Najboljša programska oprema za oblikovanje pohištva

Obstaja želja po nakupu novega pohištva, vendar ne veste, kako se bo prilegalo v vašo notranjost? Nato se morate osredotočiti na programe oblikovanja pohištva. Zahvaljujoč jim je mogoče ne le simulirati različne vrste izdelkov za sobo katere koli velikosti, temveč tudi ustvariti popolno sliko o tem, kako se bo pohištvo ujemalo s celotnim dizajnom. V tem članku vam bomo predstavili najboljše programe oblikovanja pohištva, ki jih boste morali delati na projektih na profesionalni ravni in ustvariti najbolj udobno obliko za vas.


PRO100

Eden izmed najbolj priljubljenih programov za oblikovanje pohištva. Njegova priljubljenost je zaradi enostavnosti uporabe in zmožnosti ustvarjanja lastnih sklopov pohištva iz že obstoječih elementov. Z uporabniku prijaznim vmesnikom in velikim številom standardnih pohištvenih knjižnic uporabnik ne bo porabil veliko časa za izdelavo kakovostnega projekta ali skice. Ko ustvarite projekt ali sličico, lahko stranka zahteva, da je predmet prikazan iz drugačne perspektive, kar mu omogoča izvajanje tega programa. Če želite to narediti, morate izbrati eno od sedmih projekcij, skozi katere lahko vidite model z različnih strani in pod različnimi koti. Poleg tega obstaja tudi možnost izbire:
 • preglednosti;
 • sence;
 • način risanja;
 • fotorealistično.
 • Če povzamemo, lahko rečemo, da je PRO100 eden najboljših. Z njegovo pomočjo lahko hitro naredite projekt za oceno njegove donosnosti.

  KitchenDraw

  Ime govori sama zase, KitchenDraw je oblikovalec pohištva, ki se bo nahajal v kuhinji in v kopalnici. V tem primeru si lahko vse ustvarjene projekte ogledate v 3D načinu. Program ponuja uporabniku velik nabor različnih predmetov, s pomočjo katerih lahko ustvarite vsak model pohištva iz nič, ki vam ustreza v oblikovanju in velikosti.


  Na žalost je KitchenDraw plačan program, vendar je porabljen denar vreden, saj ima poleg osnovnih zmogljivosti še nekaj posebnih načinov. Na primer:
 • S pomočjo "fotorealističnega" načina lahko ustvarite kakovostne slike.
 • Z aktiviranjem načina "sprehodi" si lahko ogledate ustvarjeno projekcijo pohištva na vseh straneh. Po tem, ko smo posneli ta način, je mogoče na njegovi podlagi zabeležiti animirani video, ki ga lahko predstavimo stranki v obliki predstavitve projekta.
 • Iz navedenega lahko sklepamo, da je predstavljeni program primernejši za strokovnjake v tem primeru. Prvič, za to je treba plačati, in drugič, njene funkcije namigujejo na to.

  SketchUP

  S pomočjo preprostega in jasnega programa "SketchAp" lahko simulirate različne projekte kakršne koli kompleksnosti. Ta aplikacija je na voljo v dveh izvodih: plačana in brezplačna. Brezplačna različica ima malo možnosti, vendar na splošno, zahvaljujoč enostavnim orodjem, kot so Line, Doug, Kut, Simple Geometric shapes, lahko ustvarite vse notranje podrobnosti, omejene samo z vašo domišljijo. Vendar, če ni želje vse podrobnostiročno lahko vedno prenesete že zaključen element iz baze podatkov.
  V tem programu je tudi več funkcij za oblikovanje pohištva, in sicer:
 • Delo s programom Google Earth. To orodje vam omogoča uvoz arhitekturnih stavb iz območja zemljevida terena. Poleg tega lahko storite tudi obratno - prenesite objekt na katerokoli območje zemljevida in si oglejte, kako se prilega na območje.
 • Funkcija Tigry-Shot omogoča uporabniku, da zgradi stene s preprosto premikanjem linij.
 • Po ustvarjanju katerega koli predmeta se lahko premaknete v način "pregleda", ki vam omogoča podrobnejšo proučitev elementa od prve osebe z različnih strani.
 • Poleg tega ima ta program veliko nasvetov in namigov, ki bodo nedvomno naredili delo v njem zanimivejše in zanimivejše.
 • Program SketchAp je odličen kandidat za vlogo boljšega modela za pohištvo, zato upoštevajte.

  "Basis-Mebelshchik"

  Ta program je po svoji naravi močna, sodobna aplikacija za oblikovanje. Program omogoča uporabniku, da reproducira proces izdelave pohištva iz nič, začenši z risbo in konča s končnimi izdelki v paketu. Ta konstruktor je sestavljen iz petih modulov: "Basis-furniture" (glavni), "Basis-garderoba", "Basis-Package", "Basis-Cost", "Basis-Rozkry" (in ti štirje so pomožni). Za izvedbo naloge se uporablja vaš edinstven modul. Na žalost, program ni na voljo na prostem, vendar lahko uradno spletno stran prenese poskusrazličica

  Pohištvo bCAD

  Pohištvo bCAD je zmogljivo pohištvo, ki ima vse potrebne funkcije za opravljanje naloge. Če pride med delom do težav, bo "bCAD Furniture" prikazal pozive na zaslonu. Poleg zgoraj navedenega je tudi preprost in zapleten program oblikovanja pohištva. Brezplačna različica ima nekaj omejitev, na primer, ni mogoče shraniti ustvarjenega projekta.

  V zaključku

  Tako smo v tem članku pregledali najbolj priljubljene programe oblikovanja pohištva. Na žalost je večina od njih plačana, vendar je denar porabljen. Vendar pa imajo njihove poskusne različice tudi vse, kar potrebujete za izdelavo pohištva na amaterski ravni.

  Sorodne publikacije