Kako popolnoma odstraniti "Avast" iz "Winds 7" ali iz katerega koli drugega sistema: tri preproste metode

Antivirusni paket "Avast" se veliko uporabnikov pogosto pritožuje zaradi nepravilnega dela z pojavom številnih napak, prenosom potencialnih groženj ali blokiranjem popolnoma neškodljivih datotek in programov. Spodaj boste našli, kako popolnoma odstraniti Avast iz operacijskega sistema Windows 7 ali katerega koli drugega sistema. Za obravnavo so predlagane tri najlažje metode.

Kako odstraniti Avast iz računalnika z operacijskim sistemom Windows 7 s pomočjo lastnih sistemskih orodij?

Za začetek upoštevajte standardni postopek odstranitve. Vprašanje, kako v celoti odstraniti "Avast" iz "Winds 7", najprej rešimo s pomočjo orodij, vgrajenih v sistem.


V najenostavnejšem primeru morate uporabiti programski in komponentni del, ki je v standardni nadzorni plošči. " Dovolj je, da si zapišete program in pritisnete gumb za brisanje, potem pa aktivirate svoj lastni namestitveni program za protivirusne programe (vgrajen je). Po zaključku postopka boste pozvani, da ponovno zaženete sistem. Zdi se, da je vse preprosto, vendar se ne mudi, da bi se veselili. Dejstvo, da sta vgrajena Windows in lastni namestitveni program protivirusne programske opreme, tako da po standardnem postopku odstranitve v sistemu obstaja ogromna količina preostalih odpadkov v obliki datotek, map in registrskih ključev.
Zato vprašanje, kako odstraniti Avast iz računalnika, v celoti vključuje ročno posredovanje uporabnikov. In prviurejevalnik registra bo klical (regedit v Run Console). Po vnosu morate poiskati preostale zapise. To storite tako, da uporabite element v meniju Datoteka ali hitro bližnjico na tipkovnici Ctrl + F. V polju vrednosti morate podati ime protivirusnega programa (v našem primeru avast). Vse, kar je treba najti, je treba izbrisati (preklop iz enega rezultata na drugega s pritiskom na gumb "Najdi naslednje" ali tipko F3).


Po zaključku teh korakov je problem, kako popolnoma odstraniti Avast iz Windows 7, še vedno nerešen. To je posledica dejstva, da so fizično nekatere datoteke in imenike programa še vedno na trdem disku. Če jih želite odstraniti, morate uporabiti iskalno polje v Raziskovalcu, da vnesete ime programa (kot je tisti v registru, da izbrišete vse rezultate iskanja in potem je zaželeno, da znova zaženete vnovično zagon. in v razdelku Odpravljanje napak deaktivirajte modul za samozaščito. Če paket ni odstranjen v standardnem načinu sistema, lahko izvedete podobna dejanja v varnem načinu (F8 ob zagonu).

Kako v celoti odstraniti Avast iz računalnika

Kot vidimo, je ta metoda precej neprijetna, ker zahteva intervencijo uporabnika, in nekateri iz istega registra je bolje, da se ne šali, strah pred kritičnimi spremembami, ki lahko povzročijo nepredvidljive posledice za sistem. s tem, kakoPopolnoma odstranite Avast iz Windows 7, poseben pripomoček za odstranjevanje tega antivirusnega programa, imenovanega Avastclear, pride na vašo pomoč. Predstavljen je kot posamezna izvedljiva datoteka EXE, ki jo je potrebno zagnati v imenu skrbnika (sam program priporoča uporabo varnega načina).
Tu je vse preprosto. Po zagonu programa na posebnem seznamu izberite programski izdelek, ki je nameščen v računalniku, kliknite gumb za brisanje in počakajte na konec postopka. Po zaključku bo ponovno predlagan ponovni zagon sistema. Domneva se, da je antivirus odstranjen, tako da ne pušča sledi.

Odstranjevanje protivirusnega programa s programi -installer

Končno, vprašanje, kako v celoti odstraniti Avast iz Windows 7 lahko absolutno rešiti z uporabo ozko mislečih utilities-installer. Razmislite o odstranjevanju protivirusnega programa na primeru najmočnejšega programa iObit Uninstaller. Seznam nameščenih programov v programu je zelo podoben oddelku programov in komponent sistema Windows, zato je težko zamenjati. Najprej poiščemo antivirus na seznamu (uporabimo lahko tudi iskalni niz), nato pa kliknemo gumb s sliko vozička. Po tem se aktivira vgrajeni program za namestitev protivirusnih programov.
Ko preneha delovati, morate omogočiti zmogljivo skeniranje (to orodje iObit Uninstaller lahko nastavite na samodejni zagon). Tukaj je samo in ugotovi vse ostanke v obliki računalniškega smeti(datoteke, imenike, vnose v register). V seznamu rezultatov izberite vse, kar je (privzeto bodo vsi objekti dodeljeni samodejno), spodaj označimo trak uničenja datotek in kliknemo gumb "Izbriši". Ko je postopek čiščenja končan, morate znova zagnati računalnik. Zdaj lahko varno trdimo, da je bil antivirus popolnoma in popolnoma odstranjen.

Kaj je treba uporabiti?

Kot ste že opazili, je problem s tem, kako popolnoma odstraniti Avast iz "Vetrov 7", preprosto rešen. Zdi se, da uporablja ročno odstranjevanje - stvar je popolnoma nehvaležna. Za brezpogojno in popolno odstranitev tega paketa je bolje uporabiti za to posebej izdelan program ali ga izbrisati (lahko uporabite, na primer, Revo Uninstaller, ki je zelo podoben zgornjemu programu glede na načelo delovanja in vmesnik).

Sorodne publikacije