Preverjanje hitrosti bliskovnega pogona: določanje in povečanje hitrosti bliskovnega pogona, preverjanje virusov, pregledovanje flash pogonov različnih proizvajalcev.

Ni skrivnost, da so sodobni pogoni USB v obliki navadnih pogonov flash in izmenljivih pomnilniških kartic močno in močno potiskali trg medijev in disketnega pogona, in ko so bili najpogosteje uporabljeni optični pogoni. Vendar pa so z vsemi svojimi kompaktnostjo in velikimi količinami podatkov, ki so na voljo za shranjevanje, vsi modeli teh naprav dostopni hitrosti in sposobnost za izvajanje kakršnih koli dejanj, povezanih s kopiranjem ali premikanjem datotek, precej različna. In sama hitrost pogonov USB ali pomnilniških kartic, ki jih je mogoče pripisati temu razredu naprav, pogosto povzroči izbiro ene ali druge naprave. Poskusimo razumeti, kako je mogoče preizkusiti nosilce vseh vrst, da bi določili njihovo pravo hitrost, saj proizvajalčeve deklarirane suhe lastnosti z dejanskim stanjem stvari morda ne sovpadajo.


Dejavniki, ki vplivajo na hitrost branja in pisanja

In za začetek bomo identificirali več kritičnih dejavnikov, ki vplivajo na hitrost katere koli naprave. Eden najpomembnejših kriterijev je, da večina strokovnjakov uporablja vrsto uporabljene povezave.
V primeru flash pogonov, seveda obstajajo različni standardi USB (2.0 in 3.0). Jasno je, da tretja različica zagotavlja večjo zmogljivost. Ampak v tem primeru in pogon samga mora podpreti. Kakšen je razlog za priključitev medija, ki je namenjen uporabi vrat USB 2.0, priključenih na vmesnik 3.0? Drug pomemben dejavnik je vrsta datotečnega sistema, ki se uporablja pri formatiranju pogona. Danes se najpogosteje uporabljajo standardi NTFS in FAT32, prvi pa zagotavlja večjo hitrost interakcije bliskovnega pogona z operacijskim sistemom in se uporablja za povezovanje vrat.


Standard exFAT je precej specifičen in se uporablja predvsem v ne-Windows, včasih pa se uporablja pri delu s pomnilniškimi karticami. Pri pomnilniških karticah veljajo tudi ta merila, toda tu imajo pomembnejšo vlogo vrste dodatnih naprav, ki se imenujejo bralniki kartic, kar se lahko razlikuje tudi po svojih značilnostih. Toda v vsakem primeru je treba za vse take naprave na računalnik namestiti ustrezne (po možnosti najnovejše) gonilnike, brez katerih je mogoče in nerealno delati z odstranljivimi nosilci informacij.

Zahtevane značilnosti proizvajalca

Zato je treba preveriti hitrost pomnilnika USB, pri tem pa upoštevati vse zgoraj navedene dejavnike. Toda pri nakupu takšnih naprav v trgovini ni verjetno, da boste ponudili preskus, in boste morali biti zadovoljni izključno z značilnostmi, ki jih na paketu določi proizvajalec.
Pravzaprav morate najprej paziti na podprte standarde povezav in nastavitve za branje in pisanje. Upoštevajte, da je deklarirana hitrost največja (vsak proizvajalec določi naslednjelastnosti, če lahko tako rečete, za idealne pogoje naprave). In, na žalost, ta maksimum ne ustreza vedno dejanski vrednosti, saj mnogi proizvajalci, poskušajo promovirati svoje izdelke na trgu, preprosto preceniti lastnosti (in nekateri celo pohvale svoje naprave, ki pravijo, da njihovi izdelki so veliko boljši od konkurentov). Seveda se ugledna podjetja ne bodo ukvarjala s takimi stvarmi, ampak, veste, oglaševanje je trgovski motor.

Katero izbiro?

V zvezi z izbiro naprave je priporočljivo vnaprej prebrati informacije o določenem proizvajalcu bliskovnih pogonov in pomnilniških kartic na internetu ter pojasniti razpoložljivost ali uporabo dodatne programske opreme za takšne naprave (na primer za odpravo učinkov morebitnih napak, namestitev originalnih krmilnikov strojne programske opreme itd.). Končno, ne bodite leni, da preprosto preberete preglede uporabnikov o izbranem modelu pogona, glede hitrosti, udobnosti uporabe itd. Izbira bliskovnega pogona - primer je popolnoma individualen in odvisen od preferenc uporabnikov samih. Vendar, če pogledate pogojne agregatne ocene za leto 2017, obstaja več proizvajalcev in modelov, ki so najboljši v svojem razredu. Od hitrih naprav je SanDisk Extreme PRO USB 31256 GB vodilni model. V razredu pogonov z zmogljivostjo 16-32 GB se v večini primerov daje prednost Transcend JetFlash 780 in Corsair 16Gb Flash Voyager GT USB 3032GB (serijska številka CMFVYGT3B). Med mediji s prostorninoOd 64 do 128 GB sta prva dva mesta delila HyperX Savage in Transcend 128GB JetFlash 75064Gb. Med napravami z visoko zmogljivostjo so najboljši HyperX Savage 512GB in Kingston DataTraveler Ultimate GT 1TB. Nazadnje, v pomnilniškem pogonu za hrambo, obstajata dve vrsti povezav, prva mesta, ki sta bila dana ADATA i-Memory UE71032GB in SanDisk Ultra Dual USB 3.0 Drive 32GB.
Opomba: Skoraj vse naprave SanDisk, kljub njihovi prisotnosti v ocenah, ne privlačijo številni uporabniki zaradi dejstva, da proizvajalec za nepredvideno obnovo njihovega dela ali osvežitve ni ustvaril nobenega uporabnega pripomočka, zato morate biti zadovoljni z univerzalnimi programi ali razvoj za druge pogone.

Preverjanje hitrostnega branja in zapisovanja bliskovnega pogona v programu USB Flash Benchmark

Zdaj pa začnimo neposredno testirati izmenljive pogone. Sistemi Windows nimajo takšnih orodij.
V najboljšem primeru, če boste prosili, da kopirate datoteko ali več, bo mogoče slediti le trenutni hitrosti. In to je lahko odvisno od količine prenesenih podatkov in razpoložljivosti prostega prostora na samem nosilcu in od zgoraj navedenih dejavnikov. To ni vedno priročno, saj mora pogosto preverjanje hitrosti bliskovnega pogona vsebovati največje in povprečne meritve, tako za snemanje kot za branje hkrati. V zvezi s tem večina strokovnjakov priporoča uporabo majhnega pripomočka, imenovanega USB Flash Benchmark. Mimogrede, zelo pogosto se uporablja za izdelavo pogojnih testnih ocen za prevoznike različnih proizvajalcev.

V njem poČe povežete bliskovni pogon z ustreznim vhodom, morate izbrati napravo in klikniti na gumb preskusnega zagona (Benchmark). Potem se bo postopek začel, rezultat v realnem času pa bo prikazan v obliki grafa s sklepom, ki opisuje trenutni dogodek ali test v posebnem oknu. Program s standardnimi metodami preveri hitrost bliskovnega pogona. Hitrost beleženja pa je določena s pričakovano testno kopijo paketov s podatki različnih volumnov, saj se zmanjša (skupno je 100 MB, testiranje pa poteka v treh fazah za vsako posamezno velikost). Na podlagi tega se izračuna rezultat. Teče naprej, lahko opazimo dejstvo, da skoraj vse znane naprave, ki preverjajo hitrost pisanja na bliskovni pogon, kažejo, da je 12-2 krat manjša od hitrosti branja. Po zaključku preskusa bo mogoče enostavno ugotoviti delovanje naprave. Program ima možnost pošiljanja rezultatov na spletno mesto razvijalca, kjer si lahko ogledate teste in druge uporabnike, tako da izberete model, ki temelji na proizvajalcu, in količino bliskovnega pogona s seznama.

Preverjanje hitrosti bliskovnega pogona v aplikaciji Check Flash

Ta pripomoček je na nek način zastarel. Vendar pa je njegova edinstvenost v tem, da pri preverjanju hitrosti bliskovnega pogona, je sposoben samostojno proizvajati in preverjati pogon z zaznavanjem napak ali okvar sektorjev.
Toda neprijetnost uporabe te aplikacije je, da se bo po opravljenih pregledih flash pogon moral ponovno zagnati.Oblika, za katero lahko uporabljate tudi standardna orodja Windows.

Osnovna metoda pospeševanja branja in pisanja

Z opredelitvijo hitrosti kopiranja testnih informacij na bliskovni pogon in definicije največje in povprečne stopnje izvajanja te ali tiste operacije na tej podlagi je malo razumljivo. Zdaj na kratko o pospeševanju dostopa do naprave in povečanju njene potencialne zmogljivosti. Da bi dobili najbolj natančne rezultate testiranja, uporabite povezavo samo prek vmesnika USB, na katerega je naprava zasnovana.
Kar zadeva ročno pospeševanje, formatirajte medij v NTFS, če v vsakem primeru drugi datotečni sistemi niso obvezni. Občasno preverjajte napravo za napake in jo izključite iz računalnika samo z varno odstranitvijo. Ni treba posebej poudarjati, da upoštevajte pogoje shranjevanja nosilcev in jih ne izpostavljajte mehanskim ali toplotnim učinkom.

Kaj in kako uporabiti za preverjanje virusov?

Včasih lahko preverjanje hitrosti bliskovnega pogona povzroči izkrivljen rezultat, ki je lahko posledica vpliva virusov. Uporabite lahko standardne skenerje, nameščene v operacijskem sistemu, da jih odkrijete in nevtralizirate. V nekaterih primerih pa je bolj logično uporabljati prenosne protivirusne programe od razvijalcev programa Kaspersky Lab ali Doctor Web, vendar le, če so zagnani, ne preverijo jih mediji in na primer s trdega diska računalnika.
Nekateri virusi(še posebej skrite datoteke Avtorun INF format) iz izmenljivih medijev lahko odstranite sami. Če to ni mogoče, vam bo pomagal pripomoček Unlocker.

Quick Details on Troubleshooting Drive Drives

Nazadnje, preverjanje hitrosti bliskovnega pogona morda ni natančen rezultat, ki ga je uporabnik pričakoval zaradi poškodb programske opreme krmilnika. V tem primeru je priporočljivo uporabiti orodja za obnovitev, kot je D-Flash Doctor, ali pa namestiti originalno programsko opremo, ki temelji na identifikatorjih naprav, ki so definirani na primer v programu ChipGenius. Če sploh nič drugega, lahko izkoristite vsestranski format nizke ravni HDD LLFT ali aplikacije, ki so jih proizvajalci sami razvili za svoje naprave za pregledovanje (običajno so ti programi na voljo za brezplačen prenos neposredno na uradnih straneh).

Sorodne publikacije