Kako odstraniti podčrtaje v Wordu: več načinov

Aplikacija MS Word osvetli nekatere besede dokumenta, tako da je pod njima črta. Kako odstraniti podčrtaj v Wordu? To vprašanje postavljajo mnogi uporabniki. Način, da se črta, ki je pod besedilom, odpravi, je odvisna od njenega tipa. Možnosti oblikovanja ponujajo standardni obrazec podčrtaja in različice po meri, ki se samodejno pojavijo, ko ustvarite dokument. Članek vam bo pomagal razumeti, kaj pomeni posamezna vrsta izbire besedila in kako se znebiti.

Razumevanje se pojavi po kopiranju besedila iz drugih virov (datoteke ali spletne strani), v nekaterih primerih pa ga program samodejno izvozi. Primer je hiperpovezava. Privzeto je aplikacija, ki določa, da je fragment pot do zunanjega vira, ki jo preoblikuje v modro, podčrtanje in postavitev povezave.


Če je vrstica pod besedo, jo najlažje odstranite, spremenite nastavitve pisave pisave v besedilu. To lahko storite z orodjem kartice Zavihek, ki se zdi, da je gumb s črko "Ch". V angleški različici programa ta funkcija ustreza tipki "U".
Tu je zaporedje dejanj, ki bodo prinesla želeni rezultat:
 • označite besedilo;
 • V zavihku "Domov" naredite neaktivni gumb "Ch" s klikom na miško.
 • Napredni uporabniki vedo, kako hitro odstraniti Wordovo poudarjanje in ga uporabiti.pritiska na tipko

  Posebne vrste podčrtav

  Vgrajena možnost preverjanja pravilnosti črkovanja in postavitve ločilnikov z napakami v vrsticah različnih barv. Rdeča valovita črta pomeni, da je beseda napačno napisana (ali pa ni v slovarju Worda), zato je potrebna zelena valovita popravek ločil.


  Obstajajo trije načini za odstranitev rdečih podčrtanih besed v besedi Word.
 • Preverite pravilnost besede in jo popravite, če je v setu prišlo do napake.
 • Premaknite kazalec nad besedo, z desno miškino tipko kliknite miško in v kontekstnem meniju izberite eno od možnosti, ki jih ponuja program.
 • Zavrniti popravilo. Če želite to narediti, premaknite kazalec miške nad besedo, pritisnite desni gumb in izberite Preskoči ali Dodaj v slovar. Beseda, ki jo uporabnik vključi v slovar, se kasneje ne bo štela za napako.
 • Pri črkovanju je treba paziti na jezik dokumenta. Na primer, v ruskem besedilu lahko angleške besede prevzame napačno napisan program. In kako odstraniti zeleno poudarjanje v Wordu? Odgovor: Uporabite zgoraj opisane metode. Razlika je v tem, da je aplikacija našla slovnično napako.

  Programske nastavitve

  Glavni način, da se znebite barvnih valovitih linij, je onemogočiti samodejno dokazovanje besedila. Ta postopek se izvede prek okna nastavitev programa. V različici 2007 kliknete na logotip urada, v novih različicah - prehod v meni Datoteka. Naprejna zavihku Črkuj morate počistiti polja »Skrij napake«.
  Zdaj, vprašanje, kako odstraniti podčrtaje v Wordu, bo prenehalo motiti uporabnika. Samodejno popravljanje je onemogočeno. Vendar pa obstaja minus - da bi našli napake v dokumentu bodo morali ročno.

  Sorodne publikacije