iPhone 6 in iPhone 6 plus: primerjave, specifikacije in drugi modeli

iPhone 6 in iPhone 6 plus. Primerjava teh naprav je zelo priljubljena tema razprave. In to je posledica dejstva, da so naprave prišel na trg pred skoraj 3 leti, in do danes so se pojavili bolj moderne modele gadget od Apple. Vendar pa veliko ljudi zanima iPhone 6 in iPhone 6 plus. Primerjava modelov bo predstavljena spodaj. To bo vplivalo tudi na lastnosti drugih pripomočkov.

Velikost zaslona naprav

To je verjetno najpomembnejša razlika med iPhone 6 in iPhone 6 plus. Primerjava diagonal naprav naprave je bila zelo priljubljena razprava v času, ko so bili pripomočki prvič predstavljeni. Treba je opozoriti, da so zasloni iPhone 6 in iPhone 6 plus več kot predhodnik modela - 5s. Taka inovacija je bila predmet ne le polemik, ampak tudi kritik, saj se je Apple nekako oddaljil od svojih standardov. Kljub temu so kmalu celo najbolj diskriminatorni uporabniki sprejeli takšne spremembe in so bili na splošno zadovoljni.V zvezi s spremembami se je Apple preprosto prilagodil tržnemu trendu, saj je večina vodilnih proizvajalcev drugih proizvajalcev opremljena z zasloni, ki so veliko večji od iPhonea, ki bi lahko pritegnil nekatere potencialne kupce. Sedaj se vrnimo k velikosti zaslonov. IPhone 6 ima 47-palčni zaslon, in 6 Plus različica ima 55-palčni diagonalo. Vizualno je različica "plus" videti veliko večja.

Primerjava kamer iPhone 6 in 6 plus

Glede na njihove specifikacije so skoraj enake. Če ni močnaDa bi se poglobili v nejasne povprečne izraze in specifikacije uporabnika, lahko rečemo, da imata obe napravi kamero z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik, ki omogoča fotografiranje visoke kakovosti.Vendar ima iPhone 6 plus prednost, in sicer funkcijo optične stabilizacije slike, da izboljša kakovost fotografij, posnetih med gibanjem (kot je odprava učinkov valovanja in zamegljenih učinkov). Sprednja kamera, ki se uporablja za video klice in sephi snemanje, je popolnoma enaka v obeh napravah. Izkazalo se je, da je primerjava iPhone 6 in 6 plus v kakovosti fotografij praktično brez pomena, vendar pa se večji pametni telefon še vedno kaže v majhni prednosti.

Druge tehnične značilnosti

Oba pametna telefona imata iste procesorje in jih upravlja isti operacijski sistem iOS. Slednji je posodobljen na bolj aktualno različico, oziroma ni razlike med iPhone 6 in iPhone 6 plus.
Primerjava naprav je možna z drugo funkcijo, in sicer z zmogljivostjo polnjenja baterije. Različica Plus, zaradi svoje velikosti, ima močnejšo baterijo, ki vam omogoča, da napravo uporabljate brez daljšega polnjenja. Pod določenimi pogoji se trajanje dela poveča za skoraj 2-krat. Na primer, če je pametni telefon v načinu pogovora (približno 115 ur oz. 230 ur). Z bolj aktivno uporabo delovnega časa se ne poveča toliko, ampak kljub temu. Na porabo energije vpliva tudi velikost zaslona.

Primerjava iPhone 6 plus in iPhone 6s plus

Kakšne so razlike med zgoraj navedenimnapravo iz novejših modelov Apple? iPhone 6 plus vs 6s plus - primerjava dveh "velikih" pametnih telefonov je veliko bolj smotrna, saj je videz ene take naprave iz Appleovih predvidevanj v prihodnosti predstavljal celo vrsto. Po tradiciji je različica s predpono "s" doživela pomembne tehnične spremembe.
Novi iPhone je dobil zmogljivejši procesor, izboljšano kamero in številne druge razlike. Zato ima nova naprava najboljše parametre delovanja, kar vpliva na delo nekaterih aplikacij, vključno z igrami. Poleg tega se je kakovost fotografij povečala. Tudi spremembe so se dotaknile sprednje kamere - postalo je bolj, kar se pozitivno odraža na slikah. Poleg tega ima naprava napreden komunikacijski modul LTE; Slednji omogoča hiter dostop do interneta. Največja hitrost obdelave se je povečala skoraj dvakrat. Vendar pa tega ne vidi vsak uporabnik iz nekaj razlogov. Prvič, prejšnji pametni telefon je imel precej hiter dostop do interneta; in drugič, veliko bo odvisno od operaterja, pa tudi od geografske lokacije njegovega naročnika. Velikost in značilnosti zaslona, ​​skupaj s tehničnimi lastnostmi baterije, so ostale nespremenjene. Slednji je ohranil enake specifikacije zmogljivosti in porabe energije. Izkazalo se je, da je delovni čas brez polnjenja iPhone 6s plus podoben predhodniku - 6 plus.

Stroški

Druga pomembna točka za primerjavo je cena naprav. Ni smiselno določati natančnih cen pripomočkov, saj so se spremenile in se s časom še naprej spreminjajo. Vendar paOpazen je trend, bistvo katerega je, da so verzije različice plus v povprečju stale več kot 15-25% povprečnega iPhone-a. Prav tako se stroški naprav povečujejo, odvisno od količine pomnilnika in, seveda, od novosti.

Povzetek

Če povzamemo, lahko rečemo, da se je bralec podrobno naučil o razlikah med iPhone 6 in 6 plus. Primerjava teh naprav je pokazala, da so razlike med njimi minimalne, poudarek pa je na velikosti zaslona. Očitno je bilo predpostavljeno, da bi nekateri uporabniki želeli imeti velik iPhone. Vendar pa Apple ni spodletel: povpraševanje je na vseh njihovih pametnih telefonih, ki so v prodaji.
Politika podjetja je upoštevati interese vseh uporabnikov in kasneje prodajo iPhone SE, ki ima dimenzije podobne različici 5s, in sicer 4-palčni zaslon. Naprava je zelo zanimiva, ker so njene specifikacije podobne iPhone 6s in 6s plus, z izjemo zaslona. Kot rezultat, Apple je vdihnil novo življenje v napravo s klasičnim dizajnom.

Sorodne publikacije