RPG z elementi strategije na PC-ju (najboljše)

Igre RPG z elementi strategije na osebnem računalniku - to je odlična možnost za igralce, ki želijo izzvati svojo divjaštvo in vzdržljivost. Obstaja tudi svoboda delovanja in možnost taktične igre, ki v proces igre uvaja dinamiko in globino, ki včasih manjka v projektih z ozko usmeritvijo. Predstavljamo bralcem seznam najboljših iger, ki združujejo dva edinstvena žanra: RPG in Strategija. Upoštevajte, da to ni top 100 RPG z elementi strategije na PC - vrhovi s podobnimi naslovi so pogosto najdeni na internetu. Na žalost je malo verjetno, da bo mogoče pripraviti tako veliko število vrednih projektov. Kljub uspehu obeh zvrsti ločeno, resnično izjemne mešane igre niso tako pogoste. Danes bomo na PC-ju delili sorazmerno majhen seznam RPG-jev z elementi strategij, ki jih je treba vsaj enkrat predvajati z vsakim navdušenim PC igralcem. V primeru, da bodo naša priporočila okusila, vam svetujemo, da bodite pozorni na druge vrhove. Šel gor!


Stebri večnosti

Razburljiva igra stare šole iz studia Obsidian Entertainment, ki vam bo ponudila, da se potopite v virtualni svet te "temne fantazije". Dogodki igre nas pripeljejo do izmišljenega Eorjevega vesolja, kjer divja razburjenje nad nerazumljivim nadnaravnim napadom. Dejstvo je, da so se vsi otroci v Dewwoodu začeli rojevati brez duše. Nihče ne ve, kako ustaviti to grozno "bolezen" in preprečiti nastanek svetovnega "nabiranja". V zameno pa igramo za protagonistaedinstveni dar Zveličar - sposoben je priti v stik z dušo drugih in se poglobiti v življenje nekoga drugega. To je glavni junak, ki mora priti do resnice in končati prekletstvo, ki je udarilo nedolžne otroke.


Tiranija

Še en vreden žanrski projekt RPG z elementi strategije studia Obsidian Entertainment, ki je bil izdan šele leto dni po stebrih večnosti. Dogodki igre se odvijajo tudi v izmišljenem fantazijskem svetu, v katerem ni nič skupnega s svetom "stebrov večnosti". Glede na parcelo je večji del ozemlja ujel zlovešč gospodar Kairos. Mi prevzamemo vlogo vodje Destiny - junaka, ki je eden od bližnjih uslužbencev Kairosa in ki je zadolžen za določitev reda v na novo zajeti regiji. Tiranija, kot tudi stebri večnosti, ima izometrični videz in podobno taktično igranje.

Divinity: Original Sin II

Naslednja najboljša RPG z elementi strategije iz našega seznama bo zagotovo všeč vsem oboževalcem zabavnih dogodivščin. D: OS II je neposredno nadaljevanje kultne serije Divinity, ki so jo razvili nadarjeni razvijalci iz Larian Studios prek storitve Kickstarter.
Drugi del božanskosti: Original Sin je uspel rešiti vse najboljše iz izvirne igre, medtem ko je dodal veliko novih inovacij. Igralci imajo možnost, da se vključijo v podrobno prilagajanje svojega značaja, ki se mora usmeriti k čudovitim dogodivščinam in grožnjam brez primere. Zgodba igre se odvija, ko preživljate številne naloge, od katerih je vsaka ne le zanimivo predpisana, ampak tudi imadobra ponovna predstava. Poleg tega, Divinity: OS II lahko potekala sama, in v družbi do 4 osebe. Komponenta za več igralcev, globoka vaba in čudovito vzdušje naredita igro resnično edinstveno v svojem žanru.

XCOM 2

Ena najlepših sci-fi RPG-jev s strateškimi elementi na osebnem računalniku, ki pripovedujejo o trčenju Zemlje s tujo grožnjo. Osnova igralne komponente XCOM 2 je podobna prejšnji igri serije, ki se je nekoč imenovala Enemy Unknown. Moramo prevzeti nadzor nad novo mobilno bazo "Avenger", obnovljeno iz tuje ladje. Tako kot v predzgodovini, moramo zbrati čete iz različnih borcev, od katerih ima vsaka svoje edinstvene sposobnosti in črpanje.
XCOM 2 je predvsem strategija na vrsti, nato pa RPG, tako da je rezultat vsake bitke v njem odvisen od igralčeve inteligence in predvidevanja, in ne drugače. Bitke se redno redčijo z nalogami za pridobivanje artefaktov za razvoj baze. Igra obljublja nove sovražnike, številne nekonvencionalne situacije in veliko prostora za taktično igro.

Wasteland 2

Naslednjo igro iz našega današnjega seznama najboljših RPG z elementi strategije priporočamo vsem ljubiteljem dobre postapokaliptične. Zgodba o Wastelandu 2 nadaljuje dogodke predvolja, ko je bil prvi del Wastelanda star približno petnajst let. Ponovno smo v znanem post-apokaliptičnem svetu, potem ko je izbruhnila grozna fuzijska vojna med ZDA in ZSSR. Dogodki igre se odvijajo na jugozahodu Združenih držav. Desert Randers iz NevadeVodja generalnega Vargasa začne prejemati neznane radijske programe s sumljivimi sporočili.
Vargas je odločen poslati enega svojih najboljših vojakov na oddaljeni radijski snemalnik, ki bo namestil na svojo napravo za natančnejše sledenje signalu. Na žalost načrt ne uspe, in vojak se znajde mrtev. Da bi raziskal skrivnosten dogodek, Vargas zbere posebno skupino, ki jo moramo prevzeti.

Darkest Dungeon

Verjetno ena najboljših RPG z elementi strategije na PC-ju za ljubitelje nekaj res hardcore. Vloga Darkest Dungeona aktivno uporablja subgener, kot roguelike, ki je sestavljen iz igranja po korakih, priložnostne generacije ravni in nepovratnosti smrti znakov (če je lik ubit v boju, je treba prehod ponovno zagnati). Dogodki igre so zgrajeni okoli skupine iskalcev avanture. Vsakič, ko se junaki spustijo v temne ječe, ki skrivajo starodavno posestvo, da bi zbrali čim več zakladov in družinskih relikvij. Iskalci se bodo na poti srečali z različnimi pošastmi, prefinjenimi pastmi in neskončno temo - vse to bo tako ali drugače vplivalo na duševno stanje likov. Nori junaki se lahko zlahka prevrnejo do alkoholizma, kleptomanije in drugih negativnih navad, kar bo vodilo do napetih odnosov znotraj skupine in neustreznega vedenja med bitko.

Valkirske kronike

Naslednji osnutek iz našega seznama najboljših RPG z elementi strategije na PC-ju je bil prvotno izdan samo nasistem Playstation 3. V letu 2014 je bil Valkyria Chronicles uspešno ponovno izdan v sistemu Windows, tokrat pa so lahko uporabniki PC-ja uživali v tej razburljivi igri. Zgodba se razvija v alternativni realnosti, v Evropi leta 1935. Majhna država, imenovana Gali, mora sodelovati v dinamičnih dogodkih druge svetovne vojne (spominjamo se, da je to alternativno-zgodovinska različica). Torej se je izkazalo, da Galia, ki je lastnica dragocenih zalog koristnih virov, postane cilj dveh vojskovalcev - Imperialnega zavezništva in sil Atlantske federacije. Moramo igrati za mlade policiste, ki morajo zaščititi svojo domovino in braniti njen neodvisni status.

Xenonauts

Razvijalci "Xenonavtov" menijo, da je njihov projekt neke vrste "premislek" o originalnem X-COM: UFO Defense. Igra je doživela številne spremembe in inovacije, osnovna mehanika pa je še vedno ista. Kot pri X-COM: UFO Defense, Xenonauts igra ima strateške in taktične elemente. Glede na zgodbo igre spadamo v alternativni svet leta 1979. Obe tisti velesili takratne Sovjetske zveze in Združenih držav sta se odločili združiti moči, da bi se skupaj borili proti tuji nevarnosti, ki visi nad planetom. Kot akterji se moramo ukvarjati s številnimi vprašanji, od gradnje baz in raziskovanja do oblikovanja vojske in sodelovanja v kopenskih bitkah po korakih.

Operacija Silent Storm

In na koncu našega seznama najboljših RPG z elementi strategije, se spomnimo igre, ki je izšla v oddaljenem letu 2003. Operacija Silent Storm jerazburljiva turn-based igranje vlog, ki je v svojem času postala pravi preboj v žanru. Dogodki na ploskvi lahko opišemo kot kripto-zgodovinski pogled na drugo svetovno vojno. Premeščeni bomo na evropsko ozemlje leta 1943, kjer moramo ustaviti tajno organizacijo teroristov pod imenom "kladivo Tore". Ukvarja se z razvojem skrivnega orožja, ki je pravzaprav orbitalno radialno orožje. Igrati za sabotažno skupino, moramo končati načrte organizacije in ne dopustiti, da vzpostavi svetovno prevlado.

Sorodne publikacije