Izboljšajte sam signal 4G

V sodobnem svetu mnogi ne predstavljajo svojega življenja brez interneta. Dobra povezava je tisto, kar vsi hočejo. Če živite v majhnem mestu ali v vasi, ste morda naleteli na težavo s slabo internetno povezavo. Kako ojačati signal? Če želite to narediti, morate ustvariti ojačevalnik (antena), ki lahko izboljša kakovost komunikacije. Najprej boste morali kupiti komplet za pridobitev 4G, poiskati vezje in izbrati potrebna orodja. Tako lahko ustvarite preprosto napravo brez pomoči strokovnjaka. Kako je dobiček 4G signala? Poglejmo to.
Antena za ojačanje 4G signala

Antena je najpreprostejša naprava, ki vam omogoča izboljšanje kakovosti komunikacije. Prihajajo v dveh vrstah: zunanji in notranji. Značilno je, da so prve vrste anten nameščene na strehi stavbe ali na objektih z veliko površino. Tako lahko povezavo izboljšate tudi na mestih, kjer je bilo to skoraj nemogoče. Druga vrsta anten se običajno uporablja za ojačanje signala v prostoru. Če je zunanja antena poslala signal, vendar se povezava širi v notranjosti stavbe, je treba namestiti notranjo anteno. Če je kakovost internetne povezave na vašem območju dovolj slaba, vam notranja antena ne bo pomagala.

Povečajte 4G signal z lastnimi rokami

Kako izboljšati internetno povezavo? Če želite to narediti, moramo kupiti posebno opremo, ki je v procesu združevanja v enoten sistem. Antenabo omogočil kvalitativni signal in ne bo več omenjal problemov njegove izgube ali slabosti zaradi slabe kakovosti povezave. Kakšna je potrebna oprema?


 • Repeater (dvosmerni ojačevalnik). To je vmesna povezava, ki jo bo točno prejela antenski signal.
 • Zunanja ali notranja antena. To je okvir, ki bo nameščen na strehi stavbe ali znotraj prostorov.
 • Koaksialni kabel.
 • Prav tako je treba kupiti kabelski snop.
 • Elementi ojačevalnika

  Naprave, ki se povezujejo z omrežjem, je mogoče razdeliti v več skupin. Prva skupina so aktivni elementi. Te vključujejo naprave, ki delujejo iz omrežja, in sicer repetitor in konektorji. Drugi elementi (antena, delilnik in kabel) pripadajo drugi skupini - pasivni. Dobitek 4G signala lahko naredimo z uporabo različnih sistemov. Izračuna se za vsak predmet posebej. Bolje je uporabiti tak sistem, za katerega je potrebno uporabiti kabel minimalne dolžine. Tako bo izguba kakovosti internetne povezave minimalna. To morate upoštevati pri sestavljanju vezja za ojačanje signala.

  Kako deluje repiter?

  Pri ustvarjanju antene za razširitev internetnega signala morate razumeti, kako delujejo posamezni elementi. Prejemnik je pomemben del ojačevalnika, to je nekakšen repetitor. Kako deluje? Kot ste verjetno že uganili, obdeluje dohodne signale in jih preusmerja v pravo smer. Če je odhodni klic, potem na stolpbazna postaja. V nasprotnem primeru se preusmeri na uporabniško napravo.

  Dobiček 4G signala je preko antene. Preprost ojačevalnik je mogoče izdelati sam, brez uporabe strokovnjakov. Uporabiti je treba dve vrsti anten. Eden bo prejel signal in ga poslal na postajo, drugi pa je odgovoren za distribucijo internetne povezave znotraj prostorov.

  Izdelava ojačevalnika signala

  S pomočjo ojačevalnika signala lahko dosežemo visoko kakovostno internetno povezavo v kateremkoli kraju. Kje naj se uporablja ta oprema?
 • Signal LTE 4G je treba povečati na mestih, kjer so prisotne mobilne prekinitve.
 • Kjer so ovire.
 • Dober signal lahko shrani življenjsko dobo baterije na pametnem telefonu.
 • Prav tako lahko znižate raven sevanja in povečate jasnost sporočil.
 • Na žalost so komunikacijski ojačevalniki precej dragi. Zato se veliko ljudi odloči, da bo ustvarilo takšno napravo sama. In prav, lahko to storite sami, tako da boste povečali svoje sposobnosti pri delu z omrežnimi elementi in prihranili svoj denar. Seveda, boste morali porabiti za nekatere komponente ojačevalnika, vendar v vsakem primeru bo veliko cenejši. Kaj potrebujemo?

  Priprava za montažo

  Za najenostavnejši ojačevalnik so potrebni naslednji elementi:
 • Dolžina žice približno 35 centimetrov.
 • Kabel, katerega velikost je odvisna od namestitve antene, je več kot 10 metrovnobenih bratov.
 • Priključna enota.
 • Pritrdilni elementi za povezavo več blokov.
 • Plastika.
 • V procesu dela bo potrebno povezati različne elemente, zato je vredno vzeti tudi izolacijski trak. Po nakupu in nakupu potrebnih predmetov lahko nadaljujete z montažo antene.

  Proizvodnja antene. Navodilo

  Najprej moramo vzeti žico. Naša naloga je, da od nje naredimo diamant. Torej, upognite žico v sredini za 90 stopinj. Nato se iz središča ovinka umaknemo za približno 9 centimetrov v obe smeri in ga ponovno upognemo za 90 stopinj. Po takšnih manipulacijah bomo dobili diamant, ki je bil dejansko dosežen. Nato morate upogniti konce znotraj našega diamanta in povezati priključno enoto. To moramo storiti, da se bomo lahko še naprej povezovali v prihodnosti. Nato je potrebno narediti en odsek v polimerni cevi in ​​obratno za vrtanje luknje.
  Torej je montaža antene končana, zdaj jo je treba priključiti. Vzemite koaksialni kabel in očistite en konec izolacije. Kako povezati anteno s kablom? Zunanji in notranji vodnik morata biti priključena na priključke priključne enote. Torej bi moral biti kabel nadaljevanje zunanje antene. V zadnji fazi je potrebno namestiti anteno na streho ali jo pritrditi na najbližji steber. Seveda morate izbrati pravilno smer, tako da je usmerjena proti postaji vašega operaterja. Na koncu je potrebno konec kabla priključiti na ploščo iz plastike. Ostaja samo preizkušanje lastnegabitje To je vse. Če sledite navodilom, potem mora antena za izboljšanje 3G, 4G signala upravičiti vaša pričakovanja. Povezava se bo povečala za več oddelkov.

  Kje naj namestim poročevalca?

  Pri proizvodnji antene problemi še niso končani. Še vedno mora biti ustrezno povezan, tako da vse delo ni zaman. Pravilna vgradnja ima pomembno vlogo pri izboljšanju kakovosti signala. Antena mora biti usmerjena na postajo mobilnega operaterja. Prav tako ga morate postaviti na izbrano lokacijo in poskusiti z internetno povezavo, da se prepričate, da je omrežje na svojem mestu. Namestitev se lahko začne šele po popolni študiji vašega območja in testiranju kakovosti omrežja. Prav tako je treba upoštevati, da je treba ojačevalnik namestiti na razdalji 1-2 metrov (vsaj) od akumulatorja ali drugih ogrevalnih sistemov. Po namestitvi antene lahko pričnete s polaganjem kabla. Pred preskušanjem repetitorja morate preveriti vse povezave. Prepričajte se, da so v integriteti in čistosti. Ne vklapljajte napajanja, če poročevalec ni priključen na anteno, tako da ne pride do izpada. Če želite odklopiti kabel, najprej izklopite napajanje repetitorja.

  Temperaturni način

  Poskrbite, da je antena v pravilnem temperaturnem načinu. Značilno je, da je minimalna vrednost, pri kateri lahko tak sistem deluje, -40 stopinj, največja pa +50 stopinj. Pomembno je opozoriti, da mora biti sam repiter nameščen samo v zaprtih prostorih, kot jeNegativne temperature negativno vplivajo na to. Pred namestitvijo takšnega sistema se je priporočljivo posvetovati s strokovnjakom. To je posledica dejstva, da lahko vaš sistem oddaja nekatere ovire, ki vplivajo na delo najbližjih celičnih postaj.

  Kako pripraviti poročevalca?

  Izboljšan 4G internetni signal bo boljši, če napravo dobro prilagodite. Tako lahko dobite stabilno in visoko raven signala. Kako narediti zagonska dela?
  V prvem koraku je treba preveriti celovitost vseh povezav. Visokofrekvenčni kabel se priključi na repetitor in anteno, vse te povezave je treba skrbno pregledati. V primeru napetostnih sunkov je treba uporabiti omrežni filter. Potrebno je tudi prilagoditi dobiček, to bo zadnji korak. Potrebno ga je konfigurirati znotraj 20 dB. To nastavitev lahko izvedete ročno ali samodejno. V prvem primeru uporabite gumb potenciometra in nastavite položaj antene. Če želite uporabljati samodejni način, ga morate nastaviti na samem repertoarju. Tako dobite največjo moč signala.

  Sorodne publikacije