Kako uporabljati HDD Health

Napake, ki se pojavijo med delom na računalniku, se lahko pojavijo z zavidljivo frekvenco. Pogosto se pojavljajo težave v sistemu, vendar včasih na ta dejavnik vplivajo okvare nekaterih komponent. V tem primeru je priporočljivo poklicati usposobljenega strokovnjaka, da prispe in preveri njihovo sposobnost za delo. Toda v tem članku bomo govorili o nečem drugem o zdravju HDD. To vam bo pomagalo preveriti trdi disk za prisotnost pokvarjenih sektorjev in ponuditi popolno poročilo o opravljeni analizi. Z njim lahko ugotovite, ali trdi disk potrebuje popravilo.

Malo o programu

Kako uporabiti HDD Health, bomo govorili malo kasneje, zdaj pa je vredno dodati nekaj besed samemu programu. Predstavljeni program je eden izmed najhitrejših za preverjanje trdih diskov za napake. Med drugim ga odlikuje preprost in uporabniku prijazen vmesnik, ki ga bo lahko razumeti tudi neizkušen uporabnik. Pomembno je omeniti tudi funkcijo spremljanja, ki omogoča spremljanje pravilnosti diska v ozadju. Prosimo, upoštevajte, da program ne deluje samo s trdim diskom, ampak tudi s SSD.


Kako uporabljati

No, pojdimo naravnost na način, kako uporabljate HDD Health. Kaj storiti:
Prenesite program na računalnik in ga namestite.
 • Ko se program zažene, se lahko vključi v pladenj, tako da začne spremljati sistem, tako da odprete okno, kliknite na ikono v pladnju.
 • AtV glavnem oknu programa morate najprej izbrati skenirano disketo. To se izvede v tabeli Drive.
 • Malo spodaj lahko opazujete temperaturo diska in njegovo tako imenovano življenje. Če prva vrednost ne presega 40 ° C, druga pa približno 100%, potem ne skrbite - disk deluje pravilno.
 • Več informacij o pogonu si lahko ogledate tudi z odpiranjem okna Drive SMART Attributes. To storite tako, da kliknete gumb Pogon in izberete element v meniju.
 • V novem oknu si oglejte indikatorje vrednosti in najslabše - njihove vrednosti ne smejo preseči praga, če je tako, potem disk potrebuje popravilo.
 • Evo, kako lahko z lahkoto izvedete o učinkovitosti zdravja HDD.

  Sklep

  Kot lahko vidite, v aplikaciji HDD Health ni okornega vmesnika z nepotrebnimi podatki - vse je preprosto. Preden dobite samo pomembne informacije, na podlagi katerih lahko naredite sklep o delovni zmogljivosti naprave. Nazadnje bi vam rad priporočil, da program vedno vključite, da vas bo opozoril na težave v primeru njihovega nastanka.

  Sorodne publikacije