Zvočni projektorji LG: pregledi, tehnični podatki, pogledi in mnenja

Projektorji velikih proizvajalcev so gostejši v niši domače multimedijske opreme. Razvijalci povečujejo kakovost projekcijskih slik, razširjajo komunikacijske zmogljivosti strojne opreme in dodajajo nove funkcije, kar povsem logično pritegne pozornost potrošnika. Predvsem zaradi številnih operativnih zmogljivosti je takšna tehnologija pred LCD televizorji velikega formata. Ostaja le najboljša odločitev glede izbire ustreznega modela. Seznam kandidatov, ki jih je treba upoštevati, mora biti zvočni projektor LG, ki je na voljo v različnih oblikah. Vgrajeni avdio sistem ni moč večine projektorjev različnih blagovnih znamk, saj kakovostna izvedba tega dela nasprotuje majhnosti naprave, vendar lahko korejsko podjetje združi oba parametra.


Vrste LG projektorjev zvoka

Po zasnovi se lahko prepoznajo ultra-kompaktni, standardni in monoblok hibridni projektorji. Prve so majhne velikosti, kar je priročno pri prenosu projektorja, na primer v kočo. Standard ima uravnotežene lastnosti in je najbolj primeren za domači multimedijski center. Hibridne modele odlikuje prisotnost zaslonov, na katerih se podaja slika. V zvezi z načelom dela lahko omenimo LED LED in laserske projektorje, ki veljajo za najbolj tehnološke. Trenutno je večina Korejcevprojektorji še vedno predstavljajo model Led, saj so za povprečnega potrošnika dostopnejši in so hkrati opremljeni s široko funkcionalnostjo. Laserske modele odlikuje visokokakovostna podoba slike, vendar nevarna za vid. Zato LG uporablja poseben način pri modelih tega tipa, pri katerih se zmanjšanje kritične razdalje od oči do vira svetlobe samodejno izklopi.


Ključne funkcije

Za uporabnika so za uporabnika pomembni parametri, kot so svetlost, ločljivost in oblika matrike. Povprečna svetilnost projektorjev LG je 500-1500 lumnov (Lm). To je dovolj, da napravo uporabljate doma za gledanje filmov. Če so kinematografske seje načrtovane pod umetno razsvetljavo, je bolje izbrati model s svetlostjo svetlobnega toka okoli 1000-1500 Lm. Spodnja vrstica te velikosti prav tako ne izključuje, da bi dobili zajetno in nasičeno sliko, ampak vsaj pri večerni svetlobi. Oblika dovoljenja in matriksa sta običajno medsebojno povezani. Na primer, format 16: 9 velja za najboljši, s katerim se lahko zanesete na priljubljeno ločljivost Full HD ali celo ultra-moderne HD 4K. Ultra kompaktni projektorji LG so lahko omejeni na format VGA 640x480, vendar je to dovolj, če želite napravo uporabljati v prostorih brez posebnih zahtev glede kakovosti slikanja.

Model LG PF1500G

Aparati srednjega segmenta, katerih stroški znašajo okoli 70 tisoč rubljev. Za proizvajalca je PF1500G primerenvsi načini delovanja projektorjev, zakaj spet spodbuja in kompaktno izvaja stereosistem 3 W + 3 W. Če njegov potencial ne bo dovolj, bo uporabnik lahko uporabljal brezžično povezavo prek Bluetootha - LG PF1500G komunicira z zvočniki polne velikosti in s slušalkami.
Glede na značilnosti slike ima svetlobni tok svetlost 1400 Lm, hkrati pa zagotavlja filmsko kakovost slike do 120 palcev. Vir video signala so lahko kabelske televizijske sprejemnike, osebni računalniki, tablični računalniki, pametni telefoni in druge naprave, ki podpirajo vsebino zaslona Share. Podobno kot pri mnogih multimedijskih projektorjih LG lahko ta sprememba omogoča tudi delo s skupnimi predstavitvenimi formati. S povezovanjem preko USB ključa s pripravljenim gradivom lahko načrtujete ne le posamične slike in videe, temveč tudi dokumente PPT, Word in Excel.

Model LG PB60G

Najprej je treba opozoriti, da je serija PB6 postala znana po izjemno kompaktnih stavbah. Poleg tega je bila LG morda prva, ki je ponudila tako dobičkonosno obliko. Vendar pa se skromne dimenzije niso mogle odraziti v optimizaciji polnjenja. Tako se zvočni sistem izvaja s stereodinamiko 1 W + 1 W, kar seveda ne bo vplivalo na zahtevne ljubitelje filma in bolj občutljive na podrobnosti ljubiteljice glasbe. Enako velja za kakovost samega projektorja. Svetlost je le 500 Lm, največja ločljivost pa je 1280x800. Posledično bo največja velikost zaslona največ 100 palcev. Toda o funkcionalnem polnjenjuProjektor LG PB60G v celoti ustreza sodobnim zahtevam. Naprava vključuje vrata HDMI, matriko 3D DLP, samodejne korektorje slik, brezžične naprave itd.

Model Hecto

Ta različica projektorja je na več načinov nenavadna in celo eksperimentalna. Je hibrid televizorja in klasičnega projektorja. Kombinirani modeli so že pred časom priljubljeni in predstavljajo masivno telo z zaslonom, ki je imel notranjo projekcijo. V tem primeru sta projektor in zaslon nameščena ločeno drug od drugega, kar vam omogoča prihranek prostora. Sam zaslon z ravnim zaslonom ima obliko 100 palcev in je nastavljen na razdalji 22 centimetrov od bloka projektorja. In v tej odločitvi, strokovnjaki so sledenje pomembna pomanjkljivost - zaradi tesne razdalje projekcija slike izkaže malo zamegljen in podolgovato. Prav tako ne pozabite, da je LG Hecto laserski projektor, ki nima običajne žarnice. Prehod na laserski vir je omogočil podaljšanje življenjske dobe do 25.000 ur neposrednega delovanja. Kar zadeva zvok, ga zagotavljajo dva 10 W zvočnika. Povečanje velikosti tega dela je bilo mogoče s spremembo zasnove.

Model PH150G

Proračunski projektor stane 30 tisoč, kar je primerno za uporabo doma in za pisarniške naloge. Kot vir projekcije je bila uporabljena navadna LED svetilka, katere svetlost je 130 Lm. Komunikacijska orodja predstavljajo USB, HDMI, Wi-Fi, priključke za slušalkeBluetooth. Zvok se reproducira z majhnimi zvočniki 1 W + 1 W, zato ni treba pričakovati posebnih akustičnih prednosti modela. Omeniti je treba, da projektorji LG te serije, zahvaljujoč optimiziranemu "polnilu" z nizko porabo energije, omogočajo napajanje baterije.

Mnenja o zvočnih projektorjih LG

Modeli projektorjev te blagovne znamke cenijo splošno kakovost delovanja. Tudi strokovnjaki opozarjajo na prednosti optičnih elementov, ki se uporabljajo za napajanje projekcije. Zasebni uporabniki prav tako opozarjajo na veliko možnosti. Tudi proračunski zvočni projektor LG je lahko opremljen s TV-sprejemnikom, sistemom FHD, komunikacijsko programsko opremo nove generacije itd. Čeprav so pomanjkljivosti povezane z zmanjšanimi funkcijami omrežnih funkcij. Na primer, še en korejski proizvajalec Samsung, na pregledih, daleč presega LG v smislu izvajanja ideje Smart TV.

Sklep

V družini projektorjev tega podjetja lahko srečate modele za različne namene. Večina je vsestranskih, vendar z različno kakovostjo slike in funkcionalno opremo. V začetku so predstavljeni majhni projektorji LG, ki podpirajo formate do 1280x800. Takšni modeli so na voljo za 25 do 30 tisoč evrov, premije pa so ocenjene na 100-130 tisoč ali več. In to ni nujno profesionalna naprava. Tako trdno oblikovanje cen je posledica razpoložljivosti sodobnih vmesnikov, podpore za 4K slikovni format, implementacije brezžičnih komunikacijskih kanalov in 3D tehnologij.

Sorodne publikacije