DVB-T2 - kaj je to? Predpona DVB-T2. Sprejemnik DVB-T2

DVB-T2 je standard za digitalno televizijo. Predpona T2 pomeni, da je druga generacija splošne skupine. Ustvarjena je bila na podlagi sedanjih standardov generacije, s čimer se je povečala skupna produktivnost televizijskih omrežij za 50%. Hkrati pa njihova kakovost in zanesljivost. Dejstvo, da je to DVB-T2 in bo obravnavano v tem članku.

Opis

Ta standard se zelo razlikuje od prejšnjih različic. To pomeni, da ga sprejemniki starejših različic ne podpirajo. Za DVB-T2 sta tipična modulacija QPSK, 16 QAM, 64 QAM in 256 QAM. Odvisno od uporabe ene ali druge maksimalne hitrosti digitalnega toka se lahko spreminja od 7 do 50 megabitov na sekundo.


Struktura sistema temelji na prenosu transportnega toka tipa MPEG-TS. Hkrati se lahko prek standarda DVB-T2 prenaša več tokov. V ta namen je bil uporabljen poseben sistem predhodne obdelave podatkov.

Razvoj

Na začetku televizije so bili najbolj priljubljeni standardi NTSC, Pal in SECAM. Odgovorni so bili za barvno kodiranje. Med razvojem televizijskih sistemov so nekateri izumrli, nekateri pa živijo in še vedno uporabljajo. S svetovnim prehodom televizije na digitalno in ti standardi postopoma gredo v pozabo. Glavni razlog za prehod na digitalno televizijo je bila zmožnost stiskanja podatkov z algoritmom MPEG, s čimer se je bistveno povečala kakovost in kakovost oddanega signala.
Danes na svetu obstaja več splošno sprejetih standardovregijah. DVB in izvedeni finančni instrumenti se uporabljajo v Evropi, ATSC se uporablja v Ameriki, ISDB oz. DTMB, na Japonskem in Kitajskem.


Glavne značilnosti digitalnega DVB-T2

Te vključujejo:
 • večkanalno multipleksiranje, ki združuje v 1 digitalni paket več kanalov;
 • prikaz standardne ločljivosti visoke ločljivosti in ultra visoke ločljivosti;
 • prikaz 3D televizorja;
 • video prikaz na zahtevo;
 • telegid;
 • teletekst;
 • zvok v formatu Dolby Digital;
 • sinhronizacija datuma in časa;
 • Širokopasovni dostop do interneta.
 • Sistem za sprejemanje signalov DVB-T2

  Posebna vrsta antene lahko sprejme ta tip signala, ki mora biti povezan s posebnimi sprejemniki. Lahko so televizorji z vgrajenimi moduli ali ločene konzole ali sprejemniki DVB-T2. Običajno jih je treba kupiti posebej.

  Digitalni sprejemnik DVB-T2. Kaj to pomeni?

  Pri prehodu na digitalno televizijo se mnogi uporabniki ustavijo, preden izberejo tehnične naprave za prikazovanje. Modul DVB-T2 je lahko prisoten na televizorju ali odsoten. Pri nakupu je vredno pozornosti na to v sodobni realnosti. Seveda ima večina inovativnih modelov televizorjev že vgrajen modul DVB-T2. Kaj to daje v praksi? To pomeni, da uporabniku pri oddajanju digitalne prizemne televizije ni treba kupiti dodatnih naprav, kot so sprejemniki ali sprejemniki.

  Kratek pregled naprav za sprejemanje DVB-T2

  AtNa današnjem trgu je veliko naprav, ki podpirajo standard DVB-T2. Med njimi so že pripravljene rešitve, ki so takoj vgrajene v televizor ali v ločeno izvedbo, tako imenovane tunerje ali sprejemnike. Včasih se imenujejo tudi digitalne predpone DVB-T2.

  Televizorji

  Sposobnost za delo v formatu DVB-T2 ima linijo televizorjev Samsung, LG, Sony in mnogih drugih. Ni smiselno posebej slikati televizorjev, saj je standardna DVB-T2 TV v njih prisotna ali ne. Več zanimanja je pregled konzol.

  BBK SMP 243 HDT2

  Najpogostejši digitalni TV-sprejemnik. Izdelana kot zunanja enota, ki je nameščena poleg naprave, na primer televizorja. Lahko deluje tako z novim standardom digitalne TV DVB-T2 kot z bolj zastarelim DVB-T. Funkcije vključujejo podporo več standardov videa visoke ločljivosti, vključno s 720p, 1080i in 1080p. Obstaja način teleteksta, časovnik za snemanje in zakasnjen pogled. Avdio in video izhodni podatki vključujejo avdio izhod, HDMI in standardni kompozit. Stroški naprave ne presegajo 1000 rubljev.

  Oriel 794

  Digitalni sprejemnik, ki podpira načine sprejema signalov visoke ločljivosti 720p in 1080p. Ima avdio, HDMI, SCART in kompozitne izhode. Ima lasten zaslon, ki prikaže kanale in druge potrebne informacije za uporabnika. Lahko prikaže teletekst, če ga podpira digitalni kanal. Lahko snema videoposnetek in ga prikaže v zaustavljenem pogledu. Stroški naprave se gibljejo od 1200 do 1600 rubljev.

  Tehnologije Avermedia Avertv Hybrid Volar T2

  Zunanji TV-sprejemnik z velikim seznamom funkcij. Pravzaprav se njegova cena giblje od 4500 do 4900 rubljev. Ima, kot tudi druge primere, zunanji zaslon. Lahko snema video posnetke v MPEG 1 in 2. Podpira video formate visoke ločljivosti 720p, 1080i in 1080p. Lahko se priključi tudi na Pal, SECAM, NTSC davčno televizijo. Za izhod podatkov se uporabljajo avdio izhod, s-video in kompozitni izhod. Prisotne so funkcije teleteksta, snemanja videa in pogleda z zakasnitvijo.
  Ta naprava se uporablja predvsem za računalnike. Zato obstajajo sistemske zahteve za osebni računalnik. Za procesor ne bo manj Pentium 4 s frekvenco 2 GHz. Vsaj 256 MB RAM-a in USB-priključka, saj je tuner povezan z njim. Potreben je tudi Direct X Version 9, nameščen v operacijskem sistemu.

  Rombica Pro DVB-T2

  Zelo kompakten sprejemnik DVB-T2, ki se poveže z računalnikom. Zato je izdelan v obliki majhnega bliskovnega pogona. Lahko prikaže 720p, 1080i, 1080p video visoke ločljivosti. Lahko tudi snema videoposnetke v različnih formatih. Opremljen z daljinskim upravljalnikom za preklapljanje kanalov s kavča. Stroški naprave ne presega 3 tisoč rubljev.

  Kaj omogoča prehod na DVB-T2

  Najprej je treba omeniti odlično kakovost signala. Za razliko od analogne, digitalne televizije obstaja ali ne. Analogni signal ima lahko prehod iz lepe slike v slabo sliko. V istem frekvenčnem viru lahko uporabite veliko večje število kanalov. V tako imenovanem paketuzdaj lahko postavite več programov naenkrat, od 6 do 18. Značilnost DVB-T2 signala je dejstvo, da ni dovzetna za zvoke. To pomeni, da bo na tistih področjih, kjer je bil analogni signal vzet s težavo, DVB-T2 deloval veliko bolj učinkovito.
  Obstaja možnost za predvajanje kanala v HDTV načinu visoke ločljivosti. Kakovost take slike je res odlična. DVB-T2 standard ima še eno zanimivo funkcijo. Lahko se premika. To pomeni, da se sprejemniki, sprejemniki in televizorji z moduli DVB-T2 zdaj lahko namestijo na vozila in sprejemajo televizijske kanale.

  Sklep

  Torej, kaj je DVB-T2? To je nov inovacijski standard, ki močno povečuje zmožnost prenosa podatkov prek televizijskih kanalov. Visoka kakovost, sprejemljiva raven sprejemanja signala, višja hitrost, manj sprejemne opreme in še veliko drugih uporabnih odtenkov. S prihodom DVB-T2 se začne nova doba televizije. Vse, kar ostane, je, da počakamo na popoln prehod vseh oddajnih podjetij in uporabnikov na ta enotni standard. Treba je omeniti, da je razvoj standarda DVB-T2 v Rusiji pomemben tempo. Številni ponudniki kabelske televizije stalno razširjajo seznam kanalov v HD formatu. Televizijske in radijske družbe se postopoma premikajo k njim. Zdaj celo na obrobju Ruske federacije lahko uporabljate nove tehnologije za gledanje televizije. V skrajnem primeru lahko uporabite tudi satelitski krožnik s podporo za DVB-T2.

  Sorodne publikacije