Kako najti korenski znak na tipkovnici?

Morali ste napisati tehnično besedilo, povezano z matematiko, in spraševali ste se, kako pisati znake, ki niso na voljo na standardni tipkovnici? Na primer, simbol korena, ki se imenuje tudi radikal. Verjetno ste to oznako opazili na številnih spletnih mestih. In to ni presenetljivo, saj ga lahko prikaže tudi standardni prenosnik. Kako najti koren na tipkovnici? Presenečeni boste, vendar je zelo enostavno!

Metoda # 1. Uporabite tipko Alt in digitalno enoto

Če želite uporabiti to metodo, se prepričajte, da ima tipkovnica digitalno enoto (desno ali kombinacijo črk) in da je indikator NumLock vklopljen. Če se ne prižge, jo vklopite v NumLock /NumLk.
Prenosni računalniki ali kompaktne tipkovnice bodo morda morali pritisniti tudi tipko Fn, za več informacij o tem pa se lahko naučite iz navodil za prenosnik. Torej, da vtipkate korenski znak na tipkovnici, morate pritisniti tipko Alt in zaporedoma vnesti številke 2 in 5 na digitalni blok in nato sprostiti pritisnjeno tipko. Če ste vse naredili pravilno, se bo na zaslonu pojavil radikalen znak. To je najlažji način za pisanje korena na tipkovnici. Ampak, če potrebujete kubični ali koren četrte stopnje? Na žalost je to mogoče storiti na enak način, vendar je lahko drugačno, vendar delujejo samo v brskalniku, ko oblikujejo članke za spletna mesta. Pogovorimo se o njih malo nižje.


Metoda št. Če na tipkovnici ni digitalnega bloka

Če se je to zgodilona tipkovnici ni digitalnega bloka in koren na tipkovnici ni mogoče napisati na prvi način - ne obupajte! Uporabite lahko tudi kateri koli iskalnik in z vnosom "root" dobite znak, ki ga lahko že kopirate v članek.
Če nimate interneta, lahko uporabite standardno aplikacijo Windows - tabelo znakov. Najdi zelo preprosto. Če želite to narediti, pojdite na meni Start, poiščite mapo "Standard", in v njej - mapo "Storitve". Prav tako lahko pritisnete tipko Win + R in v polje vnesete charmap.exe in pritisnete Enter. Ta metoda se ne uporablja samo za simbol korena, ampak tudi za druge.

Metoda # 3. Uporabite kodo decimalk (HTML code)

Ta metoda prav tako ne zahteva vnos številk iz digitalnega bloka. Če želite na ta način dodati članek, mora kvadrat, kubični koren ali koren četrte stopnje na tipkovnici klicati zaporedje podatkov simbolov in številk:

 • ? - za kvadratni koren;
 • ? - za kubični koren
 • ? - za koren četrte stopnje.
 • Metoda št. Uporabite šestnajstiško kodo (Unicode)

  Ta metoda se zelo redko uporablja zaradi svoje nepraktičnosti, vendar ne bi rekli, da bi bila to opustitev. Kdo ve, kdaj bo potreben. Če spletno mesto, ki gosti vaš članek, deluje v kodiranju Unicode (čeprav se je UTF-8 uporabljal že dolgo časa), lahko uporabite zaporedne podatke:
 • ? - za kvadratni koren;
 • ? - za kubični koren;
 • ? - zakoren četrte stopnje.
 • Kot lahko vidite, ni nič zapletenega v vprašanju, kako najti kvadratni koren tipkovnice. Zdaj poznate vse štiri načine za pisanje, kot tudi kubični ali koren četrte stopnje.

  Sorodne publikacije