Intel Core i7-5960X: Pregled 8-jedrnega procesorja in primerjava s konkurenti

Intel Core I75960X je prvi namizni procesor, ki deluje na 8 jedrih. V članku bomo obravnavali njegove značilnosti, zgodovino in vse razpoložljive lastnosti. Frekvenca je 3 000 MHz. Vgrajen pomnilniški krmilnik. Povprečni stroški - 90 tisoč rubljev.

Zgodovina

Namestnik predsednice Lisa Graff je dolgo časa izrazil željo po spremembi koncepta proizvedenih naprav. Obljubila je, da se bo odnos do stacionarnih računalnikov ponovno opredelil. Odločili so se za izdajo procesorjev in namiznih računalnikov, ki presenetljivo še vedno ne izgubijo popularnosti. Kot rezultat je predstavljena platforma Intel Core i75960X. Je zmogljiv in je sestavljen iz več procesorjev, matičnih plošč. Deluje hitro in brez napak.

Značilnosti

Naprava je del slovite družine, znane kot Haswell-E. Za priključitev in zagon procesorja morate uporabljati priključek LGA2011-3. Mnogi kupci potrebujejo najbolj podrobne podatke o napravi. Tehnološki proces je le 2 nm. Vgrajeno osem jeder. Procesor ne more obdelati več kot 16 tokov. Če upoštevamo dejansko frekvenco naprave, je 3 GHz. Lahko se poveča, to pomeni, da je procesor overclockan. Največja je 3,5 GHz. Manjka jedro grafičnega tipa. To je samo v zadnjih dveh modelih proizvajalca. Pomnilnik je razdeljen na kanale, ki jih podpirajo štiri vrste.

Vgrajeno tri predpomnilnika. Imajostandardne velikosti, razmislite o vsaki. Prvi L1 predpomnilnik deluje s 8 x. Drugi je 8 x 256. Tretji je 20. Vsi podatki so podani v megabajtih, zaradi česar je lažje razumeti, katera odlagališča in koliko procesov lahko obdelajo. V nadaljevanju je podroben pregled zasnove in razpoložljivosti posebnih funkcij.

Oblikovanje

Na platnici, ki je odgovorna za distribucijo toplote, se nahajajo informacije o modelu: označevanje, značilnosti, država montaže. Na zunanji površini Intel Core I75960X Haswell so kontakti. Hladilniki so pritrjeni po standardni shemi. Če lastnik preprosto spremeni ploščad, potem popolnoma spremeni hladilni sistem. Moč naprave je postala večja v primerjavi s prejšnjimi modeli - 140 W.

Osnovne funkcije

Obstaja možnost "Turbo". Omogoča vam, da delate z vsemi napravami za trenutno obdobje, kot tudi delite podatke z njimi. Intelektualni spomin na visoki ravni. Večina deluje dinamično, jedro Intel Core I75960X pa ga uporablja natančno. Ne bo težko priti do predpomnilnika, saj je neposredno povezan z arhitekturo. Vgrajen in im-bus. Njegova frekvenca je približno 5 MHz v delovnem stanju. To neposredno vpliva na stopnjo izmenjave in posredovanja informacij.

Zmogljivost

Zaradi velikega števila jeder procesor Intel Core i75960X takoj odpravi tudi najtežje naloge. Mimogrede, stroj je sposoben upravljati več kot pet hkratnih poizvedb. Ta številka vključuje tudi interakcije s programsko opremo. Navodila, ki ste jih ustvarili samiprocesor, ki se prenese takoj in obdeluje v nekaj minutah. Ocene strokovnjakov pravijo, da pretok podatkov ne traja veliko časa in s tem ni težav. Osnovna frekvenca procesorja je 3,4 GHz. Moč naprave je 82 Watts. Dodatne prednosti vključujejo odličen sistem termoregulacije. Ima močan vpliv na aritmetično logično napravo.

Pomnilnik in njegova specifikacija

Intel Core i75960X Extreme procesor je prejel enokanalni pomnilnik. Deluje in deluje na frekvenci 23 GHz. To močno vpliva na delo in branje podatkov, kar se dogaja skoraj takoj. Če ste pozorni na povratne informacije strokovnjakov, se napake pri interakciji s programsko opremo pojavljajo redko. Dvo-kanalni pomnilnik deluje pri 22.1 GHz. Procesor lahko hkrati deluje samo z dvema blokoma notranjega in zunanjega pomnilnika.

Grafike

Frekvenca podsistema je 352 MHz. Intel Core i75960X Extreme grafično jedro deluje z opcijo "Speaker". Potrošniki so zadovoljni, da imajo to funkcijo. Zaradi tega je proces vizualizacije čim bolj jasen in hiter. O video spominu je treba povedati nekaj besed. Njegova maksimalna frekvenca je 1,7 GB. Strokovnjaki ugotavljajo, da lahko procesor enostavno deluje tudi s širitvijo HE. Prav ta vmesnik podpira in dopolnjuje delo vizualizacije. Največja frekvenca je 24 Hz. Takšen indikator je treba pričakovati pri delu z ločljivostjo 4096x2304 slikovnih pik. S to funkcijo v stanju brez delovanja obstaja centralni grafprocesu. Po želji lahko vedno prilagodite frekvenco, ki jo daje naprava.

"Direct"

Procesor Intel Core I75960X Extreme Edition deluje z Direct. Nameščena je različica 11.1. Zaradi tega lahko komunicira z aplikacijskimi platformami. Da bi zagotovili najboljše možno upravljanje, je proizvajalec uporabil možnost prek vmesnika AP. Pogosto se uporablja tudi za interakcijo z večpredstavnostjo. Strokovnjaki pojasnjujejo, da so vse težave čim prej rešene. Da bi izboljšali svoje delo, če obstajajo kakršni koli zahtevki, lahko uporabite "Open Chart". To je že nameščen, njegova serija - 4.0. Če je potrebno, lahko programska oprema deluje z Libero. Te možnosti vam omogočajo, da naredite vektorsko grafiko čim bolj jasno, uspešno in visoko kakovostno. Na žalost sistem ne deluje s podporo za več platform. "Open Chart", poleg tega, ne deluje s tridimenzionalno zasnovo. Še en vgrajen hiter sistem, ki deluje neposredno s podatki v omrežju. Omogoča takojšnje delovanje s podobnimi informacijami. Prav tako je treba opozoriti, da je primeren za uporabo pri ustvarjanju video posnetkov. Zaradi vgrajenih orodij bo delo z urejanjem filmov preprosto.

Sodobne tehnologije

Intel Core I75960X Extreme Edition vključuje tehnologijo Turbo Boost. Druga različica je nameščena. Mnenja strokovnjakov omogočajo sklep, da je s to možnostjo mogoče zmanjšati raven porabe energije. Vendar pa spreminjanje frekvence procesorja ne bo delovalo. "Turbo.""Boost" tudi ne more zagotoviti varnosti prenosa informacij na internetu. Da bi zagotovili drugo, je bolje uporabiti "pro" tehnologijo. Poleg tega omogoča postopno in postopno povečevanje frekvence procesorja. Razstavljanje naprave je enostavno. Prejela je tudi veliko orodij za zaščito vseh podatkov in nameščenih aplikacij. Tehnologija nenehno preverja procesor za prisotnost škodljive programske opreme. Svoje osebne podatke lahko varno ne bojte.

Hipper

Za obdelavo informacij, ki prihajajo neposredno iz dveh tokov, procesor Intel Core i75960X uporablja tehnologijo Hipper. Vsi strokovnjaki in strokovnjaki utemeljujejo njegovo uporabo, saj je večnamenska in ne zahteva veliko energije. Sistem je zasnovan za delo z večnitno programsko opremo. Za izvajanje kakršnih koli računskih procesov se uporabljajo posebna fizična jedra. Povezani so ločeno od vseh drugih podrobnosti. Ta tehnologija je potrebna za povečanje in povečanje zmogljivosti procesorja. V ta namen se izvaja tudi vmesnik TX. Praktično ne porabi električne energije. Sistem ima tudi druge prednosti. Eden od njih je delo z arhitekturo modela A-32. Proizvajalec je tehnologijo razvil tako, da je procesor primeren za vizualizacijo. Poleg tega opisani TX sistem uspešno podpira vhodne naprave. Vendar je treba upoštevati, da ne vpliva na varnost podatkov procesorja.

"Tablet"

Za izboljšanje učinkovitosti Intel Core I75960X so razvijalci poskrbeli za obstoj sistema Tablet. V poklicnih krogih je bolj znana kot drugi naslov. Zahvaljujoč temu sistemu bo uporabnik lahko pošiljal podatke z zelo ranljivimi hitrostmi. Žal pa ta tehnologija deluje samo z dvokanalnim pomnilnikom. Če lastnik uporablja TX platformo, morate biti pripravljeni, da sistem ne bo deloval. S podatki centralnega procesorja ne deluje in "Hipper". Da bi zmanjšali vse stroške virov in energije, morate uporabiti "Drugi naslov". Preprečuje tudi preveliko porabo energije. Sodeč po povratnih informacijah strokovnjakov, lahko oseba s pomočjo "tablete" znatno podaljša življenjsko dobo baterije. Optimizacija ne omogoča te funkcije.

Sistem TAK

Intel Core i75960X Extreme Edition 3000MHz procesor deluje s sistemom TAK, ki je poseben nabor ukazov. Omogočajo vam povečanje produktivnosti naprave. Posebnost te tehnologije, potrošniki in strokovnjaki imenujejo hitrost procesa skaliranja. Za delo s sekundarnimi funkcijami je ta sistem idealen. Tehnologija čim bolj nadzoruje celotno zaklepanje nameščene programske opreme. To funkcijo zagotavlja arhitektura 64. Pogosto jo uporabljajo proizvajalci, še posebej, če postavijo takojšnje delo s strežniki. Ta sistem vam omogoča pospeševanje funkcionalnosti vseh namizij. Vendar, kot je že postalo jasno, interakira samo s 64-bitno programsko opremodoločbe. Kot dodatno prednost, morate opaziti njegovo sposobnost za delo z veliko količino navideznega pomnilnika za reševanje delovno intenzivnih nalog.

TLC

Program TLC, nameščen na benchmarku Intel Core I75960X, deluje na 23 GHz. Povratne informacije strokovnjakov dajejo razlog za domnevo, da takšen kazalnik pozitivno vpliva na porabo električne energije. Če porabite preveč sredstev, jih lahko zmanjšate. Tehnologija, poleg tega, odlično deluje z varnostnimi sistemi, kar povečuje njegovo raven. Hitro in brez posledic se bo spoprijela z zlonamernimi datotekami. Tehnologija TLC deluje z nizom ukazov. Uporabniku omogočajo delo s programi, ki so zasnovani za interakcijo z arhitekturo PP. Na žalost tehnologije ni mogoče uporabiti pri delu z večnitnimi kanali. Uporablja se lahko tudi za blokiranje kakršne koli programske opreme. Za slednje bo Devica bolje ustrezala. Omogoča odpiranje in upravljanje vseh programov, ki so zasnovani za 64-bitne platforme z največjo hitrostjo. Pri drugih procesih in njihovi hitrosti vplivni sistem ne zagotavlja. Vendar pa lahko uporablja veliko prostora za shranjevanje fizičnega pomnilnika, ki večkrat zmanjša hitrost obdelave računalniških procesov v centralni enoti.

Streaming in Wi-Fi

Procesor Intel Core i75960X Extreme Edition podpira funkcionalnost Wi-Fi. To bo pomembno za tiste ljudi, ki si ne predstavljajo svojega zaslužka ali prostega časa brez brezžičnih omrežij. Vgrajena tehnologija bo omogočila brezuporablja tiskalnike, večnamenske naprave, stereo naprave in drugo opremo. Tehnologija Stream je odgovorna za zmanjšanje porabe energije. Nenehno spremlja nalaganje centralne enote naprave. V tem primeru, če raven minimalnega sistema prevede procesor v stanje pripravljenosti.

"Snid Step"

Ta tehnologija zagotavlja najbolj stabilno delo z vsemi mobilnimi aplikacijami. Informacije se obdelujejo v sekundah. Tehnologija je od proizvajalca prejela velik nabor orodij, ki vam omogočajo, da spremenite maksimalno frekvenco procesorja Intel Core I75960X. Značilnosti sistema zagotavljajo tudi regulacijo napetosti opreme. Če ste pozorni na strokovne ocene, potem skoraj ne naloži procesorja. Deluje s pomočjo CX arhitekture. Zaradi tega tehnologija podpira skoraj vso programsko opremo. Sistem se lahko uporablja za delitev nastalih tokov. Zahvaljujoč temu lahko zlahka zmanjšate frekvenco naprave. "Snid Step" je prav tako sposoben obnoviti izgubljeni signal.

Date Crash

Zahvaljujoč tej tehnologiji lahko procesor Intel Core i75960X Extreme Watercooled z lahkoto generira številke, oziroma, čim hitreje, upravlja ta proces. Vse se zgodi tako hitro, da se vse nove številke proizvajajo v delčku sekunde. Sistem ne more dešifrirati prejetih podatkov, kar je določena pomanjkljivost. Crash datuma lahko deluje le, če so informacije na platformi AE. Kriptografski problemi ga ne morejo rešiti.Vendar pa tehnologija želi izboljšati način šifriranja. Če želi lastnik, lahko moti nastajanje številk. Sistem šifriranja skupine ni sposoben.

Poraba energije

Da bi rešili vprašanje porabe energije, upoštevajte nekatere procesorje, ki so v približno enaki cenovni kategoriji. Zaradi dejstva, da je toplotni paket opreme proizvajalca Intel ni povečal, potem preveč vidne nekatere spremembe v uporabi virov je praktično neopazno. Da 8-jedrni procesor ne bi porabil preveč energije, je proizvajalec zmanjšal frekvenco in napetost. Mnogi potrošniki dvomijo, da lahko tako zmogljiva oprema vlaga v 140 W, ki jo trdi proizvajalec. Če primerjamo opisani model z Haswell-E, ki deluje s 6 jedri, je treba opozoriti, da energijo uporabljajo v enaki količini. Tisti, ki dobro poznajo komponente računalnika, se morajo spomniti procesorja Core i7-5960X. Mimogrede, nova se pokaže veliko bolj ekonomično, še posebej če upoštevamo, da ima več jeder. To dokazuje željo podjetja, da napravo resnično revolucionarno na trgu. Linpack naprava, ki deluje na tej platformi, kaže odlične rezultate. Omeniti velja tudi LGA 2011-v3. Ta sistem kaže največje prihranke virov in energije.

Reviews

Intel Core i75960X Extreme Edition procesor enostavno izvleče igre na ultra grafičnih nastavitvah. Asinhronizem se ne pojavi in ​​če se to zgodi, je to izjemno redko. Animacijo v igrah lahko nastavite namaksimalno oznako, bo procesor zlahka vzdržal obremenitev. Na splošno se vsem priporoča nakup te opreme. Zasluži pohvalo, saj optimalno porablja sredstva in v celoti upošteva ceno.

Rezultati

Intel Core i75960X Extreme procesor je dolgo čakal na svet in je upravičen. Po mnenju proizvajalca je moral absorbirati najboljše rezultate. Seveda je obstajala verjetnost, da bo naprava razočarala potencialne kupce s svojo tehnologijo, čeprav bi bili stroški preveč prenatrpani. Strahovi niso bili potrjeni. Vodilni je bil opremljen z velikim številom jeder
, poleg tega pa so možnosti in tehnologije znatno nadgrajene. Sistem je začel prejemati več tokov, velikost pomnilnika vseh vrst se je povečala. Težki dodatki so popolni. Na žalost, da bi dosegli boljšo funkcionalnost pri moči 140 W, so razvijalci morali žrtvovati frekvenco. Znižan je bil na 3.000 MHz. Vendar pa tudi s takšnimi, se zdi, pomanjkanje enostavnosti mimo drugih procesorjev, ki jih opisuje Intel Core I75960X. Pregled mu daje v največji možni meri razumevanje, čeprav se nekateri lastniki še vedno pritožujejo zaradi nekoliko podcenjene uspešnosti. Kot kaže test, čipset zlahka optimizira vse ustvarjene naloge. Zaradi dodatne vgrajene programske opreme lahko napravo razpršite na skoraj 4200 MHz, zaradi česar je zmogljivost katerega koli računalnika čim bolj uspešna. Ne moremo reči, da znesek, ki ga zahteva proizvajalec za njegovo ustvarjanje, in to $ 1000 ne zadene žep. Kljub temu pa je povsem upravičena. Ta procesor bo zlahka pokazal vse čare vsakegatrenutek igre. Zanj so potrebne intenzivne vire - malenkost. Tudi med močnimi računalniškimi poskusi procesor kaže odlične zmogljivosti in odzivnost. Ni kritičnih vprašanj.

Sorodne publikacije