Plot čarovnice 1: glave in znaki

Dolgo se lahko pogovarjate o tem, kako dvoumno je izšel prvi RPG iz CDPR studia, vendar bo ta članek govoril o zgodovini. Zgodba v igri je razdeljena na logične glave, tako da bomo o tem parceli govorili v tem vrstnem redu.

Prolog

Začetni del igre poteka v trdnjavi Caer Moren - zavetje čarovnic. Najdejo protagonista, Geralta, nedaleč od gradu brez zavesti. Čarovnice zbudijo spremljevalca in ga pripeljejo do čutov. Po določenem času trdnjavo napadejo neznani razbojniki s znakom salamanderja, ki ga vodi profesor in nekakšen čarovnik. Kradejo orodja in recepte čarovnic, po katerih se teleportirajo. Med bitko umre eden od študentov Vesemirja. Zaslon igre "Witcher 1"; je vezan na pogreb Lea, ko se junaki po svetu razhajajo, da bi našli tiste, ki so napadli Caer Morgan in ga poplavili. Geralta so poslali na obrobje mesta Uzimy, ki se je izkazalo za karanteno skozi kugo.


Poglavje I. Profesor

V prvem poglavju vas igra predstavi vaščanom in skrivnostnemu fantu Alvinu. Akcija se začne z dejstvom, da čarovnik zapusti domačo gostilno in skoraj takoj naleti na sled neznane zveri, ki napade prebivalce. Med preiskavo pride Geralt k častitelju, ki noče sodelovati, dokler mu čarovnik ne dokaže svoje zvestobe. Da bi to naredili, morate pomagati trem pomembnim ljudem na obrobju Izmis - Tdv, Mikul in Haren. Igralec je na parceli"Widget 1" se seznani z omenjenimi junaki in izpolnjuje njihove osebne naloge. In tudi v tem poglavju čarovnica sreča starega prijatelja, rdečega Zoltana. Z njim se bo igralec še vedno srečal med prehodom. Pri preiskavi primera domači Shani pomaga protagonistu.


Na koncu poglavja Geralt najde Salamandra in profesorja, vendar mu ponovno uspe. V tem času se bodo domačini lotili travnatih površin, zato se morate odločiti, da se za to postavite ali pustite vse, kar je. Na ploskvi "Čarovnica 1" ne bo veliko vplivala. Poleg tega bodo na koncu prvega poglavja vsi vaščani izginili iz rok čarovnic, zver bo premagana in imeli boste prehod samega mesta.

Poglavje II. Pobeg iz zapora

Ko je poskušal prestopiti mestna vrata junaka, aretiral in dal v lokalni zapor. Geraltu se ponudi dobičkonosen posel - umor kokatrixa iz kanalizacije v zameno za izpustitev. V kanalizaciji se seznani s Siegfriedom, ki heroju svetuje, naj odide k Raymondu Marlowu, da pomaga pri preiskavi. Po predplačilu odvetnik obljublja, da bo pomagal Geraltu in dobil več informacij o Salamanderju. Raymond vodi čarovnika do več osumljencev, igralec pa mora zaslišati in opraviti vrsto dodatnih nalog. Med preiskavo se izkaže, da je pravi detektiv že dolgo mrtev - njegovo telo na pokopališču. Geralt se odloči, da igra tistega, ki je prevzel Raymondovo obliko, in gre z njim na močvirje do stolpa. Tam detektiv vzame resničen videz - daje se glavnemu Azarju Yaveduzločinca Naš čarovnik se ne more spopasti v bitki, vendar se premakne na varno mesto.

Poglavje III. Srečanje s Trissom

Prehod zgodbe o "Widgetu 1" v tretjem poglavju se začne s hišo Triss Merigold - čarovnico, staro dekle Geralt, od katere so se zavezali romantični odnosi. V tem času čarovnik pride na posvetni sprejem, kjer se pogovarja s princeso Addo in njenim adjutantom. Tam junak komunicira z Leevaharden, ki obljublja, da bo pomagal Geraltu v boju proti Salamanderjem. Ko junaki ugotovijo lokacijo baze Salamander, obstaja izbira: zagotoviti podporo vilinov v osebi Yaevina ali poiskati pomoč pri Siegfriedu in Redu goreče Rose. Iz igralčeve izbire se ploskev "Witcher 1" spremeni le v tistih trenutkih, ki pripadajo eni od strank. Ko Geralt vstopi v zatočišče Salamander, se sooča z profesorjem in Azarjem. Prvi umre od meča, drugi pa pobegne. Po odhodu iz zavetišča se čarovnik sreča s kraljevsko stražo in v tem trenutku ga ima Trisse čas, da ga prenese v Temnovodje.

Poglavje IV. Vilini

To poglavje odlikuje bolj izmerjena zgodovina. Geralt obišče vas, kjer je načrtovana poroka dveh mladih. Ko gremo skozi, naš lik spozna vse skrivnosti prebivalcev, na koncu pustolovščine v Temnem morju pa so čete Reda gorečih vrtnic, ki bodo uničile lokalni tabor elfov. Geralt jim lahko pomaga pri tem ali se zavzame za obrtnike. Po rešitvi vprašanj junak odide na Boat Exit.

Poglavje V. Izid

Tukajpribližuje se ploskev "Witcher 1". Vojna je izbruhnila med Redom in vilini. Čarovnica je na zahtevo kralja Foltesta poslana na pokopališče, da bi spet izpustila hčer Addo. Lahko ga res rešiš ali ubiješ. Na poti do grobnice se junak sreča z vodjo reda, za katerega se zdi, da je poveljnik "Salamanderja". Po tem morate iti v laboratorij Yaved, uničiti številne mutante in se spopasti s samim lopovom.

Epilog

Vrnitev k Izzimu čarovnik sreča stare znance (kdor je propadel je odvisen od izbrane stranke med prehodom). Ko pridemo do zatočišča Jamesa, poveljnika Salamandra, čarovnik udari z obešalnikom, po katerem je lopov prenesel junaka v drug svet, da bi dokazal svojo pravilnost. Geralt teče iz ledenega sveta, spozna svoje prijatelje in znance (dialog je odvisen od odnosa med prehodom). Na koncu se pojavi kralj divjega lova, ki ubija Jakoba, ker se ni mogel spopasti s svojo nalogo. Geralt se bori s kraljem in ga premaga. Na telesu Jakoba je medaljon, ki je enak tistemu, ki ga je nosil Alvin. Glavni junak se vrne kralju za nagrado. V tem trenutku se poskuša na Foltest. Izkazalo se je, da je bil morilec še en čarovnik, toda Geralt ima čas, da ga ubije. Na tej ploskvi se konča.

Dodatne ploskve v pripomočku 1

V igri so tudi dodatne kampanje pripovedovanja zgodb: "Neželeni učinki", v katerih čarovnik pomaga pri izločitvi dolga in dolga ter "Cena nevtralnosti", kjer je Geralt vpleten v konflikt medčarovnik in njen brat. Akcijski prostor je padec Caer Morgan.

Sorodne publikacije