Zakaj ne bi namestili Windows 10 z bliskovnega pogona?

Zdi se, da bi bilo lahko lažje kot nameščanje USB-ključa Windows 10 na prenosni računalnik, namizni računalnik ali tablični računalnik, ki podpira delovanje takšnega operacijskega sistema? Konec koncev, v večini primerov je namestitev skoraj popolnoma avtomatizirana, uporabnik pa mora narediti najmanj prejšnjih dejanj, običajno povezanih s prikazom bliskovnega pogona ali optičnega medija kot prve naprave za prenos (in včasih tega sploh ni potrebno). Na prvi pogled se zdi, kot da je preprost, vendar se zgodi, da sistem ne želi biti nameščen na računalniški napravi pod nobenim razlogom, kljub domnevno pravilnim dejanjem, ki jih izvaja uporabnik. Položaj je lahko precej drugačen, toda najpogosteje se namestitev sploh ne zažene, namestitev se začne, vendar se napake pojavijo med namestitvijo, računalnik ne upošteva bliskovnega pogona (ni berljiv), itd. Poglejmo tudi, kaj lahko storite, da bi se izognili napakam ali našli izhod iz vsakega posameznega primera. In za začetek se pogovorimo o temeljnih vzrokih, ki bi lahko v teoriji vplivali na nemožnost namestitve sistema na zgoraj omenjene računalniške naprave.


Zakaj Windows 10 ni nameščen iz bliskovnega pogona: glavni in najpogostejši razlogi

Zato začnimo z opisom zglednega seznama vseh razlogov, ki lahko vplivajo na nastanek takšnih nepredvidenih situacij. Med neštetoZlasti je mogoče ugotoviti naslednje:
 • strojna oprema ne ustreza zahtevam sistema Windows 10;
 • Nekatere računalniške naprave ne delujejo pravilno ali sploh ne delujejo;
 • nadgradnja je nemogoča zaradi pomanjkanja nameščenih posodobitev za obstoječi OS;
 • v sistemski particiji ni dovolj prostora;
 • so nastavljeni nepravilni parametri primarnega sistema;
 • zagonski pogon ni bil pravilno ustvarjen;
 • Namestitev se izvaja v oddelku MBR in ne v GPT;
 • Naprava ima zaščito na ravni strojne opreme.
 • Prosimo, upoštevajte, da seznam vsebuje le najpogostejše razloge, ki niso vsi možni. Dejstvo, da je namestitev operacijskega sistema Windows 10 iz bliskovnega pogona mogoče uspešno izvesti, ni mogoče izključiti, vendar se po ponovnem zagonu ali med namestitvijo posodobitev, če je ena od stopenj povezana z internetom, računalnik med postopkom ponovnega zagona preneha odzivati ​​na svoja dejanja, "je modri ali črni zaslon, proces posodabljanja je tesen, itd. Pogosto je to posledica" železa "ali pomanjkanja prostega prostora na disku ali internetne povezave.


  Neusklajenost "železa" in problem njegove sposobnosti za delo

  Najprej se obrnemo na eno od tipičnih situacij, ki po mnenju večine strokovnjakov ne dovoljujejo vzpostavitve desete spremembe določene računalniške naprave. . To je ravno strojni del. Kljub zagotovilom Windows 10 razvijalcem o minimalnih sistemskih zahtevah, ki se praktično ne razlikujejo od tistih, priporočenih za Windows 7pogosto so veliko višje. Dejstvo je, da je bilo v konfiguraciji z minimalnim ujemanjem na začetku možno namestiti samo prve različice sistema, sčasoma pa so se zahteve, čeprav niso oglaševane, resneje povečale. Poleg tega, zakaj umestiti okno 10 s USB trenutek voziti na laptop, ki bo namenoma "upočasni"? Upoštevajte, da dva Gigabajta RAM-a in dual-core CPU srednjega razreda za namestitev najnovejših zbirk danes očitno ne zadostujeta.
  Drug problem, ki ga Windows 10 ne vzpostavi z bliskovnega pogona, je, da uporabnik na začetku pomotoma izbere bit prihodnjega sistema. V tem primeru bi moralo biti jasno, da računalniki ali prenosniki s procesorji, ki podpirajo samo arhitekturo x86 (32-bitno), ne bodo delovali v 64-bitnem sistemu, ne glede na to, kako želite. Toda nasprotno - brez težav. Zato je treba najprej določiti značilnosti "železa", vendar šele nato izbrati želeno spremembo operacijskega sistema. Lahko pa predpostavimo, da je konfiguracija v celoti skladna, vendar se namestitveni program ne zažene. Možno je, da prenosa Windows 10 s pomnilniškega pogona USB kot namestitvenega programa ne pride, ker vrata, na katera je vstavljen medij, preprosto ne delujejo. Podobno se lahko zgodi, ko vstavite vrata USB 3.0.
  Najbolj očitna rešitev bo ponovna povezava naprave z želenim priključkom. Opomba: Če želite preprečiti nepričakovane napake, ki se pojavijo na začetku namestitvenega programa ali vključeneZaenkrat je priporočljivo popolnoma onemogočiti vse dodatne periferne naprave, pri čemer ostanejo samo najpomembnejše (miška, tipkovnica itd.), Saj se med namestitvijo lahko izda sporočilo, da sistem ne najde ustreznih gonilnikov.

  Nadgradnje na Windows 10

  Zdaj pa poglejmo, kako namestiti Windows 10 s pogona USB, če nadgrajujete obstoječi OS. Tukaj je glavni problem, da je za izvajanje takšnih operacij v izvornem sistemu potrebno integrirati vse posodobitve za to (to, mimogrede, priporočajo tudi sami razvijalci). V tem primeru se zanašanje na samodejne posodobitve ne izplača.
  Ko pokličete "posodobitev oken", in samo za sedmo in osmo spremembo sistema Windows (Vista in XP niso podprte), morate ročno nastaviti iskanje za vse razpoložljive posodobitve in novi sistem ne sme biti nameščen, dokler niso popolnoma integrirani v obstoječi OS. Če je na voljo tako imenovana čista namestitev, ki vključuje oblikovanje trdega diska ali sistemske particije, kar bo povzročilo izgubo podatkov, vključno z nameščenimi programi, to ponavadi ni nujno problem.

  Pomanjkanje prostega prostora

  Vendar pa vsi uporabniki ne želijo formatirati sistemske particije in izbrati možnosti za shranjevanje lastnih podatkov in zagonskih aplikacij, pri čemer popolnoma pozabijo, da trdi disk preprosto nima dovolj prostora za datoteke novega sistema. Na primer, v sistemski particiji imate 50 GB neuporabljenega prostora na disku in to naj bi biloje dovolj za datoteke Windows 10. Zakaj potem ni nameščen Windows 10 iz bliskovnega pogona? Napaka pri namestitvenem postopku kaže, da je težava popolnoma jasna. Dejstvo je, da lahko skoraj toliko prostora, kot je "tehta" sam sistem, uporabimo za shranjevanje začasnih datotek, podatkovnih baz gonilnikov itd. Če torej obstaja potreba, je treba trdi disk najprej očistiti, odstraniti nepotrebno. datotek ali nepotrebnih aplikacij. Tudi med namestitvijo, če je skupaj z distribucijo na bliskovnem pogonu napisano nekaj primernega pripomočka za delo z diskovnimi particijami, sprostite malo prostora s spreminjanjem velikosti sistemske particije na večjo stran ("stiskanje" potrebnega nosilca iz virtualnih particij, če obstaja).

  In lahko tudi odstranite nepotrebne particije tako, da dodate prosti prostor, ki se pojavi, ko se izbrišejo v sistemsko particijo. Ko uporabljate čisto namestitev, lahko delate s particijami neposredno v oknu namestitvenega programa, pri tem pa izberete neuporabljene, nato pa jih formatirate ali ustvarite nove, vendar manjše nosilce.

  Pravilno ustvarjanje zagonske diskete za Windows 10.

  Nazadnje pa se obrnemo na eno od glavnih vprašanj, ki vpliva le na netočne zagonske medije.
  Za večino povprečnih uporabnikov, ki lahko ustvarijo medije, lahko priporočite uporabo univerzalnega pripomočka MCT, ki ga lahko prenesete neposredno na uradno spletno mesto Microsoft, le ko ga zaženete morate izbratiposodabljanje lokalnega računalnika z že nameščenim operacijskim sistemom, in sicer ustvarjanje zagonske naprave za shranjevanje USB. Poleg tega je vredno pozoren na dejstvo, da bodo namestitvene datoteke prenesene iz interneta, povezava mora biti aktivna. Običajno bo ta program ustvaril nosilca z dvema vrstama bootloaderjev za 32-bitne in 64-bitne sisteme, po katerih se lahko uporabi za zagon namestitve.
  Vendar se tu lahko pojavi preveč težav, če se za pisanje že prenesene slike novega sistema uporabljajo drugi programi. Predvsem lahko domnevamo, da je bil bliskovni pogon nekoč uporabljen kot zagonska naprava in daleč od dejstva, da bo hitro oblikovanje uničilo vse skrite particije, ki so bile namenjene ustvarjanju zagonskih področij. In Windows 10 iz bliskovnega pogona ni nameščen samo zato, ker je prišlo do konflikta med različnimi zagonskimi nalagalniki. V tem primeru lahko preverite razpoložljivost medijev s posebnimi orodji, kot je Bootice, ki vam omogočajo, da odpravite nekaj težav z enim klikom več gumbov.
  Ampak lahko zaznate težave v istem programu WinNTSetup, ki ima posebne barvne indikatorje, ki jih lahko uporabite za določanje prisotnosti težav. Z drugimi besedami, takšni programi morajo delovati v parih. Program WinNTSetup je osredotočen predvsem na namestitev operacijskega sistema neposredno na izmenljive medije. In kako narediti USB pomnilnik, izdelan posebej za prenos?
  Za to je najbolje uporabiti preprosta orodja, kot je Rufus, ki jo potrebujejoDoločite pot do shranjene slike in vseh drugih parametrov, ki so privzeto na voljo, ni mogoče spremeniti. V večini primerov je priporočljivo, da ustvarite nosilca z dvema univerzalnima zagonskim nakladalniki (tako za BIOS kot za UEFI).

  Težave z nastavitvami primarnih sistemov BIOS /UEFI

  Zdaj izhajamo iz dejstva, da se vsi zgoraj navedeni simptomi ne upoštevajo, vendar Windows 10 iz bliskovnega pogona ni nameščen, karkoli počnete. To je ponavadi posledica dejstva, da zagonska naprava sama ni prva na seznamu zagonskih možnosti BIOS-a, ki se najpogosteje pojavljajo na sorazmerno starih računalnikih in prenosnih računalnikih (nastavitve UEFI so nastavljene tako, da je naprava USB po prepoznavanju samodejno prva v čakalna vrsta) Kako aktivirati namestitveni program Windows 10 iz bliskovnega pogona prek BIOS-a?
  Očitno je že jasno, da morate po vklopu računalnika ali prenosnega računalnika najprej vnesti nastavitve BIOS-a, poiskati oddelek za zagonsko prednost (nekaj takega kot Boot, Boot Sequence, Boot Priority itd.), Po katerem najprej namestite bliskavico na seznam. Opomba: Če na seznamu manjka medij, popolnoma izklopite računalniško napravo, vstavite medij v želena vrata in šele nato ponovno namestite računalnik s ponovnim vstopom v nastavitve primarnega sistema. Po nastavitvi zahtevanih parametrov ne pozabite shraniti nastavitev na izhodu (F10 + Y).

  Kaj storiti, če namestitveni program ne zažene pogona, vendar je viden bliskovni pogon v primarnem sistemu?

  Kljub pravilnosti zgoraj opisanih dejanj je to mogočeObstaja še en problem, da Windows 10 z bliskovnim pogonom ni nameščen, kar je za mnoge uporabnike nekoliko nejasno. Zdi se, da je naprava v primarnem sistemu in je določena, toda ko jo poskusite zagnati, se namestitveni program ne zažene. Zakaj? Kot je bilo omenjeno zgoraj, so sprva pri ustvarjanju zagonskega medija dodeljeni dve vrsti zagonskega nalagalnika in pogosto je mogoče videti seznam dveh pogonov flash na seznamu razpoložljivih naprav, pri čemer je pred glavnim imenom predpona EFI. Če se BIOS uporablja kot primarni sistem, morate izbrati običajen medij, ne tistega, ki je označen kot zagonski nalagalnik EFI. Kako namestiti 32-bitne USB 10 pogone USB, če se UEFI uporablja kot primarni sistem?
  Priporočljivo je, da spremenite glavni način zagona tako, da ga preprosto preklopite z UEFI na Legacy. Opomba: Eden od simptomov napačnega zagona je lahko poškodba datotečnega sistema, na primer, če bliskovni pogon ni pravilno izvlečen iz vrat, potem ko je slika napisana. V tem primeru je najbolje, da preverite disk z uporabo standardnih sistemskih orodij ali ukazne vrstice, in v primeru poškodbe vdelane programske opreme ga prenesete iz uradne strani in jo ponovno namestite. Tudi programi nizke ravni oblikovanja bodo dobro delovali, potem pa bo potrebno zamenjati sliko.

  Napake pri namestitvi sistema v razdelek MBR

  Nazadnje, ena najpogostejših težav je izdajanje sporočila, da je v izbranem delu nemogoče nadaljevati postopek namestitve.MBR, ker samo operacijski sistem zahteva particijo GPT. Windows 10 ni nameščen iz bliskovnega pogona ali drugega izmenljivega medija samo zato, ker izbrana lokacija ne ustreza želenemu slogu. V tem primeru tudi poskus oblikovanja ni koristen. Torej, preden se uporabnik sooča s precej resno težavo, povezano s pretvorbo MBR GPT. Če imate v računalniku izvorni OS, lahko za izvajanje takšnih dejanj uporabite pripomoček AOMEI Partition Assistant. Če pa je program kot dodatno orodje prisoten na uporabljenem bliskovnem pogonu, ga lahko najprej zaženete in nato nadaljujete z namestitvijo. To pa je mogoče najti le v neuradnih distribucijah. Če ima uporabnik izvirnega uradnega namestitvenega programa, je smiselno uporabiti svoje lastno orodje za pretvorbo MBR GPT. Windows 10 s pogona USB ni nameščen? Ne moti V tem primeru lahko uporabite ukazno vrstico v zgodnji fazi.
  Na nek način so izvedena dejanja podobna obnovitvi operacijskega sistema Windows 10 iz bliskovnega pogona, saj je bila prvotno izbrana za obnavljanje, ne pa za namestitev sistema, samo ukazna konzola uporablja niz ukazov, prikazanih na zgornji sliki. Pri tem je najpomembnejše pravilno izbrati particijsko številko, kar lahko naredimo vsaj iz vizualne definicije njegovega polnega volumna, ki bo prikazan pred vsakim od razpoložljivih. Ko dokončate celoten seznam ukazov, se lahko vrnete v namestitev in jo dokončate.

  Varnostna vprašanja na napravah z ARM procesorji

  Nazadnje, razmislimo o še eni zelo resni situaciji, ki jo večina uporabnikov računalnikov in prenosnih računalnikov morda ne pozna. Gre za to, da je dovolj pogosto na tabletah, opremljenih s polnimi USB vrati, Windows 10 iz bliskovnega pogona ni nameščen. Napaka, kot taka, se ne pojavi, vendar ni mogoče zagnati z USB pogona. Zakaj tako? Kljub temu, da imajo nekatere vrste tabličnih računalnikov (na primer serija Surface Pro in RT) prednameščen operacijski sistem osme različice ali njegovih sprememb 8.1 in bi morale v najboljšem primeru podpreti nadgradnjo na Windows 10 OS namestitev pod ali celo druge sistemsko usmerjene naprave. , opremljen z ARM procesorji, tudi tu ni tako preprosto. Glavna težava je v tem, da se pri takih modelih zaščita pred nepooblaščenim spreminjanjem prednameščenega OS-a prikaže neposredno v primarnem sistemu. Če želite obiti, če je mogoče, morate najprej onemogočiti funkcijo varnega prenosa (Secure Boot). Vendar to ni vse.
  ​​Zlasti na tabletah Surface RT to sploh ne pomaga, ker je vgrajen modul TPM neposredno na matični plošči, ki ga ni mogoče zaobiti niti načeloma (kot da ga ni mogoče razstaviti, če ga ni mogoče razstaviti v primarnem sistemu, vendar je mogoče, da po takih dejanjih se naprava sama ne spremeni v "opeko"). Med drugim ni ARM procesorja in normalne različice operacijskega sistema Windows 10. Obstajajo seveda skromne informacije, ki so jih nekatere skupine navdušencev XDA Developers predstavile na takšnih napravah in Windows 10 Pro, za katerega se domneva, da delujejo na ARM procesorju,vendar tehnične podrobnosti niso posebej razkrite. Prav tako lahko najdete nekatere spremembe, kot so Windows 10 IoT ali celo celotne neformalne gradnje 1703, in njihova uporaba je velika težava, čeprav so vsa dejanja podobna zelo običajni namestitvi sistema Windows 10 s pomnilnika USB na prenosni računalnik (Microsoftove tablice so v resnici zakaj so podobni navadnim netbooks-transformatorjem s podporo za zaslon na dotik). In ne samo prisotnost najvišje ravni nadzora kršitev celovitosti sistema igra negativno vlogo. V takih sistemih se običajno ne izvajajo niti standardne x86 aplikacije, zato je zgornji pripomoček za nadgradnjo na "desetine", prenesen s uradne strani, prav tako popolnoma neuporaben.

  Nekaj ​​besed o ponovni namestitvi sistema in ponovni vzpostavitvi njegovega delovanja

  Glavne težave so bile obravnavane. Ostaja še nekaj besed o tem, kako znova namestiti Windows 10 s pogona USB ali pa sistem spremeniti v operativno stanje. Kot je za OS umik, načeloma odstranljive medije ni mogoče uporabiti.
  Za to je dovolj, da uporabimo sredstvo za vrnitev v prvotno stanje, ki je v parametrih samega operacijskega sistema. Najdete ga v meniju Varnost in obnovitev ali v določenih zagonskih možnostih. Če pa sistem sploh ne deluje, lahko pri zagonu z bliskovnim pogonom poskusite izbrati potrebne elemente samo z dostopom do istih orodij. V večini primerov se ni treba zanašati na avtomatizirana sredstva, ampak za uporabo ukazne vrstice - je zaželeno. V njem jenastavite lahko preverjanje veljavnosti diska in testiranje sistemskih datotek ter diagnosticiranje pomnilnika RAM ter popolno ponastavitev in še veliko več. Če vam nobena od možnosti, predstavljenih v razdelku za diagnostiko in odpravljanje težav, ne bo dala želenega rezultata, lahko preprosto znova namestite sistem (čeprav boste najpogosteje morali formatirati sistemsko particijo). Opomba: če je bila deseta sprememba nameščena kot nadgradnja obstoječega operacijskega sistema, se lahko nazaj v prejšnji sistem v roku 30 dni od trenutka namestitve (za to v parametrih obnove se nahaja ustrezna postavka) in po izvedbi takšnih dejanj uporabnik prejme računalniško napravo točno s tem sistem, ki je bil nameščen pred nadgradnjo.

  Sorodne publikacije