Kakšna je največja količina bliskovnega pogona?

Flash pogoni (ali samo pogoni flash) so bili nedavno eden najpogosteje uporabljenih zunanjih skrbnikov informacij. Vendar se trenutno na žalost odrekajo svojim položajem. V zameno pridejo tehtnice za shranjevanje oblakov, kjer lahko (seveda, zaračunate za ponudnika) shranite praktično neomejene količine informacij. Toda flash diski so v naglici, da "rehab" v naših očeh. Danes bomo pogledali, kaj se zgodi z največjimi pogoni flash pomnilnika. Na dnevnem redu so trije modeli, jasno vredni pozornosti bralca.

Največja količina pogona flash

Kolikšna je največja količina trenutnega bliskovnega pogona? To je 2 TB! Ta model je v preteklosti (2017) predstavil znani Kingston Corporation. Pogon Kingston DataTraveler Ultimate GT, čeprav lahko sprejme 2 TB najbolj raznolikih podatkov, ne vpliva na velikost lastnika. Lahko se ga primerja s šminko.


Moram reči, da je družba Kingston leta 2013 izdala še enega rekorderja. Največja količina flash pogona je bila 1 terabajt. Štiri leta kasneje je družba zadovoljila uporabnike z uvedbo pogona z dvema nosilcema. Ponujamo vam, da se seznanite z največjim (po obsegu) USB pomnilnikom na svetu.

Zunanja rešitev

Kaj je to - bliskovni pogon z največjim pomnilnikom? Izdelek je na voljo v lakonskem kovinskem ohišju. Kaj je notri? Flash pogon sam, priročna torbica in kabelski podaljšek. Slednje je potrebno za povezavo z računalniki inTelevizorji, vrata USB, ki so zelo blizu drug drugemu. Kaj je 2 GB največji USB flash pogon sam? Navzven se nekoliko razlikuje od svojega terabajtnega predhodnika. Enostavno, brez izboklin in nepotrebnih dekorativnih podrobnosti, pravokotna torbica. Izdelek je prekrit s pocinkano kovino plemenitega odtenka. Izgleda precej trajno in drago. Neobičajna zasnova pogona. To je drsnik. Polovice so predstavljene v obliki nekoč priljubljenih telefonov Nokia. Standard priključka - USB 313.0.


Specifikacije naprave

Predstavljamo si pomembne tehnične značilnosti bliskovnega pogona z največjo zmogljivostjo:
 • Zmogljivost naprave: 2 terabajta.
 • Vmesnik za prenos podatkov: USB 3.0. Seveda je napravo mogoče priključiti na 2.0, da bo delovala, vendar bo samo prenos informacij na zmanjšano hitrost, standard za takšno pristanišče.
 • Hitrost (za USB 3.1): snemanje podatkov 200 Mb /s, informacija se bere 200 Mb /s.
 • In malo o največji količini bliskovnega pogona. Kot kažejo uporabniški testi, je vrednost 2 TB precej relativni kazalnik. Dejansko je prostornina pogona 1979958 951936 bajtov. Izračuni kažejo, da dejanski izum "Kingston" "potegne" za 179 TB. Predstavimo eno pomembno značilnost naprave: dopolnjuje jo zmogljiv krmilnik Phison PS2308. Moram reči, da se uporablja za visoke hitrosti HyperX Savage. Toda kazalniki hitrosti beleženja in branja podatkov ne bomo sprejeli za vero. Obrnimo se k testnim merilom, ki jih imajo srečni gospodarjiprvi dvobitni bliskovni pogon na svetu.

  Testiranje hitrosti naprave

  Kaj so največji flash pogoni? To so Kingstonovi izdelki - modeli z volumnom 1 in 2 terabajtov. Preverimo hitrost zapisovanja in branja podatkov na teh napravah. Za teste priporočamo uporabo aplikacij:
 • Crystal Disk Mark 520. Ta program je dober s tem, da bo testiral delo bliskovnega pogona v štirih načinih: linearno pisanje /branje, pisanje /branje za 4K, linearno zapisovanje /branje iz 32 ukazov in končno, snemanje /branje blokov za 4K z globino čakalne vrste v 32 ukazih.
 • NTFS.
 • exFAT.
 • Kaj prikazujejo rezultati testov? "Kingston" je ostal pošten do potrošnikov svojih izdelkov /Hitrost zapisovanja in branja informacij se ne razlikuje veliko od tistih, ki so jih napovedali proizvajalci. Seveda vpliva na konfiguracijo računalnika, značilnosti matične plošče in tako naprej. V serijskih operacijah, 2-terabajtni flash pogon celo poganja trdi disk v hitrost! S takšno napravo posnamete "težke" filme, datoteke RAW, glasbo brez izgub in še več z "hitrostjo svetlobe". Kako dolgo lahko v celoti zaračunate največjo količino pogonov Kingston USB flash? Kot pravijo lastniki, bo trajalo le 35 ur! Stopnja je odvisna od velikosti datotek za snemanje. Velik dokument se praviloma namesti na pogon hitreje kot mape z majhnimi pisarniškimi datotekami.

  Strošek bliskovnega pogona je 2 TB

  . Že vemo, koliko je trenutnega pomnilnika FAT32. Kakšni so njegovi stroški? Danes je 100 tisoč rubljev. Naprava se prodaja z5-letna garancija. Še vedno pa je cena za povprečnega uporabnika precej visoka.
  Kakšne so s tem povezane številke? Prvič, kombinacija največjega svetovnega volumna, kompaktnosti naprave, visoke hitrosti branja /zapisovanja podatkov. Drugič, novi model Kingston je rekordni lastnik te vrste, bliskovni pogon, ki nima enake ravni na svetu. Kompleks teh pogojev in pojasnjuje visoke stroške naprave. Če želite kupiti "obsežni" bliskovni pogon z bolj realistično ceno, vam priporočamo, da počakate na Kingstonove konkurente, da bodo sprostili podobne zmogljivosti naprav. Njihovi stroški bodo nižji, funkcionalnost pa bo morda celo višja. Premikamo se k naslednjim imetnikom evidenc.

  Največja količina kartice microSD

  Kolikšna je največja količina pomnilniškega pogona microSD? Danes je 200 GB. Takšni kazalniki se lahko dosežejo manj znani na trgu flash naprav, korporacije SanDisk. Prejšnji rekorder 128-gigabajtnega diska San Disk. Kot lahko vidite, je nov izum zapustil dvakrat več kot prejšnji.
  Kaj je omogočilo tako povečanje obsega? Razvijalci sami skromno pojasnjujejo: to je pomagalo uporabiti lastniški tehnološki proces. Njegove podrobnosti seveda ne razkrivajo korporacije San Décor. Lahko pa presodimo, da so vse zmogljivosti te tehnologije že izčrpane - v prihodnosti svetu ne bo mogoče predstaviti bolj kapacitivnih kartic microSD.

  microSD kapacitivna kartica sama: pričakovanje in realnost

  Treba je povedati, da so napredni uporabniki nezadovoljni s tem navidezno pomembnim prebojom. Verjamejo, da je "San."Disk "lahko poveča zmogljivost flash kartice in do 256 GB, za obstoječo konfiguracijo 200 GB microSD pogonov pa je že meja. To je vse, kar je mogoče doseči. Dober hitrost prenosa podatkov: 90 Mbit /s. in matično ploščo z 128 GB, ki jo je prejšnji let izdal isti proizvajalec. Če pogledamo okorne predhodnike, je 200 GB informacij, ki se lahko dejansko prilegajo konici prsta, na robu fikcije.
  In kaj je s stroški? Ta kazalnik tukaj ni posebej prijeten. Zmogljivost kartice microSD vas bo danes stala 400 $.

  Najmočnejši "zbiralec"

  in najnovejši izum v okolju flash pogonov. Zaslišanje bliskovnega pogona z največjo prostornino se zdi neskončno. Zato se je en proizvajalec spraševal: ali ne izumite take naprave, ki bo vsakemu uporabniku pomagala, da postane lastnik skrbnika informacij, primernih za njegovo individualno maksimalno prostornino? Tako lahko na splošno opišete koncept pogona kolektorja. Predstavljajte si pomembno pojasnilo. "Collector" ni bliskovni pogon, temveč niz kartic microSD. Ideja pripada oblikovalcu iz Koreje Fang-Chun Tsai. Postavil je cilj, da bi povečal obseg bliskovnega pogona. "Collector" je nekakšna platforma, ki ima gnezda za tri kartice microSD. Tisti, ki se pogosto uporabljajo za pametne telefone in fotografsko opremo.
  V skladu s tem lahko lastnik zbiratelja kupi več flash kartic in sčasoma postane lastnik pogona, ki združuje to trojno količino. Kartice so lahko v razponu od 2 do 32 GB in 200 GB. Od tod do skupnegaKapaciteta: 696600 GB. Vse za lastnika, kot je načrtoval ustvarjalec. Prav tako ni potrebno izbrati kartic, ki so med seboj enakovredne. En kolektor lahko združi naprave microSD z zmogljivostjo 2, 32 in 200 GB.

  Ključne pomanjkljivosti zbiratelja

  Prva pomembna pomanjkljivost korejskega izuma je ponovna cena, ki jo potrošnik plača ne le strošek zbiratelja. in ceno pomnilniških kartic, ki ga bodo zapolnile.In če izberemo tiste, katerih zmogljivost je 200 GB, potem se bo izkazalo, da bo znesek precej velik. Standardni USB-pogoni morajo biti upoštevani tudi zato, ker bodo podatki o microSD-ju v "Collectorju" V tem primeru seveda dobimo kapacitivni pogon, vendar z zelo nizkimi hitrostmi branja /pisanja, kar močno ovrednoti tako zanimiv koncept, lahko pa presodimo, da tehnična stran naprave ni popolnoma premišljena. Ne smemo pozabiti, da je ustvarjalec koncepta oblikovalec, ne inženir, katerega naloga je bila izdelava kompaktne in večnamenske naprave, ki je skrbela za varnost pomnilniških kartic - zaščitene so s trdno, trajno kapico. Verjetno bo "Collector" v prihodnje dopolnil potrebne priklopnike, in takšni pogoni bodo postali priljubljeni in skupaj s tistimi, ki so na voljo povprečnemu kupcu.
  Zdaj veste, kakšna je danes največja količina flash pogonov in pomnilniških kartic. Seveda ta vrednost ni dokončna. Mogoče bo jutri nova med bliskovnimi pogonirekorder, ki lahko konkurira shranjevanju v oblaku.

  Sorodne publikacije