Kako narediti različne glave na različnih straneh - navodila po korakih. Različne glave v enem dokumentu Word

"Ward" je polnopravni pisarniški program, ki se lahko uporablja ne samo za delo z majhnimi dokumenti, temveč tudi za ustvarjanje kompleksnih knjig, ki so sestavljene iz več delov. In naj ta program prinese profesionalne programe za izdelavo, vendar je njegova velika prednost dostopnost, saj daleč od vsakogar redno obravnava kompleksne dokumente, razvoj kompleksnih programov za postavitev pa je lahko pretiran. Vendar pa v povezavi z oblikovanjem dokumentov v razsutem stanju pogosto obstajajo vprašanja o tem, kateri viri so na voljo v programih, da bi končano postavitev približali profesionalnemu. Na primer, kako ustvariti različne glave na različnih straneh. Ta izvedba poudarja strukturo knjige ali kataloga, poenostavlja zaznavanje publikacije.


Ta članek je namenjen temu, kako ustvariti različne glave na različnih straneh.

Splošno načelo

Splošno načelo dela z glavami in nogami je zelo preprosto. V enem dokumentu Word ločite glave, če je dokument razdeljen na odseke. To pomeni, da bo vsako poglavje imelo svoje glave. V tem primeru lahko na primer nožice navzkrižno prerežemo za več delov (v primeru, če je knjiga razdeljena na poglavja in odstavke), zgornje pa na različne dele. Enako velja za parne in liho strani. Na primer, konstanta za del knjige je lahko napis na desni strani širine spodaj.Konstanta za glavo je napis na desni strani spodaj. Podnožje glave pa se bo razlikovalo od odstavka do odstavka. Vse to je zelo preprosto storiti v "Vord 2007", ravno dovolj, da razumemo mehanizem delitve na oddelke in upravljanje z glavami.


Kakšna so poglavja

Preden na različne strani dokumenta Ward ustvarite različne glave, ga morate pravilno razdeliti na odseke. Oddelek v tem primeru ni tematski in nesemantični fragment, ampak fragment tehničnega. To je del dokumenta, ki ga lahko uporabite z drugimi atributi, razen z drugimi razdelki. Vsak odsek ima lahko na primer različna polja. Ena od značilnosti uporabe razdelkov programa Word so različne glave v enem dokumentu. Določa, da brez delitve v oddelke v tej aplikaciji ni mogoče določiti različnih napisov na poljih, lahko so le enaki.

Koliko oddelkov v dokumentu?

Privzeto je v dokumentu "Vord 2007" en tehnični del. Pogosto delamo z dokumentom, ki ni iz nič, na primer, izdelamo dokument za sodelavce ali ustvarimo dokument na podlagi predloge ali vzorca. V tem primeru morate preveriti, ali obstajajo dodatni deli v knjigi. To storite tako, da poiščete oznake zakopanja particije.
Omogoči prikaz nevidnega znaka (zavihek »Domov« - odstavek »Tab« - »Prikaži vse znake«). Pritisnite Ctrl + F. V pogovornem oknu spodaj levo kliknite gumb »Več«. Postavite kazalec v polje Najdi.Nato kliknite "Special" in na seznamu izberite "Section Break" (praviloma je na dnu seznama). V polju "Najdi" se prikaže kombinacija ^ b. Sedaj kliknite "Najdi naslednje". Če je dokument razdeljen na odseke, bo program označil del prelomov. Treba jih je pustiti ali odstraniti (odvisno od tega, kako pomembne so za načrtovano shemo dokumenta).

Razporeditev oddelkov

Torej so v Word različni naslovi na straneh možni pri delitvi dokumenta na odseke. Če želite deliti dokument, morate narediti označevalni znak, in sicer vstaviti posebne znake obrobe (odmori). Če želite vstaviti tak odmor, ostanite v načinu prikaza nevidnih znakov (ko boste obvladali to manipulacijo, boste lahko delali brez tega načina). V meniju Postavitev strani na zavihku Možnosti strani poiščite gumb "Vrzeli" in kliknite nanjo. Spustni seznam bo razdeljen na dva dela: "Razpoke strani" in "Prelomi odsekov". V drugem delu izberite želeno možnost, kliknite na ustrezno tipko.
Dokument bo pokazal prekinitev v razdelku. Vstavite vse prekinitve particij, tako da tehnična struktura dokumenta (označevalni) ustreza ideji kompozicije.

Ponavljajoče se privzete noge

Če želite vstaviti glave, pojdite v meni Vstavi. Zahtevani gumbi so na zavihku "Glava". Po tem boste videli nogo (vizualno edinstveno za vse dele). Vendar pa v resnici ni eden in isti: več jih je, se ponavljajo, kot je privzeto vprogram ponuja možnost pretočnega besedila od odseka do odseka, to je za vsak naslov, razen prvega, možnost »Kot v prejšnjem razdelku je privzeto aktivirana.

Preklic podvojene noge glave

Kako spremeniti podnožje glave na različnih straneh? Če želite preklicati obstoječe privzeto ponavljanje, morate dvokliknite levi gumb glave. S tem boste aktivirali element menija Designer. Kartica »Konverzije« ima možnost »Kot v prejšnjem razdelku. To je ona, ki je privzeto "potisnjena". Izklopite, v tem primeru bo možnost za ta razdelek preklicana.

Načelo razlike in obračanja glav

Torej je rešeno vprašanje, kako narediti različne glave na različnih straneh. Glava se bo razlikovala od prejšnje, če onemogočite gumb "Kot v prejšnjem". Vendar pa aktiviranje tega ključa ni univerzalno za dokument. Morate ga pustiti pritisniti ali "klikniti" v vsakem razdelku (odvisno od vašega načrta).
Recimo, da je prvo poglavje uvod v knjigo. Imel bo edinstven napis nad besedilom. Drugi del je razdelek, razdeljen na odstavke, pri čemer je vsak odstavek tehnično zasnovan kot odsek. V tem primeru bo glava skupna vsem odsekom poglavja (gumb "Kot v prejšnjem razdelku" ni potrebno vrteti od tretjega - vsi bodo ponovili drugo), noge pa bodo edinstvene. V tem primeru je treba izbrano tipko povsod deaktivirati. VečIzčrpnejšo strukturo dokumentov je mogoče zagotoviti z različnimi glavami na levi in ​​desni strani širjenja. To je mogoče, če omogočite možnost "Multi-head footer options for even and odd pages". Ustrezno polje se nahaja na zavihku "Možnosti" v meniju "Oblikovalec" (dvakrat kliknite na levi gumb miške, ko je kazalec v glavi). Poleg tega lahko na prvi (naslovni strani) ustvarite ločen naslov.

Sorodne publikacije