Magnetna os: značilnosti in značilnosti

Magnetna ali zaznavna gred je element laserskega tiskalnika, ki zbira toner iz posebnega lijaka in ga prenese v boben. Ta element je pogosto povezan s pogostim problemom, kot je bledo tiskanje. Če želite popraviti, morate obravnavati napravo in načelo tiskalnika.

Naprava in načelo delovanja

\ t
Najpomembnejši element laserskega tiskalnika je boben, ki opravlja funkcijo nanašanja tonerja na površino papirja. Boben je votla aluminijasta cev s premerom več centimetrov, prekrita s fotoprevodnim materialom (silicij), na koncu katerega sta plastična orodja. Površina tega dela je napolnjena s pozitivnim nabojem za odganjanje toner nabitih delcev iste vrste. Ko je laser izpostavljen ločenim delom bobna, ki ustreza sliki, ki jo želite natisniti, se njen naboj spremeni v nasprotno. Zdaj črpa delce tonerja.


Premik žarka vzdolž površine bobna se izvaja z ogledali s 4 ali 6 stranskimi površinami. Vključitev laserja nadzira mikrokrmilnik. Slika na površini bobna se oblikuje zaporedno. Prehod na naslednjo linijo nadzira koračni motor. Ko papir teče skozi boben, se njegova površina izprazni. Toner ostane na papirju. Potem gre skozi grobo. Pod vplivom visoke temperature, ki se usede na njeno površino, so delci barve varno pritrjeni.

Kartuša

V večinilaserski tiskalniki, magnetna os, fotoobčutljivi boben in posoda za toner, združena v eni napravi - zamenljiva kartuša. Vsebuje toner, ki je prašna mešanica suhih plastičnih delcev, ogljika in agenta črne ali druge barve. Proračunske kartuše so namenjene tiskanju 2000 strani. Enota bobna, ki je del njih, ima vir 40.000 strani. Kartuše so najdražji del laserskega tiskalnika.

Naprava za magnetni valj

Magnetna os je sestavljena iz množice mikroskopskih kroglic, pritrjenih na vrteči se kovinski valj. Površini gredi dajejo grobo strukturo in so nosilci majhnega negativnega električnega naboja, ki privlači delce tonerja, ki prihajajo iz lijaka za toner.


Tiskalnik ima takšno konstrukcijo, da so linije magnetnega polja, ki jih ustvarja gred, usmerjene pravokotno na lijak za toner. Polnjenje delcev tonerja poteka pod vplivom torne sile, ki jo povzroča rezilo noža. Uporablja se za enakomerno porazdelitev prahu na površino gredi. Količina prenosne tiskovne snovi je odvisna od potencialne razlike med delci tonerja in izpostavljeno fotokonduktorsko regijo. Bolj kot je ta razlika, več praška se prenese.
Na zgornji sliki je prikazana magnetna os v sestavku. Kot osnova je osnova kot kovinska gred (nikelj ali aluminij), ki je zasnovana tako, da drži električni naboj. Premaz pomaga pritegniti delce tonerja in jih prenesti v foto senzorski boben. AdhezijaPlast je zasnovana tako, da zagotavlja zanesljivo pritrditev silikonske prevleke na podlago. Silikonska guma vsebuje delce tonerja in zagotavlja potrebne električne lastnosti gredi.

Načelo dela kaže valjar

Razumevanje delovanja magnetne gredi ni zelo težko. Njegova glavna funkcija je transport prahu v boben. V času jemanja praška mora biti na njo že nanešena elektrostatična slika. Predstavlja območje bobna, ki je negativno nabit in ustreza sliki, ki jo je treba natisniti.
Polnjenje površine za tiskanje na bobnu presega naboj na valju za razvijanje, zato se delci tonerja pritegnejo na njegovo površino brez posebnih težav. Presežek prahu, ko obračate iztočno gred, pluje z njegove površine in se vrne v lijak za toner.

Slepe natisnjene

To je eden od razlogov, zakaj se uporabniki obrnejo na servisna središča. Gostota je odvisna od naslednjih dejavnikov:
 • napetostni nivo napolnjenega bobna. Da bi bila ločljivost slike višja, bi morala biti manjša.
 • Moč pretoka laserja. Pri nezadostni laserski moči obstajajo težave pri praznjenju fotosenzitivnega bobna.
 • Optična gostota prahu. Njegova proizvodnja uporablja pigmente, ki absorbirajo svetlobo.
 • Količina tonerja, ki se prevaža na list papirja.
 • Prostornina prahu, ki jo poganja magnetna os. Če želite povečati gostoto tiskanja, morate to vrednost povečati. Zadnja točka med temi razlogi je pogosto glavni razloglažni tisk.
  Eden od razlogov za prenos prahu v nezadostnih količinah je slabo stanje gredi in gredi magnetne osi. Kot je že omenjeno zgoraj, so delci tonerja nabiti zaradi trenja, ki nastane, ko se na površini gredi tvori plast delcev. Če želite povečati ta lupina indeks jašek mora imeti grobo površino, in nož nož - določeno togost. Tako na naboj prašnih delcev vpliva:
 • stopnja obrabe noža.
 • Stopnja obrabe lupine razkriva valj.
 • Za optimalno rešitev tega problema je treba ta dva elementa spremeniti hkrati. Vendar novi nadomestni deli niso vedno na voljo. Potem lahko začasni ukrepi koristijo. Za obrabo noža nož ni potrebno izterjati. To bo pomagalo samo dokončati njegovo zamenjavo. Delno se lahko izboljša hrapavost gredi magnetne gredi.

  čevelj

  Potreba po tej operaciji se lahko določi, če jo gledamo z gredjo. Če zazna delce zamrznjene umazanije ali tonerja, je potreben postopek. Kako očistiti magnetno os tiskalnika, onesnaženo z drobljivim tonerjem? Za to je potrebna posebna tekočina, ki se praviloma imenuje "sredstvo za čiščenje magnetnih jaškov" vseh proizvajalcev. Nanaša se na bombažno palčko. Po tem zelo pozorno začnite čistiti umazanijo z gredi. Po končanem delu priporočamo, da se del posuši. Če je vse narejeno pravilno, mora biti dotik očiščene površine hrapavost.

  V odsotnosti rokeposebni skladi bodo morali uporabiti milnico. Čiščenje magnetne gredi za tiskalnike mora biti urejeno, ne da bi se s prsti dotaknili podrobnosti, ki lahko na njem pustijo mastne madeže. Pri tiskanju bodo postali vir napak.

  Kaj ni mogoče storiti

  Prepovedano je uporabljati tekočine na osnovi alkohola in papir za čiščenje magnetne osi za tiskalnike. To lahko povzroči kršitev zunanje plasti dela in občutno zmanjšanje kakovosti tiska. Edini izhod iz situacije po čiščenju je dokončanje zamenjave gredi. Uporaba topil je lahko vir naslednjih težav:
 • bleda ali nejasna slika.
 • Maščobe.
 • Obdelava noža

  Po čiščenju magnetne gredi se preveri stanje noža. Na njem ne sme biti pritisnjen toner, ki ga lahko odstrani iz odkrivnega valja. Pri čiščenju tega dela je prepovedano uporabljati tudi topila. Najboljše orodje za delo z nožem so suhi serviete brez linta. Če ne pomagajo očistiti, potem je najbolje, da pustite vse, kar je. Če poškodujete konstrukcijo noža, ga boste morali zamenjati.

  Sorodne publikacije