Kako zaustaviti razpoko na vetrobranu avtomobila z lastnimi rokami: navodila po korakih in povratne informacije

Tudi izkušen voznik med delovanjem vozila se lahko sooča s tako neprijetnim pojavom, kot je razpoka na vetrobranskem steklu. Podobna napaka se lahko pojavi zaradi dejstva, da je iz kolesa avtomobila, ki se je gibal spredaj, prodrl majhen zdrobljen kamen. Razpoka na vetrobranskem steklu se lahko postopoma poveča. Podoben pojav lahko privede do neprijetnih posledic. Zato se veliko ljudi zanima za vprašanje: kako ustaviti razpoko na vetrobranskem steklu?

Kakšne so nevarne razpoke

Torej, ali lahko razpokate vetrobransko steklo? Kaj je to nevarno? Seveda obstaja preizkušena metoda, ki ne dovoljuje cepitve na vetrobranskem steklu. Podobna napaka v vsakem primeru zahteva popravilo ali popolno zamenjavo delov.


Prvič, razpoka ima lahko majhne dimenzije. Toda med vožnjo nastanejo vibracije, ki vodijo v povečanje napake. Zaradi tega lahko rahla razpoka doseže rob vetrobranskega stekla. In to je zelo nezaželeno. Takšne škode ni mogoče odpraviti, zato je treba steklo popolnoma zamenjati. Če razpoka ne ovira voznika, se lahko vozilo še naprej izkorišča. Če se pregled zaradi poškodbe še nekoliko poslabša, boste morali zamenjati vetrobransko steklo in ga nato namestiti.

Ali je mogoče ustaviti samo razpoko

. Tako ustavite razpoko na vetrobranskem steklu in naredite brez njene zamenjave? Vredno je poskusiti samrešiti problem? Medtem ko je napaka zanemarljiva, jo lahko ustavimo neodvisno, ne da bi pri tem uporabili specializirane prodajalne avtomobilov in delavnice. Poleg tega strokovnjaki ne morejo dati lastniku avtomobila jamstvo, da bo z nadaljnjo uporabo vozila razpoka ustavila svoje gibanje. Navsezadnje je steklo nepredvidljiv material. Vibracije telesa pri premikanju vplivajo na stanje napak in poškodb, tudi če je delo opravil visoko usposobljen strokovnjak.


Ker lahko sami prekinete razpoko na vetrobranskem steklu, ni treba iti v delavnico avtomobila. Konec koncev, tak proces sam po sebi ni zapleten.

Kje začeti

Za zaustavitev razpoke na vetrobranskem steklu z lastnimi rokami morate poznati njegovo globino. Navsezadnje lahko poškodbe vplivajo le na zgornje ali srednje plasti materiala in lahko pridejo skozi. To lahko preverite s pomočjo navadne šivalne igle. To storite tako, da ga držite na notranji strani stekla. Če gibanje igle ni težko in ni ovir, potem niso bile poškodovane vse plasti materiala.

Vrtanje

Kaj storiti, če je vetrobransko steklo razpokano? Kako ustaviti razpoko? Po določitvi globine poškodbe je potrebno v steklu narediti majhno odprtino. Najbolje je vrtati na mestu, kjer se razpoka konča in se ne začne. Delo mora biti skrbno. Podobne odprtine omogočajo preprečevanje širjenja razcepa, ki prehaja neposredno v smeri kristalne rešetke stekla. Pred začetkom vrtanja je vredno vedeti, katereza take materiale se lahko uporabljajo vaje in orodja. Ima pomen in globino take odprtine.
Če je razpoka že dosegla rob stekla, taka manipulacija ne bo rešila materiala. Njegova struktura se bo postopoma zrušila. Kot rezultat, bo moral popolnoma nadomestiti vetrobransko steklo. Zato strokovnjaki priporočajo začetek popravila takoj po poškodbi. Če je od roba stekla do razpoke več kot 5 centimetrov, lahko poskusite narediti luknjo in ustaviti njeno rast.

Kaj vrtati?

Kako ustaviti razpoko na vetrobranskem steklu z delom v luknji? Kot smo že omenili, je pred začetkom dela potrebno natančno izbrati vrtalnik in orodje. To je zelo pomembno. Zaradi napačne izbire boste morali popolnoma spremeniti vetrobransko steklo. Strokovnjaki ne priporočajo uporabe Rapid Drill za tako fino delo. Takšna orodja so izdelana iz hitroreznega jekla. Preprosto ne ustrezajo za vrtanje vetrobranskega stekla.


Za takšno delo je najbolje uporabiti vaje, ki imajo karbidno spajkanje. Vendar pa je nakup takšnih orodij zelo težak, saj se le redko prodajajo in ne v vseh trgovinah. Kot kaže praksa, je najbolj idealna možnost uporaba posebnih vaj, ki imajo pršilo na robu diamantne drobtine. Z njimi lahko naredite ne le eno, ampak nekaj lukenj v steklu. V procesu dela na območju, kjer se izvaja vrtanje, je potrebno oskrbovati tekočino. Za to lahko uporabite milnico ali maslo. Nepriporočljivo je, da uporabite običajno vodo.

Kakšno globino narediti luknjo

Kako ustaviti razpoko na vetrobranskem steklu avtomobila, ne da bi jo še bolj poškodovala? V ta namen se določi globina napake. Če se je poškodba dotaknila zgornje plasti materiala, potem ni potrebno vrtati luknje. V nasprotnem primeru bo napaka postala še globlja. S tem svedrom so poškodovane vse plasti stekla. Podobne razpoke imajo praviloma več žarkov. V tem primeru je treba luknje izvesti samo v zgornji plasti materiala, na koncu vsakega nosilca.
Za izdelavo vdolbine v kozarcu določene globine je mogoče uporabiti posebne omejitve iz gume. Postavijo se na vajo. Ko orodje doseže zahtevano globino, bo šoba odporna na steklo. To je zelo priročno. Še posebej, ko so majhne razpoke.

Hitrost in značilnosti vrtanja

Hitrost vrtanja pri delu z materialom, kot je steklo, je še posebej pomembna. Ta kazalnik je odvisen od številnih parametrov. Pri določanju hitrosti vrtanja se upošteva debelina vetrobranskega stekla, koliko vrtljajev lahko opravi ta ali ta model vrtanja, katera vaja se uporablja in kako trdno je. Pri delu je treba paziti sob, ostrih premikov in udarcev. Nepravilno gibanje pri vrtanju luknje v steklu lahko lastniku avtomobila stane zelo drago. Konec koncev, zamenjava vetrobranskih stekel - storitev ni poceni.

Končna stopnja - odstranitev lukenj

Ko je luknja zahtevane globine opravljena, mora biti zaprta. Za toObičajno se uporablja poseben polimer. Praviloma se tak material prodaja v specializiranih prodajalnah. Polimer se previdno vlije v luknjo. Ko je takšno lepilo dobro, je potrebno polirati mesto, kjer je bilo opravljeno malo popravilo stekla, in nato polirati. Podobno lahko postavite ne le odprtine, ampak tudi od časa do časa.
Za poliranje lahko nanesete posebno pasto. Ponudba podobnih izdelkov za danes je precej velika. Z izbiro paste za poliranje vetrobranskega stekla ne bi smelo biti težav. Vendar je proces poliranja precej težaven. Konec koncev, učinkovitost dela vpliva na preglednost vetrobranskega stekla. In ta dejavnik je zelo pomemben za vsakega voznika. Treba je zagotoviti, da bo poliranje trajalo veliko dlje kot celoten postopek popravila stekla.

Stroški storitve

Koliko stane ustavitev razpoke na vetrobranskem steklu? Cena te storitve je neposredno odvisna od globine poškodbe. Upoštevane so tudi želje stranke. Če želite narediti popolno popravilo, potem veljajo naslednje cene za vas: napaka ne presega 2 centimetrov - približno 200 UAH.

Sorodne publikacije