Nosilec za žice: namen, vrste, pritrditev in izvedba

Organizacija prostora na delovnem mestu - pomembna naloga, ki lahko olajša izpolnjevanje vseh funkcij in izboljša učinkovitost pravic. Tudi tako majhna podrobnost, kot je nosilec za žice, lahko pozitivno vpliva na zmogljivost in preprosto olajša izvedbo lastnih nalog.

Uporaba

Glavni problem večine vrst sodobne tehnologije je potreba po njeni povezavi. Žice, ki se uporabljajo v ta namen, se postopoma nadomeščajo z brezžičnimi tehnologijami, vendar je popolna zmaga še vedno zelo daleč. Da bi se spopadli s tem problemom, se zdaj aktivno uporabljajo posebni nosilci žice za miško, monitor, tipkovnico, slušalke, zvočnike in druga orodja. S to preprosto napravo lahko preprečite, da bi bili vsi elementi sestavljeni na enem mestu, kjer bodo vedno pri roki. Med drugim lahko preveč ukrivljene žice vodijo do okvare opreme, tako da s to smerjo tudi taki izdelki pomagajo pri boju.


Vrste

Nosilec žic je lahko najrazličnejše oblike in vrste, če pa jih vzamete, lahko ločite več osnovnih značilnosti, po katerih so te naprave razvrščene:
 • Enojna. To je majhna naprava, ki lahko drži samo eno določeno žico v pravem položaju. Običajno so takšni izdelki univerzalni, sposobni določiti izvedbo katerega kolitip in premer. Praksa kaže, da en imetnik vedno ni dovolj, in če uporabljate več takih izdelkov, obstaja možnost, da preusmerite žico točno tako, kot je potrebno.
 • Večkratni priključki. Takšna naprava je niz pritrdilnih elementov, ki lahko držijo različne žice v velikih količinah. Glavna pomanjkljivost - to traja preveč prostora, če pa je dovolj in naloga je predvsem organizirati delovni prostor, potem bo ta različica naprave najbolje delovala.
 • Specialized. Takšne naprave so usmerjene v delo z žicami določenega tipa. Običajno se nanaša na premer kabla. Ker je večina žic približno enaka, je razlika med specializiranimi in univerzalnimi sistemi praktično odsotna. Izjema so takšne vrste kablov, ki se močno razlikujejo po debelini in obliki.
 • Sukanje. Lastniki te vrste so opremljeni s posebnim mehanizmom, ki ga lahko vleče vase. Ni primeren za vse naprave, če pa je mogoče, bo taka naprava bistveno zmanjšala število žic, tako da bo ostalo le potrebno dolžino dela. Kot osnova se običajno uporablja vzmet ali njen analog, splošno načelo pa je podobno zasuku kabla v sesalniku s pritiskom enega gumba. • Načini montaže

  Kabelski snop se najpogosteje pritrdi na površino s klasičnim vakuumskim sesalnikom. Dovolj, da ga držimo na pravem mestu - in lahko takojpritrdite kabel. V nekaterih primerih se uporabljajo objemke za rob mize ali celo trden pritrdilni sistem s pritrdilnimi elementi (vijaki, vijaki, itd.). Prva različica ni posebej robustna in se lahko z daljšo uporabo zlomi. Drugi sistem ni vedno primeren, saj je rob mize včasih nameščen tako, da je težko priti do njega. Zadnja vrsta naprave je bolj značilna posebna vzdržljivost, vendar zahteva čas in orodja za vgradnjo. Poleg tega lahko pokvari nesprejemljivo pohištvo, zlasti v pisarnah, kjer je podobno delu z delovnim mestom, preprosto prepovedano.

  Nosilec za samopomoč z mišicami z lastnimi rokami

  Stroški takšnih naprav niso zelo veliki, vendar se za nekatere celo ta znesek zdi pomemben. Zato mnogi ljubitelji raje ustvarijo svoje variante nosilcev za miško ali drugo podobno tehniko. Pravzaprav je veliko načinov, in v večini primerov je vse odvisno od domišljije in razpoložljive opreme, vendar obstaja en sistem, ki ga je mogoče preprosto organizirati kjerkoli. Potrebujete preprosto sponko za papir. Njegov glavni del je pritrjen na rob mize. Skozi proste jeklene "noge" lahko preskočite skoraj vsako žico, ki bo tam in bo ostala preprosto zaradi zasnove te tiskovine.

  Zaključek

  V zadnjih letih je vedno več naprav, ki lahko olajšajo organizacijo delovnega procesa in sprostijo prostor na mizi. Vse ješkatle, stojala za montažo in še veliko več. Za tovrstne dodatke velja tudi držalo. Modeli so najpogosteje narejeni iz plastike, vendar obstajajo različice kovine, stekla, lesa, kamna in številne druge možnosti. Tako bo vsakdo lahko pobral izdelek po okusu, se popolnoma ujema s celotno notranjostjo prostora ali mize.

  Sorodne publikacije