktično nemudoma odpravijo s samim gumijem brez kakršnega koli zunanjega posredovanja voznika. Po opravljenem delovanju pnevmatik v enem ali dveh letnih časih ostanejo vsi trni na mestu in se ne izgubijo, obraba tekalne plasti je skoraj neopazna.
  Edina pomanjkljivost te gume je, da mnogi lastniki avtomobilov zahtevajo povečan obseg, ko potujejo po betonski ali asfaltni cesti. Prekomerni hrup se po izteku ene sezone zlahka odpravi in ​​je bolj odvisen od zvočne izolacije avtomobila kot od gume.

  Rezultati

  Nokian Nordman 5 SUV pnevmatike so idealna izbira za tiste lastnike avtomobilov, ki raje kupujejo gume z žeblji, namesto "velcro". Ne moremo jih razvrstiti v proračunsko kategorijo, vendar je glede na dolgo življenjsko dobo z ohranjanjem prvotnih lastnosti in značilnosti ter skoraj popolno odsotnost dodatnih vlaganj v nadaljnje vzdrževanje, mogoče trditi, da je nakup takšne gume dolgoročna in zelo donosna naložba.
  Življenjska doba in zadržanje podjetja Nokian Nordmanvse lastnosti so v mnogih pogledih odvisne od načina vožnje. Za tiste, ki imajo raje varen in sproščen slog in so prisiljeni potovati v hladni sezoni v mestu in zunaj njega, bodo pnevmatike Nokian Nordman najboljša možnost za crossover ali SUV ali za katero koli drugo opremljeno vozilo. polni pogon. Pnevmatike se popolnoma ujemajo z nalogami, ki so jim dodeljene, zagotavljajo visoko kakovost in zanesljivost oprijema s krpo, ne glede na vremenske razmere in stanje poti.

  Sorodne publikacije