Pravilna arhitektura mesta. Kako se izogniti napakam?

Internet ustvarja ogromne priložnosti za razvoj svetovnega gospodarstva in njegovih posameznih elementov. Zato danes ni treba nihče pojasniti, kako pomembno je, da ima vsaka družba svojo lastno spletno stran, ne glede na obseg proizvodne zmogljivosti ali bruto dohodek. Pravilno ustvarjena spletna stran lahko prinese ogromne rezultate. Tisti, ki niso strokovno razvija mesta, v fazi oblikovanja lahko izpolnjujejo veliko pasti. Kako se jim izogniti, bomo opisali v tem članku.


Kaj je arhitektura spletnega mesta?

Začetek ustvarjanja je sprejet iz razvoja arhitekture. Arhitektura spletnega mesta je blok-diagram, tako rekoč, okostje, ki odraža vse glavne komponente internetnega vira. Pomembno bi bilo opozoriti, da je učinkoviteje najprej podrobno obdelati arhitekturo, kot pa jo kasneje nenehno spreminjati in izpopolnjevati.

Faze izgradnje arhitekture spletnega mesta

Arhitektura spletnega mesta se lahko razlikuje v različnih primerih, vendar na splošno ta proces poteka v naslednjih fazah:
 • Identifikacija celotne spletne strani.
 • Oblikovanje prednostnih nalog območja, ki izhaja iz glavnega cilja.
 • Optimizacija.
 • 1. korak: Opredelite glavni cilj

  Da bi dobili želeni rezultat, morate razumeti, kako vidite vaše spletno mesto, to je, določiti njegovo vrsto:
 • Site-business card. Morda ste profesionalni fotograf, v tem primeru bo najboljša možnost spletna kartica. To bo dovolj za prikaz splošnih informacij, stikov ingalerija del.
 • Ciljna stran. To je najpogosteje spletna stran z enim mestom ali vsebuje 2-3 strani. Glavni cilj - spodbuditi osebo, da stori nekaj ukrepov: izpolnite vprašalnik, naročite klic, kupite izdelek.
 • Mesto trgovske organizacije. Ima vlogo slikovnega oglaševanja, ki si prizadeva ustvariti v glavah potrošnikov ugodno podobo tega podjetja. Sestavljen je iz več tematskih strani: o podjetju, izdelku /storitvah (včasih z dodatkom cenovnika), stiki itd.
 • Spletna trgovina. Uporabnikom omogoča neodvisno izbiro in plačilo blaga ali storitev prek interneta. Ustreza podjetjem s široko paleto izdelkov in uveljavljenim sistemom povezovanja vseh notranjih struktur organizacije. • Če se odločite, da boste ustvarili spletno stran od začetka, morate razmisliti o njegovi primernosti. Na primer, za večino podjetij, ki se ukvarjajo s storitvami (frizerski salon, odvetniška pisarna, prevajalska agencija, nepremičninska družba itd.), Ni treba razviti popolne spletne trgovine. V tem primeru bi bila optimalna možnost spletna stran komercialne družbe, ki se lahko osredotoči na informacijsko komponento: opis zgodovine /ugleda organizacije, kakovost opravljenih storitev, objavljanje pregledov strank, izmenjava dosežkov.

  Korak 2: Ustvarjanje delovne skupine

  Če se odločite za vrsto mesta, ki ga načrtujete, se morate odločiti, katere funkcije bo izvajala. Na tej stopnji je treba razmisliti o arhitekturi samega spletnega mesta, torej glavnih odsekov. Moralo bi bitipreverite ciljno občinstvo in naredite projektno mesto vse, kar mislite, da bo pomembno za končnega uporabnika.
  Vzemite na primer spletno stran potovalne družbe. Poleg standardnih odsekov: »glavna«, »o podjetjih«, »storitve«, »stiki« - tukaj lahko dodate razdelek »pregledi«, »promocije /vroče ture«. Poleg tega bo veliko bolj koristno za obe strani prineslo takšno sredstvo, če bo omogočeno, da se uporabniki registrirajo in ustvarijo osebno pisarno. Tudi praksa kaže, da je večjo učinkovitost mogoče doseči z vnosom posebnega obrazca za iskanje turneje na stran. Tako je pri načrtovanju približne strukture mesta potrebno določiti ne le število odsekov, ampak tudi nabor orodij (obrazec za iskanje izdelkov /storitev, iskalni niz, filter, obrazec "naročanje klica", "pusti pregled", spletno posvetovanje, kartica ali potovanj itd.).

  Korak 3: Izvedba specifikacije in optimizacija arhitekture

  Ko je približna zasnova mesta pripravljena in ste pripravili njene glavne podsisteme, morate začeti obdelovati njihove sestavne dele. Tu in tam je niz tako imenovanih pasti. Nato lahko greste na dva načina: storite vse sami ali zaupate razvoj in oblikovanje internetnih strani profesionalnega podjetja. Odločite se seveda za vas, toda pred nami, recimo, da je rezultat lahko isti in če pridete na pravo stvar.

  Kako narediti spletno stran sami?

  Neodvisnoustvariti spletni vir, ne da bi imel veliko znanja v programiranju. Za to lahko uporabite brezplačne konstruktorje spletnega mesta (ucoz.ru, ruwix.com, nethouse.ru, a5.ru, itd.), Ki vam bodo ponudili izbiro ene od pripravljenih predlog in dodali vašo vsebino. Ne glede na to, ali boste sami razvili ali zaupali profesionalnemu podjetju, preden začnete ustvarjati spletno stran, morate preučiti semantično jedro, torej najti seznam ključnih fraz, v katerih uporabnik išče vašo storitev /izdelek na spletu. Te ključe je treba zapisati v podpostavke menija ali elementov kataloga izdelkov. To bo močno povečalo indeksacijo mesta v iskalnikih, kar pomeni, da bo povečalo njegovo uvrstitev.
  Poleg tega podajamo nekatera priporočila za optimizacijo arhitekture in mesta kot celote:
 • Notranje povezovanje in hiperpovezave (dajanje povezav za premik z ene notranje strani na drugo, na primer: "kupi ta izdelek").
 • Različne možnosti za pisanje ključnih besed ("pnevmatike Michelin" /"pnevmatike Michelin").
 • Spletna stran v več jezikih (če ciljno občinstvo vključuje uporabnike iz različnih držav)
 • Enostavna navigacija, zgrajena po načelu: lažje je, bolje je.
 • Sorodne publikacije