Zakaj ne bi kopirali datoteke na bliskovni pogon? Rešitev problema

Pogoni USB so že dolgo zamenjali digitalne pogone kot prenosne pomnilniške medije. Vendar pa s tako priročno napravami, tudi, obstajajo težave. Pogosto niso povezani z mehanskimi poškodbami, temveč s sistemskimi. V tem članku boste izvedeli, zakaj datoteka ni kopirana na pogon USB in kaj je mogoče storiti.

Možni vzroki

Najprej navedite glavne težave, ki lahko preprečijo kopiranje:
 • napačen datotečni sistem;
 • ni dovolj prostora;
 • prisotnost virusov;
 • razdelek o sistemskih napakah.
 • Razmislite o vsaki od možnosti podrobneje.

  Spreminjanje datotečnega sistema

  Večina pogonov je formatiranih z datotečnimi sistemi FAT16 ali FAT32, ki ne podpirajo podatkov preko 4Gb. Ker se velike datoteke prenašajo na pogon, na primer s filmi ali arhivi, jih naprava preprosto ne sprejme. Če želite to popraviti, morate formatirati medij v datotečnem sistemu NTFS:


 • Odprite prevodnik in kliknite PCM na priključenem bliskovnem pogonu.
 • V meniju izberite "Format".
 • V oknu postavite NTFS v element "File System" in pritisnite gumb "Start".
 • Potem potrdimo dejanje in počakamo na zaključek postopka.
 • Če po izvedenih korakih datoteke ne kopirate na bliskovni pogon, pojdite na naslednjo.

  Preverjanje mesta

  Pri kopiranju podatkov ste morda bili nepazljivi, zato je velikost datoteke večja od prostega prostora ali celotnega pomnilnika. Ponavadi o temoznačuje sporočilo operacijskega sistema pri prenosu. Ročno lahko preverite potrebo po sprostitvi pomnilnika. To storite tako, da v kontekstnem meniju odprete Moj računalnik in pojdete na lastnosti bliskovnega pogona. To določa skupno velikost in zaseden prostor. Zdaj pa pojdite na datoteko in odprite tudi njene lastnosti, da ugotovite velikost. Če je potrebno, se lahko znebite nepotrebnih informacij na bliskovnem pogonu ali ga popolnoma formatirate, kot je navedeno v prejšnjem odstavku.


  Virusna okužba

  To se pogosto zgodi, če je naprava prepogosto posredovana različnim uporabnikom. Pri povezovanju z računalnikom morate najprej preveriti, ali so na voljo virusi, in nato odpreti vsebino. Če datoteke ne morete prenesti na bliskovni pogon in obratno, preverite pogon z antivirusom.

  Razdelek o napakah

  Te možnosti je težko odkriti z odprtim pogledom. Za skeniranje morate uporabiti standardno orodje za analizo Windows. Odprite okno z lastnostmi pogona in pojdite na zavihek »Storitev«. Tukaj kliknite gumb "Preveri". Za izvajanje preverjanja morate imeti skrbniške pravice. Po izvedbi postopka bo operacijski sistem poskušal popraviti napake.

  Sorodne publikacije