Ločevanje od vrha CSS: pozicioniranje vsebine

CSS Nesting je bil vedno pravokoten. Vse plavajoče proge so v pristojnosti razvijalca. Pravila za slog zagotavljajo dovolj različic, da omogočijo strani gladke oblike znotraj ločljivosti zaslona. Toda vsak element postavitve je vedno pravokotnik, v katerem je ureditev informacij urejena s pravili CSS.

Odhodi z vseh strani so pomembni za vsak element strani, ko je popolnoma pozicioniran, in vtis CSS od vrha je določen zlasti zato, ker je pomemben za različne elemente, še posebej za majhne.


Osnovna pravila za določanje položaja

Element bloka ima pravilo umika s strani robnega elementa, pravilo vdolbine za elemente v njem (oblazinjenje) in širino meje, ki se lahko uporablja tudi. Posebej pomemben je umik od zgoraj. CSS znotraj bloka povezuje pravila za vstavljanje pravil v absolutno in relativno nameščene elemente znotraj tega bloka.
Običajno CSS pravilo: zamiki lahko določite z vseh strani na enak način, pare nad /spodaj in desno /levo ali za vsako stran posebej. Na primer,
 • rob: 10px;
 • oblazinjenje: 10px20px;
 • oblazinjenje: 10px20px30px40px.
 • V prvem primeru se element ponovi s strani zunanjega vsebnika, v katerem se nahaja. V drugem primeru je zamik od zgoraj in spodaj 10px, levi in ​​desni pa 20px. V tretjem primeru so velikosti zamikov označene na vseh straneh: zgoraj, desno, spodaj in levo. V vseh tehprimerov je najvišja stopnja CSS 10 px.

  Pravila, ki spreminjajo položaj elementov

  Če element postavitve ni popolnoma pozicioniran, se nahaja v splošnem vrstnem redu oblikovanja strani.
  Če definirate zamik CSS iz elementa scCurrInfo, bo cilj dosežen in če je na ravni li - ne.
  V tem primeru je uporaba pravila za oblazinjenje: 40px; zahteva ustrezno zmanjšanje pravil za širino in višino za 80px. V nasprotnem primeru se bo velikost bloka scCurrInfo povzpela izven bloka.
  Če odstranimo pravilo padding iz opisa scCurrInfo, vendar ga dodamo z vrednostjo 20px v opisu sloga elementa seznama, od vrha dobimo le zamik. CSS te vrednosti ne bo uporabljal drugim strankam. Seveda se taka uporaba pravila umika nanaša na vsak element li.

  Splošna praksa oblikovanja vsebine

  Nekateri razvijalci dosegajo odličnost tako, da strani spremenijo v elemente blokov. Očitno je to klasična praksa - začnite s tabelami in dokončajte svoj izobraževalni proces na blokih.


  Svoboda, ki je značilna za postavitev blokov, je fascinantna, domišljija razvijalca pa ne sme biti omejena na stroga tabelarna pravila: samo vrstice, samo celice, se združijo le vodoravno in navpično. Nič neločljivo v relacijskih idejah. Medtem, v tabeli, poleg očitnih pomanjkljivosti, obstajajo številne kvalitativne prednosti. Pri ustvarjanju vdolbin od zgoraj, CSS upošteva vdolbine na levi, desno (spodaj je poseben trenutek). Pravila celic tabele vam omogočajo, da uravnavate poravnavo navpično in vodoravno.Z uporabo slogov vrstic, ki jih združujejo s slogi celic, lahko ustvarite kompleksne predstavitve vsebine.
  Običajna predstavitev strani v obliki pravokotnikov (postavitev blokov) ne preprečuje, da bi jo predstavila kot tabelo. To so pravokotniki, vendar so celice tabele, torej imajo svoja pravila, ki dopolnjujejo pravila blokov.

  Absolutno pozicioniranje

  Blok s pravilom POSITION: absolutno; bo na mestu, ki ga določijo njegove koordinate glede na blok, v katerem se nahaja.
  Značilnost pravil CSS je "praksa - najboljši preizkus resnice" v večini primerov, še posebej, kadar je potrebno navzkrižno brskanje in postavitev poteka ročno, večinoma študija celotnega priročnika s kaskadnimi listi slogov. Uporaba tabel pogosto vodi v težavo s prenosom vsebine celic. Podobna pristranskost znotraj bloka ni vedno in ne vseh elementov. Z eksperimentiranjem lahko dosežete želeni rezultat. Trivialna naloga: kako odstraniti zamik od zgoraj, CSS ne rešuje vedno na nepomemben način. V nekaterih primerih, ko morate strojno obdelati elemente strani v globinah neke priljubljene spletne strani sistema za upravljanje vsebin, morate biti pozorni ne le na eksperimentalno prakso, temveč tudi na izkušnje sodelavcev.

  Sorodne publikacije