Mapa ni odstranjena iz bliskovnega pogona: kaj storiti?

Verjetno ni treba reči, da so se mnogi izmed nas soočili s situacijo, ko izbrana mapa iz bliskovnega pogona pri delu z izmenljivimi diski informacij ni izbrisana. Kaj storiti v tem primeru? Neprevidni uporabniki ne poskušajo storiti ničesar, zato se nagibajo k odločanju o formatiranju medijev. Ja, res, to je najbolj radikalen način za odstranitev vse vsebine bliskovnega pogona. Vendar pa v nekaterih primerih, ko je treba odstraniti vse, razen nekaterih izbranih imenikov, in če je nameščena naprava, ki preprečuje kakršno koli dejanje, takšna metoda ne bi bila uporabna. Vendar pa si poglejmo, kaj je mogoče storiti in kako se izogniti situaciji.


Zakaj se mapa iz bliskovnega pogona ne izbriše (piše: "Disk protected write" ali "Folder is empty") itd.
Najprej je treba pogledati vsebino sporočila, ki se prikaže, ko poskušate izbrisati izbrani imenik:
 • Če se mapa z bliskovnega pogona ne izbriše in sporočilo navaja zaščito pred pisanjem, to pomeni, da je naprava omogočena zaščita (mehanska zaščita) , kriptografija itd.).
 • Včasih obstajajo poročila, da so v izbranem imeniku nekatere datoteke, vendar so zaščitene pred izbrisom.
 • Včasih lahko vgrajene predmete zasedajo nekateri procesi, ki se trenutno pojavljajo v sistemu. Precej pogost vzrok tega pojava lahko imenujemo in nekaterikategorijo virusov, ki blokirajo dostop do samih imenikov in njihove vsebine. V tem primeru se tudi zdi, da je mapa prazna, da mapa v bliskovnem pogonu ni izbrisana in s priloženimi datotekami ni mogoče izvesti nobenih dejanj.
 • Torej, kaj lahko storite za izvedbo potrebnih operacij za odstranitev imenikov iz izmenljivih medijev ali njihove vsebine (delno ali v celoti)? Predlaganih je lahko več rešitev, o katerih se bo razpravljalo v najobsežnejših in najpogosteje uporabljenih situacijah, ki ne vključujejo težav, povezanih s samimi poškodbami odstranljivih pogonov.


  Mapa iz bliskovnega pogona ni odstranjena: kaj storiti z zaščito?

  Najprej z nekaj besedami o zaščiti. Najprej bodite pozorni na prisotnost posebnega stikala na samem bliskovnem pogonu. Lahko je pod pokrovom ali neposredno na telesu. Najpogosteje ob njem je oznaka, kot je Write-protect ali Lock. Samo drsnik premaknite v položaj za izklop in poskusite znova izbrisati želeni imenik. Vendar pa se zgodi, da tudi po tem, mapa na bliskovnem pogonu ni izbrisana. Kaj storiti v takšni situaciji? Tukaj boste morali preveriti atribute najbolj nepopravljivega imenika ali prilog.
  V meniju PCM na izbranem predmetu pojdite na lastnosti in preverite, ali je postavka »Samo za branje« nastavljena na potrditveno polje. Če je, odstranite in ponovite odstranitev. Vendar pa zaščito ni mogoče določiti le v tej obliki. Včasih se aktivira v nastavitvah operacijskega sistemasistemov. Oglejmo se ločeno o tem in kljub temu bomo še naprej obravnavali najenostavnejše rešitve.

  Najenostavnejša dejanja se ne izbrišejo z imeniki

  , spet predvidevamo, da mapa z bliskovnega pogona ni izbrisana. Kako odstraniti izbrani imenik?
  Tukaj lahko uporabite eno od klasičnih metod, to je preimenovanje izbranega imenika (če je mogoče) ali premik na drugo mesto z rezanjem, nato pa ga poskusite izbrisati. V nekaterih primerih je še lažje narediti, najprej odstraniti vse svoje vsebine iz mape, nato pa tudi sama. Če iz nekega razloga to ne bo delovalo, potem lahko vsaj določite datoteko, ki je ni mogoče odstraniti, in jo nato že odklenete.

  Odstranjevanje bliskovnega pomnilnika s politikami skupin

  Zdaj je več podrobnosti o varnostnih nastavitvah nastavljeno neposredno v nastavitvah operacijskih sistemov Windows. Za to sta dva razdelka: pravilnik skupine in sistemski register. Na splošno so v nekaterih nastavitvah podvojene, vendar je prioriteta registra višja. Če začnete, če mapa iz bliskovnega pogona ni izbrisana, upoštevajte dejanja v urejevalniku pravilnikov skupine. Kliče se prek Run Console z ukazom gpedit.msc.
  V svojih parametrih je treba poiskati particijo za dostop do izmenljivih naprav za shranjevanje, vnesti možnost za onemogočenje izmenljivega diska in ga onemogočiti ter shraniti spremembe.

  Deaktivirati zaščito izmenljivih medijev prek registra

  Če mapa z bliskovnega pogona ni odstranjena zaradi blokiranja dostopa do same naprave, je bolj primerno uporabiti registrski ključ (regedit).
  V urejevalniku prek podružnice HKLM in odsekov SYSTEM CurrentControlSet Control in pojdite v imenik StorageDevicePolicies. Na desni je ključ z imenom WriteProtect, ki mora biti nastavljen na "0". Če želenega odseka manjka, ga morate izdelati in nato ustvariti parameter DWORD v samem razdelku in mu nato dodeliti ime in vrednost.

  Nastavitev potrebnih dovoljenj in dovoljenj imenika

  Nazadnje pa poglejmo situacijo, ko se mapa z bliskovnega pogona ne odstrani zaradi pomanjkanja pravic dostopa ali posebnih dovoljenj. Če želite namestiti vse potrebne pravice, morate vnesti lastnosti neobdelanega imenika in na kartici Splošne nastavitve določiti celoten nabor pravic za vse uporabnike in skupine.
  Opomba: Varnostni zavihek v razdelku lastnosti, ki je na voljo za imenike, shranjene na trdem disku ali v logični particiji, morda manjka.

  Brisanje vsebine s pripomočkom Unlocker

  Zakaj se mapa iz bliskovnega pogona ne izbriše in kaj je mogoče storiti, da popravimo situacijo, je na splošno malo jasno. Nazadnje, nekaj besed o uporabi univerzalnega pripomočka Unlocker. Z njegovo pomočjo lahko obnovite dostop do datotek in jih ločeno odstranite ali uporabite podobne ukrepe za celoten imenik.

  Izberite želeni imenik in prek menija PCMpojdi na Odkleni. S seznama dejanj izpostavite odstranitev in potrdite operacijo.

  Uporaba orodij v ukazni vrstici

  Na koncu lahko v ukazni vrstici odstranite katero koli mapo iz bliskovnega pogona. V tem primeru morate najprej poznati črko pogona z ukazom diskpart in seznamsko disketo, nato pa z ukazom cd pojdite na izmenljivo napravo in nato z ukazom rmdir imenika imenika ali RD izbrisali imenik. .

  Kaj storiti z virusi?

  Na koncu je treba obravnavati le vprašanja računalniške varnosti v zvezi z blokiranjem dostopa do virusov, ki so shranjeni na izmenljivih napravah, ali pa do samih bliskovnih pogonov. V najpreprostejšem primeru je priporočljivo preveriti s prenosnim skenerjem, kot sta KVRT ali Dr. Web CureIt !, in v primeru, da z njihovo pomočjo ne morete nevtralizirati groženj, uporabite pripomočke za diske s splošnim imenom Rescue Disk, ki vam omogočajo, da prenesete svoje okolje, preden se operacijski sistem zažene, in opravite temeljito preverjanje vsega, kar je na voljo, vključno z izmenljivimi pogoni, in operacijskim sistemom pomnilnika Zelo pogosto je mogoče najti kartico in avtorun.inf datoteke, ki so lahko okuženi objekti ali komponente virusnih programov. Brisanje ne bo težavno niti v ročnem načinu preko ukazne vrstice z ukazom "del file name" (v našem primeru del autorun.inf) po vnosu korena medija.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Samo najpogostejše situacije inmetode njihovega popravljanja. Pravzaprav so lahko veliko več. Če pa nobena od zgoraj navedenih metod ne deluje, je treba medij formatirati. Za začetek bo dovolj, da počistite vsebino diska (hitro oblikovanje). Če to ne bo imelo učinka, boste morali narediti celotno oblikovanje, kar je najbolj primerno za orodje za formatiranje nizke ravni HDD (in ne za orodja operacijskega sistema, ki morda ne bodo ves čas delala).

  Sorodne publikacije