DJI Osmo stabilizator: pregledi, navodila

Zaradi vse večje priljubljenosti majhnih akcijskih kamer postanejo stabilizatorji (kot so kardani) bolj prenosljivi kot kdajkoli prej. Amazon, na primer, prodaja veliko takšnih naprav, ki jih proizvajajo naključne kitajske blagovne znamke, vendar je večina od njih slabo ali pa je le delno rešila problem. Na primer, nimajo sidra za pametne telefone, če potrebujete vidnost na zaslonu.

Trenutno obstajajo le dve prepričljivi možnosti. Prvi je Aetho Aeon, ki dela z GoPro in ima svoj zaslon. Drugi je stabilizator DJI Osmo s 4K kamero, podoben tistemu, ki ga najdemo na vodilnem Quad-Capphere proizvajalcu Inspire 1, ki lahko uporablja pametni telefon kot iskalo. Vendar pa to ne gre samo za opremo - skupaj s stabilizatorjem je na voljo in popolno uporabo. Zagotovo je to fantastična cena 649 $?


Strojna oprema

DJI Osmo (slika spodaj) je sestavljena iz 4 delov: tridimenzionalni kardanski tečaj Zenmuse X3 s kamero, ergonomski ročaj s kontrolnimi gumbi, zmogljivost baterije 108 W? h in posnetek za telefon. Na splošno je komplet tehta 538 gramov in je popolnoma upravljan, vendar ga je mogoče odstraniti na 422 metrov, če odstranite lastnika pametnega telefona. Set vključuje pokrovček objektiva, trak in srčkan ovitek, podoben primeru iz male havajske kitare.

Fotoaparat

Inspire 1 pilotov quadcopter 1 Modul Zenmuse X3 ni potreben. Komora s prisilnim hlajenjem je opremljena z 1/23-palčnim senzorjem Sony z 12 milijoni slikovnih piklahko snema video posnetke z ločljivostjo do 4K - 4096 x 2160 pik pri 24 k /s ali 3840 x 2160 pri 30 sličic na sekundo, kar ustreza maksimalni bitni hitrosti 60 Mbps. Želite imeti snemanje z višjo hitrostjo sličic, lahko snemate v formatu 1080p60 ali 720p60 ali celo počasi posnamete z ločljivostjo 1080p120. Kot v primeru štirikolesne različice, uporabnik prejme 20 mm objektiv z relativno odprtino f /2,8 in kotom 94 °. Naprava je opremljena z režo za kartico microSD, ki ne sme biti slabša od 10. razreda ali UHS-1. Očitno je, da hitreje snemanje hitreje, tem bolje. Na primer, 16-gigabajtna kartica microSDHC UHS Speed ​​Class 3 deluje odlično.

Čeprav so kamere Osmo in Inspire 1 imenovane enake, prvega ni mogoče namestiti na dronu. V skladu z DJI je glavna razlika v tem, da je mehanska zasnova stabilizatorja optimizirana za ročno uporabo. Lahko se uredi za shranjevanje, spremeni usmerjenost motorja, v fotoaparatu in kardanu pa se nahajajo tudi druge manjše spremembe. Tako kot Inspire 1 je naprava združljiva z Zenmuse X5 in X5R stabilizatorji, vendar je za to potreben adapter. Model naslednje generacije, DJI Osmo Plus, temelji na povratnih informacijah lastnikov, ki je postal veliko boljši. Zenmuse X3 Zoom ima 7x povečavo (35x optično in 2x digitalno) in izmenično goriščno razdaljo 22-77mm (f /2.8-5.2). Minimalna razdalja do objekta je bila zmanjšana s 35 na 05 m.

Konstruktivna izvedba

Odstranljiva kovinska držala telefona se nahaja na levi strani ročaja in povezana z njos pomočjo vijaka. On ima pametni telefon za 2 vogali na eni strani in sredino drugega. Vse 3 pin točke, kot tudi deli, povezani z zadnjim pokrovom telefona, so obdelani z mehko plastiko, zato ne skrbite, da sponka ne opraska mobilne naprave. Največji pametni telefon, ki ga lahko namestijo uporabniki, je 6 "Oppo R7 Plus, 158 mm visok in 82 mm širok. Zato bo enak visok, vendar ožji iPhone 8 Plus, brez napora deloval, če ni zaščiten z debelim pokrovom.
)
DJI ponuja številne dodatke Osmo, vključno s podaljšano palico, stojalom in ravnim podaljškom, kot tudi univerzalne, kolesarske in avtomobilske priključke. Večina jih je nameščenih kot lastnik telefona.

Krmilni elementi

Na ročici je stereo mikrofon, 35 mm avdio priključek za mikrofon prsnega koša, pritrdilni vijak na vrhu kardanalnega tečaja, vstavljen na dnu akumulatorja, nekaj gumbov in par LED indikatorjev na območju podlakti in kazalca. Zahvaljujoč mehkemu ročaju in premišljenemu ovijanju DJI Osmo X3, se pregledi imenujejo eden najbolj priročnih ročnih stabilizatorjev. Ko je v roki, palec enostavno doseže drsnik stikala za vklop /izklop, ploščo joystick za nadzor fotoaparata in gumb za sprostitev sprožilca ter video snemanje.

Po drugi strani pa je sprožilec, ki zagotavlja 3 funkcije. Medtem ko ga držite, lahko zaklenete usmerjenost fotoaparata, dvakrat ponovno tapnete sredinski šarnir in trojno razširite objektiv za sephi. Če je potrebno, kardanVzmetenje omogoča majhno ročno nastavitev. Ampak ne pretiravajte, da ne bi pomotoma zaklenili tečaja. Ne skrbite, vse to je opisano v navodilih za DJI Osmo.

Kako začeti

Priročnik za DJI Osmo Mobile za hiter začetek priporoča naslednje:
 • Poiščite aplikacijo DJI Go in jo namestite v App Store ali Google Play Store;
 • Namestite in napolnite baterijo z adapterjem USB;
 • za namestitev in uravnoteženje pametnega telefona;
 • vklopite telefon Bluetooth, vklopite stabilizator, zaženite aplikacijo DJI Go in sledite navodilom;
 • namestite pametni telefon ročno in s krmilno palčko;
 • Fotografirajte z gumbom zaklopa in posnemite posnetke z video tipko.

  Programska oprema

  DJI Osmo, glede na povratne informacije lastnikov, odlično deluje brez aplikacije za iOS in Android, vendar ima uporabnik nekaj za ugibati in zato lahko izgubi veliko uporabnih funkcij. Tukaj so nastavljeni razmerja, ločljivost in hitrost slikanja. S programom lahko konfigurirate tudi DJI Osmo - nastavite parametre kardana in ga po potrebi ponovno umerite. Za povezavo z napravo vklopite stabilizator, povežite telefon z dostopno točko WiI-Fi DJI Osmo in zaženite aplikacijo.
  Po vstopu v način prikaza kamere lahko preklapljate med foto in video vmesniki. Imajo skupni niz beline, ISO in kompenzacijo osvetlitve. S klikom na zaslon nastavite tudi kontrolno točko osvetlitvePremikanje prstnega zaslona nadzoruje kartico. Poleg tega video vmesnik omogoča ustvarjanje počasnega snemanja (1080p pri 120 sličic na sekundo), na voljo so različni načini fotografiranja: enojni, večkratni, intervalni, panoramski (360 ° ali 180 °) in enokvirni. Ne glede na to, kateri vmesnik se uporablja, lahko z gumboma sprožite kateri koli način zajemanja slik.
  Aplikacija omogoča ogled, prenos in celo urejanje vsebine, ki jo je posnel DJI Osmo. Povratne informacije uporabnikov kažejo, da funkcija prenosa datotek trenutno podpira samo JPEG slikovne in video datoteke do ločljivosti 1080p. To pomeni, da bo 27K in 4K slike, kot tudi RAW datoteke, treba kopirati neposredno s kartice microSD.
  Funkcija urejanja ponuja orodja za obrezovanje, vrtenje, kontrast, svetlost, nasičenost in dodajanje filtrov. Kar se tiče videa, lahko namestite preprost film z več 6-sekundnimi posnetki, nato pa ga okrasite z nizom filtrov in glasbenih predlog. Lastniki, ki so se naučili delati s tem orodjem, njegova uporaba prinaša pravo zadovoljstvo. To je smešno, intuitivno in vam omogoča, da se dobro zabavate. Rezultate ustvarjalnosti lahko delimo v socialnih omrežjih z uporabo platforme Skypixel.

  Produktivnost

  Ob upoštevanju izkušenj proizvajalca pri zagotavljanju stabilnosti videa postane jasno, zakaj DJI Osmo X3 ocenjuje pohvale za odlične kadre. Po mnenju uporabnikov je najbolj učinkovito zagotoviti nepremičninske kamere. Rezultat ni enak nastavitvi fotoaparatana stojalu In zahvaljujoč izjemno visoki ločljivosti, se videz videoposnetka v veliki meri zdi kot fotografija, dokler gibljivi deli ne postanejo opazni. Nič ni novega o tem, vendar na podlagi dejstva, da je ročna naprava, rezultat je neverjeten. Stabilizator deluje dobro v gibanju. Vendar pa so še vedno vidna majhna nihanja, ki jih povzročajo koraki, zato je priporočljivo, da se ne popolnoma zanašate na Osmo in hodite čim bolj nežno. V zvezi s hitrostjo reakcije je kartica sposobna narediti celo energično premikajoče se predmete streljanja.

  Kakovost slike

  Ker se uporablja širokokotni objektiv, bo neizogibno ublažil sliko na robovih okvirja, vendar na srečo ni zelo opazen. Kakovost videa v dobro osvetljenih pogojih je vrhunska, še posebej podnevi pod odprtim nebom. V notranjosti postanejo posnetki rahlo hrupni, ponoči pa njihova kakovost še bolj pada, čeprav se barva prenaša zaporedno. Enako velja za fotografije, vendar jih je mogoče popraviti za naknadno obdelavo, če so posnete v formatu RAW.
  Po ocenah ima DJI Osmo nekaj slabosti. Najprej, zvok v video posnetkih je zelo tih, aplikacija pa nima možnosti prilagajanja občutljivosti vgrajenega mikrofona, zato uporabniki pozdravljajo možnost priključitve zunanjega. Drugič, 60-minutno življenjsko dobo baterije ni vedno dovolj. Prišel bi močnejši vir energije, vendar je DJI želel narediti najmanj, zato bi morali uporabniki kupiti dodatno baterijo v vrednosti 2.000 rubljev ($ 35).

  Tekmovalec ponuja

  V glavnem stabilizatorNa trgu ni veliko tekmecev. Skoraj vsi drugi ročni kardani so zasnovani za pametne telefone ali GoPro kamere. Nekateri od njih imajo ergonomski ročaj, kot je Big Balance Husky HY3M, ki stane 17.700 rubljev. ($ 300). Modeli z direktnim pisalom so nekoliko cenejši, vendar njihova zanesljivost ostaja nizka. Za tiste, ki imajo omejene stroške, priporočite Feiyu G3 ali G4 (približno 11800 rub. Ali 200 $). Pregledi DJI Osmo se imenujejo najnaprednejši stabilizator z lastno aplikacijo in številnimi priročnimi funkcijami. Poleg tega je mogoče njegovo kamero zamenjati v skladu s potrebami profesionalnih uporabnikov. Čeprav je cena Osma 649 $ in ni zelo privlačna, je v resnici povsem razumna za tiste, ki začnejo iz nič. Tisti, ki bodo dobili HY3M in potrebujejo poseben širokokotni objektiv, bodo še vedno porabili več - 11800 rubljev (približno $ 200) za osnovni GoPro z WiFi ali 17700 rubljev. ($ 300) za model z vgrajenim zaslonom, ker ta stabilizator nima sidra za iskalo pametnega telefona. Kot alternativo lahko uporabite telefon s kamero, vendar je iz izkušenj lastnikov jasno, da stabilizacija HY3M deluje le z majhnimi modeli, katerih velikost zaslona ne presega 5 ", kar postane redkost v svetu Android.

  Možnosti

  Na koncu, vse je odvisno od tega, kaj je že tam ali kaj morate doseči.Vrednost je omeniti, da če obstaja Inspire 1, lahko preprosto kupite Osmo komplet v vrednosti 269 $ (baterija, polnilec in držalo za telefon) in ga uporabite s fotoaparatom s štirimi fotoaparati. m ksymalnu od nakupovanjadron
  Druga možnost je model DJI Osmo Mobile. Lastnik povratne informacije pozdravlja napravo za radikalno izboljšanje stabilizacije videa tudi na vodilnih telefonih, enostavnost uporabe, sposobnost zajemanja posnetkov s počasnim posnetkom v danih 5 točkah, kot tudi dobro delujoč sistem za sledenje posameznikom.

  Za zaključek

  Lahko rečemo, da DJI ni le strokovnjak za quad-craft, ampak tudi proizvajalec najboljših ročnih stabilizatorjev. Podjetje ni pohitelo s proizvodnim modelom, saj je pozornost namenilo nekaterim problemskim področjem v situaciji, ko bi večina proizvajalcev preprosto vrgla na trg nedokončan izdelek. Osmo ponuja popoln paket, zmogljiv in intuitiven. Je izdelek popoln? Sploh ne: uporabniki želijo izboljšati kakovost videa in fotografij v temnih pogojih, imeti baterijo z dolgo življenjsko dobo baterije in kakovostnejši mikrofon. Kljub temu imajo tekmovalci DJI veliko za kaj.
 • Sorodne publikacije