Napaka »Te datoteke ni bilo mogoče najti« (koda 0x80070002): vzroki in metode popravljanja

Napaka v sporočilu, da sistem ni mogel najti podane datoteke, je razlog, zakaj se najpogosteje pojavlja v operacijskem sistemu Windows 7, čeprav se po pravici šteje za eno izmed najbolj stabilnih in priljubljenih operacijskih sistemov na tem svetu. Zdaj se bo preučilo, s čim je povezana in kako rešiti ta problem.

Ko se prikaže sistemska napaka "Napaka: Ne najdem določene datoteke"?

Na podlagi opisa in narave same napake je mogoče enostavno sklepati, da sistem zaradi nekega razloga ne more najti datoteke zaradi njene odsotnosti na računalniku ali oddaljenem strežniku. V najpreprostejšem primeru je to mogoče razložiti z zgledom odstranitve nekaterih programov, ki zahtevajo ponovni zagon sistema, da bi dokončali odstranitev. Če pa poskusite zagnati program pred ponovnim zagonom, bo uporabnik prejel sporočilo, da Windows ne more najti podane programske datoteke.


Vendar pa je najpogostejša težava delovanje "Centra za posodobitve" in je odgovorno za njegovo delovanje sistemskih storitev. To preprosto ni mogoče upoštevati vse razloge, saj tudi v opisih, ki jih Microsoft, jih je mogoče najti več kot pet tisoč. Včasih se med namestitvijo, ko ustvarjate varnostno kopijo in ko jo obnovite, prikaže napaka 0x80070002, ki kaže na nepopravljene datoteke. Odprava tega problema bo obravnavana ločeno.

Napaka "Ne najdem določene datoteke": namestite posodobitve

Kernajpogostejši razlog je neuspeh pri namestitvi posodobitev, kar morate začeti s tem. Če želite odpraviti težavo v sistemu Windows, morate uporabiti ustrezen razdelek, ki ga lahko pokličete na nadzorni plošči.


Če uporabnik išče napako, ko poskuša prenesti potrebne posodobitve, morate uporabiti ročno aktiviranje iskanja, ker jih sistem ne more samodejno najti. Če jih najdete, se boste morali strinjati z njihovo namestitvijo. Včasih lahko vzrok je kršitev internetne povezave, vendar iz očitnih razlogov, takšne situacije so zdaj v izračunu ni sprejeta.

Prilagajanje nastavitev datuma in časa

Pri iskanju najnovejših posodobitev lahko pride tudi do napake 0x80070002 zaradi dejstva, da sistemski čas ne ustreza dejanskemu času.
Ni smiselno spreminjati časa in datuma neposredno v sistemu, saj morda nima ustreznega učinka. Najboljša možnost je, da nastavite pravilne nastavitve BIOS-a, ko zaženete računalnik ali prenosni računalnik.

Ponovni zagon storitve posodabljanja

Dejanja centra za posodabljanje ne smejo voditi do želenega rezultata, saj bi lahko bil vzrok za napako programa zaradi njegovega dela (v tem primeru lahko iskanje tudi opozori, da sistem ne uspe poiščite določeno datoteko za posodobitev). V tem primeru boste morali sistemski postopek znova zagnati ročno.
V ta namen uporabite razdelek za storitve, ki ga lahko pokličete prek menija za upravljanje računalnika, vendarNajbolje je, da uporabite Run Console (Win + R), kjer naj bo napisana kombinacija services.msc.
Pri tem je treba najti ustrezen postopek in ga preprosto ustaviti s posebnim gumbom menija za urejanje parametrov in nastavitev. Takoj znova zaženite storitev ali pa to storite po takojšnjem ponovnem zagonu ne more (v tem primeru je sporočilo, da sistem ne more najti podane datoteke, ko se poskuša nadgraditi, bo ponovno pojavilo). Ustrezni proces (wuauserv) lahko zaustavite iz ukazne vrstice z ukazom net stop in ga znova zaženete z začetkom omrežja.
V drugem koraku je treba odpreti Explorer ali kateri koli drug upravljalnik datotek in v glavnem sistemskem imeniku (Windows) najti podimenik SoftwareDistibution. Obstajata dve možnosti za ukrepanje. Lahko poskusite odstraniti njeno vsebino, vendar je malo verjetno. Lahko pa preprosto preimenujete mapo z dodajanjem imena Old. Šele po takšnih manipulacijah se lahko vrnete v servisni del in ponovno aktivirate ustavljen proces.

Preverjanje za obnovitev sistema

Kot je bilo že omenjeno, se lahko pri varnostnem kopiranju ali ponovnem zagonu sistema v prejšnje stanje pojavi napaka zaradi dejstva, da sistem ne more najti podane datoteke. V prvem primeru lahko takoj zaženete ukazno konzolo, v drugem pa samo pri prenosu z izmenljivega medija.
Na najlažji način, ko je stabilna internetna povezava, lahko najprej uporabite preverjanje integritete sistemske komponente (sfc /scannow) in nato uporabiteneposredno v ukaz za stanje in obnovitev stanja, kot je prikazano na zgornji sliki.

Samodejni pripomočki za odpravljanje napak

V primerih, ko iz nekega razloga sistem ne more najti podane datoteke (če je v resnici povezana z zgoraj navedenimi procesi), se lahko nekatera avtomatizirana orodja uporabijo za rešitev problema brez vpletenosti uporabnika. .
Najpreprostejši in najbolj priljubljen je pripomoček Fix It Center, ki ga je razvil neposredno Microsoft. Vzporedno s tem je zaželeno uporabiti tudi iskalni program za manjkajoče sistemske knjižnice DLL Suite. Samo v tem primeru ste lahko prepričani, da se sporočilo o napaki ne bo spet sprostilo. Mimogrede, prvi program popravi ne samo neuspeh "posodobitev oken", ampak tudi številne druge težave, na primer v zvezi z internetno povezavo.

Kaj še lahko pomeni hrošč?

V zvezi z namestitvijo posodobitev lahko neuspeh povzroči ne samo sistem. Pri iskanju ali namestitvi posodobitev za druge Microsoftove programske izdelke se pogosto pojavijo enake napake. Prvič, to velja za MS Office. Če uporabnik vidi, da so posodobitve za Windows nameščene, vendar ne za druge aplikacije, morate le onemogočiti njihovo iskanje in nadaljnjo integracijo v sistem. Dodati je treba, da je izbira pravnega sredstva neposredno odvisna od razloga, ki ga je povzročil. Stroški za storitev posodabljanja niso vedno primerni za odpravljanje napak ali ob vrnitviprejšnje stanje

Sorodne publikacije