Program Yandex.Navigator: pregledi, navodila in funkcije

V sodobnem svetu je gibanje sestavni del vsakdanjega življenja. Prisotnost avtomobilov in cest se postopoma pospešuje že tako hitro. Uvajanje inovativnih tehnologij v proces gibanja je omogočilo bistveno poenostavitev izvajanja gibanja. Programska oprema, ki pomaga vozniku hitro ugotoviti pot, je pridobila veliko popularnost. V naši državi, uporabniki dajejo najbolj prednost avtomatizirani sistem "Yandex.Navigator", preglede, ki zgovorno odražajo mnenje uporabnikov v zvezi s tem. In brezplačna distribucija in nemotena namestitev katere koli razpoložljive naprave samo povečata ta učinek.


«Yandex.Navigator»: kratek pregled

«Yandex.Navigator» je predstavljen na vseh priljubljenih platformah danes - Android, iOS, Windows Phone. Glavna naloga tega programskega izdelka je izračun in načrtovanje optimalne poti za promet. Sistem je brezplačen.
Navigator poleg svojih glavnih nalog kaže tudi prisotnost prometnih zastojev, prometnih nesreč in samo cestnih dogodkov, katerih refleksijo lahko mimogrede oblikujejo same sile uporabnikov, kar omogoča funkcionalnost. V najnovejših različicah je realizirano plačilo kazni prek Yandex.Navigator. Odzivi številnih uporabnikov se razlikujejo, vendar je mogoče razumeti, da je program res zanesljiv in potreben. Poleg tega se razvijalci hitro odzivajo na povratne informacije lastnikov in popravljajo nastajajočenapak


Programski vmesnik

Programski vmesnik je v bistvu storitev »Yandex.Maps«, optimizirana za izračun postavitve poti. Za lažje spremljanje trenutne lokacije v nastavitvah lahko preklopite v 3D-način, ki rahlo nagne kamero tako, da pogled odprete v želeni smeri.
Zemljevid je sposoben prikazati trenutne cestne dogodke, kot so prometne nesreče, prometni zastoji ali dela na cesti. Zaslon lahko omogočite s filtrom po meri. Funkcija glasovnega nadzora je lahko zelo priročna rešitev za uporabo navigatorja med vožnjo. Čeprav je na voljo tudi možnost ročnega izbiranja cilja. Obstajata tudi dva od njih - v obliki rubrikatorja in besedilnega niza s pozivom.
Za dejansko in stabilno delovanje kartice je potrebna stalna povezava z internetom.

Navodila za uporabo

Odvisno od obstoječe platforme jo morate namestiti, preden lahko začnete uporabljati Yandex.Navigator. Predstavljen je brezplačno v trgovini aplikacij blagovne znamke - Android, iOS ali Windows. Po prvem zagonu programa je treba počakati na definicijo natančne lokacije s pomočjo GPS-a ali na podlagi celičnih stolpov. Sistem bo našel napravo in jo prikazal na zemljevidu v obliki zelene oznake.
Na dnu zaslona se prikaže zaslon na dotik s kontrolnimi elementi. Glede na trenutno stanje je lahko njihovo imenovanje drugačno. Toda preden se začnejo, bodo imeli takšno funkcionalnost:
 • "Iskanje". Pretvori v meni ciljne točke.
 • "Zemljevid". Ta način se uporablja za neposreden dostop do zemljevida iz drugih menijev.
 • "Moja mesta". V to postavko lahko dodate pogosto uporabljene poti.
 • "Meni". Vsebuje glavne parametre programa.
 • Konfiguracija

  S prehodom z glavnega zaslona na gumb "Meni" v nastavitvenem načinu lahko nastavite želene parametre po vaših željah. Obstaja veliko funkcij. Tu lahko določite, kako bo izgledal zemljevid, izberite nočni ali dnevni način in prenesite celotne nize zemljevidov.
  V zvezi z zvočnim opozorilom lahko nastavite jezik in izberete glas govorca. Trenutna različica vam omogoča, da nastavite eno od štirih možnosti: Dima, Oksana, Utkin in Fedor Bondarchuk, dodan v eni od najnovejših posodobitev vloge "Yandex.Navigator". Ocene, mimogrede, so polne sporočil uporabnikov, da je njihov pripomoček zdaj govoril glas dobro znanega režiserja. Poleg tega lahko konfigurirate dogodke, ki jih želite prijaviti, na primer prekoračitev hitrosti. Med drugimi nastavitvami so na voljo posodobitve, dogodki in sinhronizacija. S pomočjo menija si lahko ogledate tudi razpoložljive spletne globe in jih plačate tukaj. V ta namen preprosto vnesite številko vozniškega dovoljenja, potrdilo o registraciji ter svoje ime in priimek. V razdelku »Moja potovanja« si lahko ogledate statistiko prometa. Res je, za to se morate prijaviti v storitev "Yandex". Če se je nesreča zgodila na cesti, in avto je bil zlomljen, potem iz menijalahko pokličete vlečno vozilo. Na voljo je tudi zahteva za pomoč pri zagonu avtomobila, dostavi goriva ali zamenjavi kolesa.

  Gradnja poti

  Za izdelavo poti do cilja morate počakati na namestitev naprave. Nato se dotaknite zaslona, ​​da prikažete pojavni meni. Izbrati mora gumb "Iskanje". Če se je pot že premikala s pomočjo navigatorja, je ostala v zavihku »Zgodovina«. Če potrebujete novo, jo lahko ustvarite na tri načine.
  V primerih, ko se destinacija nanaša na pogoste obiske, kot so kavarne, restavracije, oskrba z gorivom, kino in drugo, bo uporaba naslova preprosta. Ko najdete kategorijo in jo kliknete, si lahko ogledate oznake mest na vseh mestih, ki pripadajo temu tipu. Ko izberete eno od njih, boste pozvani, da se pomaknete s pomočjo gumba "Tukaj". Ciljno točko lahko določite tudi ročno s tipkovnico ali z glasom. Po objavi želenega naslova bo sistem prepoznal in ponudil najprimernejšo možnost. Seznam tudi izbere cilj in izračuna pot.

  Gibanje

  Ko vidite pas, na katerem se želite premakniti, kliknite gumb "Poyekh", da začnete gibanje. Treba je opozoriti, da "Yandex.Navigator" lahko ponudi več različic poti, v opisu, ki bo pokazal približno čas na cesti. Ko najdete cilj na zemljevidu, se prikaže z modro oznako. Kdaj?S klikom na to se prikaže kontekstni meni, preko katerega se izvede začetek izračuna poti. Če pa namesto gumba "Tukaj" kliknete na vrhu menija, se prikaže plošča z informacijami o dani točki, telefonu, načinu delovanja in drugih informacijah. Ta element lahko premaknete tudi v kategorijo »Moja mesta«, da ga lahko obiščete pozneje, ali pa pokličete neposredno iz programa, tako da aktivirate element s telefonsko številko.
  Med premikanjem bo navigator voznika občasno obveščal o potrebi po obračanju v želeni smeri z izbranim glasom. Barva voznega pasu se lahko razlikuje glede na prometno obremenitev cest. Zelena na primer pravi, da je pot prosta, rdeča pa je blokirana ali je gibanje težko. Na zemljevidu so prikazane tudi hitrostne kamere, kar je zelo priročno.

  «Yandex.Navigator»: uporabniški pregledi

  Navigator se je močno uveljavil v življenju mnogih voznikov. Na primer, iz aplikacije Google Play je bilo prenesenih več kot 10 milijonov prenosov. "Yandex.Navigator" za Android, katerega odzivi so zelo raznoliki, zavzema vodilno mesto med drugimi navigacijskimi programi v tej trgovini. Uporabniki ugotavljajo, da je aplikacija na voljo, vendar obstajajo nekatere pomanjkljivosti. Nekdo bi si želel na zemljevidu, skupaj z ikonami bencinskih črpalk, videti tudi vrsto goriva. Veliko pritožb je usmerjenih v dejstvo, da navigator vedno ne gradi natančne poti, ne da bi upošteval obvoznico in krajšo cesto. Uporabniki so tudi tolažili glas Fjodorja Bondarchuka, dodal je še nekaj posodobitev«Yandex.Navigator» za «Android». O tem so zdaj obveščene povratne informacije uporabnikov. Jezik režiserja se sliši točno tako, kot so vsi navajeni, z značilnimi frazami in zavoji. Na splošno lahko rečemo, da so uporabniki zadovoljni z aplikacijo in pripravljeni dati na "Android" "Yandex.Navigator". Pregledi so v večini primerov pozitivni. Poleg tega je skupina razvijalcev zelo odzivna na njih.

  iOS in Windows Phone

  Mnenja o "Yandex.Navigator" za iPhone se ne razlikujejo veliko od zgoraj navedenih. Vsi prav tako opažajo preprostost in funkcionalnost, hkrati pa je brezplačna distribucija, kar je pomembno. Obstaja tudi različica "Yandex.Navigator" za Windows 10. Tukaj so pregledi nekoliko drugačni, morda je to posledica manjše distribucije platforme. V zvezi s tem posodobitve in odzivi razvijalcev na napake potrebujejo več časa.

  Sklepi

  Ruski iskalni velikan Yandex postopoma zapolnjuje vse vrzeli v informacijskem prostoru v Rusiji. To počne zelo uspešno. In zdaj je mogoče najti redkega voznika taksija ali voznika brez programa «Yandex.Navigator». Povratne informacije uporabnikov o razvoju popolnoma potrjujejo, da je aplikacija potrebna in, kar je najpomembnejše, brezplačna.
  Moč sodobnih pripomočkov se stalno povečuje. Do nedavnega je bil ta dejavnik odvračilen od celotnega potenciala zmogljivih izdelkov programske opreme na mobilnih platformah. Torej, kmalu bi morali pričakovati uvedbo dodatnih funkcij, ki razširjajo njegovo funkcionalnost. Razum razvoja je že sposoben presenetitihitrost postavitve optimalne poti. Morda bo v prihodnosti uveden sistem, ki izračuna pot ob upoštevanju temperature, vseh obvoznih cest, znakov in semaforjev. Tako bo "Yandex.Navigator" lahko nekoliko izboljša življenje voznikov.

  Sorodne publikacije