Na monitorju ni zaznan signal: kaj storiti in zakaj? Odpravljanje težav in odpravljanje težav

Inovativne tehnologije se danes razvijajo z neverjetno hitrostjo. Toda nova dogajanja povzročajo tudi neznane težave, ki so ponavadi povezane z nastavitvami tehnologije. Vprašanja ponavadi nastanejo pri začetnikih ali tistih, ki načeloma redko uporabljajo računalnik. Najpogostejša težava je sporočilo "Ni signala" na monitorju. Za izboljšanje stanja je pomembno razumeti razlog. Naredite to sami in sami.

Splošna priporočila

Ni potrebno takoj poiskati telefonskega programerja ali serviserja za popravilo računalnika, če se na monitorju ne prikaže sporočilo Ni signala. Kaj storiti v tem primeru? Najprej morate omeniti vse najnovejše računalniške dejavnosti. Morda, ko je pobral nekdo po nesreči dotaknil kabel, je bil PC razstaviti ali premakniti iz kraja. Otroci ali zanimivi hišni ljubljenčki lahko povzročijo tudi okvaro. Zato je prvo priporočilo preveriti vse žice. Težava bo rešena zelo hitro, ko bo kabel vzpostavljen.


Prav tako je pogosto priporočljivo, da znova zaženete računalnik. Računalnik se lahko napačno zažene, ne pozabite na način mirovanja. Več o zadnjem primeru - več. Možno je, da se problem, ki ne vklopi računalniškega monitorja, odpravi z enim samim klikom.

Brez okvare

Različni modeli monitorjev se lahko razlikujejo. Naslednji napisi pomenijoisti problem:
 • preverite signalni kabel v sistemih ruskega jezika;
 • spanje;
 • signal izven območja;
 • preverite kabelsko povezavo;
 • ni bil zaznan noben signal (Benq se najpogosteje pojavlja kot taka opomba);
 • kabel je odklopljen in drugi. • Sodobni monitorji imajo funkcijo samodejnega preklapljanja za varčevanje z energijo. V tem primeru se signal lahko izgubi, zaradi česar so ti in podobni napisi osvetljeni. Če računalnik še vedno ne preide v stanje mirovanja, je treba rešitev najti v drugi. Tudi katero koli od teh sporočil se lahko pojavi, ko je računalnik izklopljen in se monitor izvaja. Praviloma pomaga pri ponovnem zagonu sistema.

  Samoregulacija

  Pogosto se zgodi, da je osebni računalnik sam v delovnem stanju, vendar ni slike, in zažge signal No, zaznan na monitorju. Kaj storiti v tem primeru, zakaj se pojavi sporočilo in kakšne so rešitve za problem? Razlogi so lahko različni: od najlažjega in najbolj zapletenega do kompleksnega, če ne brez pomoči strokovnjakov.
  Težavo lahko poskusite rešiti z naslednjimi koraki:
 • Računalnik in zaslon sta vklopljena, delata normalno, vendar se po določenem času pojavita »Ni signala«? Najverjetneje je računalnik šel v stanje mirovanja in da bi se "zbudil", je potrebno klikniti na miško ali klikniti na presledek. Nastavitev načina mirovanja lahko spremenite v nadzorni plošči (ikona napajanja).
 • Če ni nobenega odziva na prejšnje ukrepesledite, ponovno zaženite monitor naj mehansko - s pritiskom na gumb "Ponovni zagon" ali dvakrat na "Izklop".
 • V primeru, da je sporočilo še vedno poudarjeno, morate z dolgim ​​pritiskom na "Vklop /Izklop" znova zagnati računalnik ali z uporabo gumba za izklop v sili na sistemski enoti.
 • Če obstaja sporočilo, da med začetkom igre ali programa ni signala, in tudi po tem, ko je računalnik izključen, je težava, da monitor ne podpira ločljivosti ohranjevalnika zaslona ali igre.
 • Po uspešnem ponovnem zagonu morate takoj nastaviti možnosti upravljanja porabe, preveriti združljivost iger in programov z zmožnostmi računalnika in določiti dovoljenje za priporočeno vrednost sistema. V operacijskem sistemu Windows 10 se zgornje nastavitve nahajajo v meniju "Možnosti" - "Sistem" - zavihek "Zaslon" in "Napajanje in način mirovanja". Za naslednjo pot sistema Windows 7: meni »Start« - »Nadzorna plošča« - »Diagrami upravljanja porabe«. Spremembe je treba shraniti in znova zagnati računalnik.

  Druge možnosti

  Če monitor piše Brez signala odkriti in ne kaže obremenitev operacijskega sistema, je potrebno preveriti vse povezave zaslona na sistemsko enoto in grafično kartico. Mogoče je vtič izgubil stik s priključkom. Če je dosežen pozitiven rezultat gts ni uspelo, potem bi morali poiskati razloge, zakaj ni zaznan noben signalmonitor Kaj storiti in kako sami diagnosticirati vzrok?
  Algoritem za odpravljanje težav je naslednji:
 • Povezovanje okvarjenega monitorja z drugo sistemsko enoto ali prenosnim računalnikom. Slika se je pojavila? Zato je zaslon v redu in razloge za sporočilo "Ni signala" je treba pogledati globlje. Če slika ni, lahko monitor varno prenašate v servisni center.
 • Ko se povezujete z drugo napravo, se slika pojavi, toda nič z "domačo" sistemsko enoto? Težava je morda nastala z grafično kartico ali z matično ploščo. Video kartica ima dva DVI in VGA priključka. Lahko poskusite zamenjati kable v priključkih na mestih in vklopite računalnik. Če je monitor prej pokazal No signal, boste morali odpreti ohišje sistemske enote.
 • Zapah sistemske enote se praviloma nahajajo na stranskem pokrovu, zato jih je treba lepo odpreti in odstraniti stransko steno. Nato preverite trdno pritrjeno grafično kartico. Možno ga je izvleči in očistiti priključke z običajnim pisalom. Po namestitvi video kartice in poskusni vožnji računalnika.
 • V primeru, ko napor ni prinesel pozitivnega rezultata, se je bolje obrniti na strokovnjake. Morda boste morali zamenjati matično ploščo, monitor ali grafično kartico.
 • Za napredne uporabnike

  Računalnik se vklopi, vendar na monitorju ni zaznanega signala? Kaj naj storim, če nobena od prejšnjih metod ni pomagala? Tisti, ki so prepričani v svojo moč in se ne bojijo razstaviti samega srca računalnika, lahko delajo materinstvokartico.
  Najverjetneje je težava točno v žlezi, vendar najprej poskusite ponastaviti BIOS. Obstajata dve možnosti:
 • Poiščite priročnik za matično ploščo (ali jo odprite v internetu iz druge naprave) in vrnite začetne nastavitve na povezavo določenih stikov.
 • Odstranite baterijo iz matične plošče za 10 minut, nato vstavite del nazaj in ponovno zaženite računalnik.
 • Pri delu je pomembno, da se zavedate varnostnih funkcij, da vse naredite previdno, da ne poškodujete delov in se prepričajte, da ste pred vsakim dejanjem odklopili računalnik od omrežja. Včasih vse postane jasno že ob odprtju pokrova sistemske enote. Vzrok napake je lahko pod napetostjo kondenzatorjev. Praviloma se polovica primera ne vklopi natanko za računalniški monitor. Toda tudi izkušeni uporabniki ne smejo spajati delov sami. Za boljše popravilo strokovnjakom servisnega centra.

  Diagnoza signala zvočnikov

  Lahko poskusite odpraviti okvaro z zvočnikom - to je majhna naprava, ki je povezana z matično ploščo. Zvočnik vas opozori na težave z računalnikom. Seznam zvočnih signalov in njihovih transkriptov je odvisen od modela računalnika: celoten seznam najdete v navodilih za matično ploščo.
  Zato bo za diagnostiko potrebno:
 • V navodilih navedite različico BIOS-a matične plošče, kot tudi poglejte seznam zvočnih signalov iz zvočnika.
 • Odklopite vse delematično ploščo, tako da ostanejo samo procesorji, napajalniki in indikatorji
 • Ko izklopite računalnik in poslušate signale zvočnikov. Zvočni signali se dekodirajo v skladu s seznamom.
 • Če je avdio signal drugačen od navedenega, so možne motnje v delovanju pomnilnika možne težave. Tudi razlog se lahko skriva v pomnilniškem krmilniku ali sistemskem vodilu.
 • Nato je RAM povezan s tablo. Računalnik se bo spet vklopil in preveril signale zvočnika. Moral bi opozoriti, da grafična kartica ni povezana ali manjka. Če zvočnik opozori na okvaro pomnilnika RAM, ga je treba preveriti.
 • ​​
 • Nato morate preveriti povezavo video kartice. Če zvočnik signalizira svojo odsotnost - preverite vse priključke na kartici, lahko zaklenete ali oksidirate. Vhodi lahko očistite z radirko. Po stopnjah se morate obrniti na strokovnjake. Prav tako morate preveriti ne-zapečene elemente grafične kartice: radijske elemente lahko po želji zamenjate sami, če pa mikročip ne deluje, potem morate kupiti novo grafično kartico.
 • Če zvočnik opozarja na težave z južnim mostom, je potrebna strokovna pomoč. S takim problemom ne more obvladati doma.
 • Vsaka metoda diagnostike zahteva pozornost in natančnost pri delu. Ne zanemarite varnostne tehnike in v primeru resne ali nerazumljive okvare je bolje, da računalnika ne delate sami, temveč poiščite pomoč strokovnjakov.

  Sorodne publikacije