Podporni nosilec vzmetenja: obraba, popravilo, zamenjava

Suspenzija sodobnih avtomobilov je težko predstavljati brez blažilnikov - specializiranih dušilnih elementov. Lahko so kombinirani, plinski ali hidravlični. Da bi zagotovili pravilno delovanje večine vozlišč, sta potrebni dve podpori - zgornji (del telesa ali okvir) in spodnja točka (most mostu, ki se obrne v pest). Nekateri amortizerji so opremljeni samo z zgornjo podporo.

Sorte

Podrobnosti, ki so opremljene s posebnimi ušesi, so dopolnjene s tihimi bloki ali gumijastimi rokavi, ki so potrebni za priključitev na karoserijo in vzmetenje avtomobila. Treba je omeniti, da je zgornji ležaj amortizerja postal najbolj razširjen v potniškem prometu. Po vrsti konstrukcije so nosilci razvrščeni v dve sorti:
 • sestavine;
 • neločljivo.
 • Slednji so izdelani v obliki sestavnega elementa iz kovine in gume in se najpogosteje uporabljajo v sprednjem vzmetenju. Glavni del modela je kombinacija gumijastega vzglavnika z notranjim in zunanjim jeklenim pokrovom. Pritrditev telesa opravi zunanje telo, ki ima več lukenj za pritrditev. Palica je nameščena v osrednjem delu, v zgornjem delu pa je naprava za omejevanje povratnega hoda, ki je podobna jekleni skodelici.

  Možnosti vgradnje

  Obstajata dve osnovni vrsti pritrditve: skozi ležaj in s pomočjo rokavov. Puše v varčnih izvedbah so izdelane iz aluminija in delujejo kot ležajzdrs Na dragih stebrih se uporabljajo bolj kompleksni ležaji, ki imajo radialno obstojno zasnovo. Glavni namen ležaja je zagotoviti enostavno pomikanje blažilnika. Omeniti je treba tudi obstoj delov s prisilnim premikanjem zaloge.

  Podpora nevpojnega blažilnika je lahko opremljena s kleščami za zadrževanje vzmeti ali poenostavljeno zasnovo. V slednji različici je podporna skodelica pritrjena na nosilec ali nameščena na nosilec. V drugi izvedbi je dopolnjena z gumijasto blazinico z batom za vijačno vzmet. Dostop do nameščene podpore te vrste je možen le iz blatnikov. To je posledica dejstva, da se del najpogosteje zniža na obremenitev, in da bi zagotovili večjo zanesljivost, je poudarek potreben v delu telesa. V tem primeru se vijaki ne vrtijo, ker imajo gosto povezavo z zunanjim ohišjem. V prtljažniku ali pod pokrovom so pritrjene matice.

  Kaj je opora za stojalo za amortizer

  Sprednja ali zadnja podpora, odvisno od oznake avtomobila, je opremljena s plastičnim pokrovom, ki preprečuje poškodbe matic. Pritrdi se s pomočjo ključavnic ali sile trenja, ki se nahaja v odprtini zadrževalnega ventila. Konstruktivna izvedba kompozitnih izdelkov je manj zapletena in najpogosteje najdemo v hrbtnem vzmetenju. Imajo tri glavne dele: distančnato jekleno pušo, spodnjo in zgornjo gumijasto tulko. Podpora tudi zadnjemu regaluBlažilnik ima dodatni element v obliki gumijastega kompresijskega pufra, ki se uporablja za držanje spodnjega plašča. Distančna gumijasta objemka je vključena v zasnovo seibenblock, ki je nameščena v odprtini dela telesa. Palica je nameščena na nosilec, s podložko v spodnjem tulcu, pritrjen je kompresijski pufer in celoten izdelek je nameščen na nosilec.

  Vzmetenje vzmetenja Vzmetenje: možne okvare

  Mnogi lastniki avtomobilov ne vedo, da obstaja del, dokler ne postane nedelujoč. Kljub temu je kakovost krmiljenja in lastnosti vzmetenja neposredno odvisna od tega. Zaradi zanesljivosti dela se udobje vožnje poveča, vzmetenje deluje pravilno in hrup se zmanjša - vse to je mogoče le, če ni udarcev, vibracij in zaostrov, kar preprečuje podporo nosilcu amortizerja. Zaradi nenehnih obremenitev del postane postopno neučinkovit, slabša je vgradnja kovinskega ohišja na gumijasto blazino, kar povzroči znižanje kakovosti vzmetenja in gluhih udarcev. Amortizer VAZ izgubi svojo prejšnjo funkcionalnost in prispeva k obrabi drugih delov. Najmanjša poškodba povzroči poškodbe jeklenih puš in ležajev.

  Zamenjava stolpov

  Algoritem za razstavljanje nosilcev je približno enak za vse avtomobile. Za začetek odvijte spodnjo točko pritrditve in odstranite matice, pritrdite del na telo. Vzmeti vzmeti so stisnjene s posebno vezico, ki vam omogoča sprostitev opore. Ostane samoOdstranite matico. Novi zgornji ležaj regala amortizerja se določi z izvajanjem vseh dejanj v obratnem vrstnem redu.

  Podrobnosti ne potrebujejo posebne storitve in dela za dolgo časa. Kljub temu je treba redno preverjati njihovo stanje, da se zagotovi varnost nadzora in podaljša življenjska doba voznega mehanizma avtomobila.

  Simptomi okvare

  Hrup, ki prihaja iz debla ali nape, je glavni znak okvare. Najpogosteje se pojavi pri vožnji po makadamski cesti ali nizko kakovostnem asfaltu. Zamenjajte ne le uničene dele, temveč tudi deformacijo ali zadostno stopnjo obrabe. Najboljša možnost bo zamenjava, preden pride do značilnega hrupa, na primer, ko je vgrajen sam amortizer VAZ. Amortizerje morate zamenjati tako, da močno pritisnete na vse vogale avtomobila. Stroj se ne sme odbijati po pritisku, v nasprotnem primeru je priporočljivo, da se takoj vključi v podpor. Ampak ta metoda ni primerna za vse avtomobile, na primer, za SUV, prizadevanja za roke ne bo dovolj. Izstop iz situacije bo pritožba na avtomobilski servis. Strokovnjaki bodo lahko določili stopnjo obrabe, ugotovili prisotnost mehanskih poškodb in uhajanja. Pravilnost zamenjave ni odvisna samo od prevoženih kilometrov, ampak tudi od obremenitve stroja, kakovosti cest in oznake samega vozila. Podpora amortizerja se hitreje obrablja s pogostim prevozom težkih tovorov in nenatančnimi vožnjami.

  Sorodne publikacije