Kdo je Ehudna Knackza?

Prvič se je v tretjem delu serije Sonic the Hedgehog pojavil lik Echidne Knackle. Ta junak je všeč veliko oboževalcev franšize, ki je kmalu začel prejemati sedeže v naslednjih igrah, stripih in celo televizijskih oddajah. Tisti, ki niso seznanjeni s Knuckles lahko izvedeli veliko zanimivih člankov iz našega članka.

Splošne informacije

Knuckle je kdorkoli drug, kot rdeča antropomorfna ehidna, z dolgimi iglami, ki spominjajo na bičove. Nekateri uradni viri poročajo, da je bil junak rojen 2. februarja (sočasno sprostitev igre s prvim pojavom), njegova starost pa je petnajst let. Vzdevek znaka izhaja iz posebne oblike kamnov, ki so visoko porazdeljeni na vsaki pesti. Izvor Ehidne Knackla je povezan s starim istoimenskim klanom. Ko ga je vodil vodja Pakachamak, ki je šel v vojno proti sosednjim narodom. Prav ta klan je bil povezan z dogodki, ki so privedli do preobrazbe kaosa in posledičnega obsežnega uničenja. Jehida Nakla je bila med redkimi preživelimi, ki so se kasneje naselili na otoku in začeli varovati Glavni Smaragd. Kasneje je naš junak ostal edini predstavnik klana. Zdaj mora ves čas svojega življenja stati v straži Emerald.


Druge pustolovščine in zgodbe

Kot smo že omenili, je velika priljubljenost prinesla tudi videz Ehhhhhhd Nacle v stripu, risanki in različnih predstavah. Tam se pogosto srečuje z drugimi junaki vesolja in včasih sodeluje v povsem različnih predmetihloki Na primer, mnogi igralci se zavedajo soočenja med Ehudnyjem Knackom in dr. Finitevusom, zadnjim preživelim v temni legiji.

Super zmogljivosti

Knackove zmogljivosti veljajo za najmočnejše med vsemi znaki v seriji. Običajno se domneva, da je raven njegove moči primerljiva s hitrostjo samega Sonica. S tako veliko silo lahko z lahkoto prebije luknjo celo v najbolj vzdržljivem jeklu, odvije okrogli les in dvigne predmet, ki daleč presega parametre junaka.


Druge edinstvene sposobnosti Ehudny Knackle vključujejo sposobnost premikanja po navpičnih ravninah, letenje in kopanje ceste v stenah ali na tleh. Nazadnje bo preveril z dolgimi kremplji in vojaškimi rokavicami. Nekatere ploske črte razkrivajo Knackle kot lik z nagnjenostjo k uporabi Chaosove energije. On je sposoben odpreti portale in občutiti prisotnost smaragdov na daljavo. V igri "Sonic and Knack" se najprej spremeni v svoj supermodel. Njegova rdeča volna je pobarvana v rožnatih in belih tonih in nenehno utripa. Z izboljšanimi zmožnostmi v Yehidnyi se pospešeno tekmujejo in se borijo. V naslednjem delu z naslovom "Sonic 3 in Knack" se igralci najprej seznanijo s hiperformo, ki ne spremeni videza, ampak doda nekaj novih veščin. Tako na primer obstaja možnost, da se dolgo držimo pod vodo, izziv izkrivljanja in majhen potres, ki uniči vse vidne sovražnike.

Znak

Ehidna Knackel - znak je čeden, vztrajen in celnjegov namen. Po značaju je zelo resen, kar se bistveno razlikuje od neprevidnega Sonica. Navajen je na zaupanje v druge, zaradi česar se je pogosto izkazal za zvest. Na primer, v zgodovini iger je Eggmanov lik prevaral Knack približno šestkrat.
Junak raje svojo lastno neodvisnost, toda v drugačnem naključju se pogosto pojavlja skupaj s Sonikom. Ni treba posebej poudarjati, da ta načrt ne prinaša veliko veselja. Jehiddnahl Nakla se zaradi njenih pogledov in preferenc pogosto zdi sam, vendar se nikoli ne pritožuje zaradi tega. Zelo je predan svoji dolžnosti in je kljub ničemu pripravljen braniti Mojstra-Emeralda do konca svojih dni.

Zanimivosti

 • Kljub dejstvu, da je prvič igral Yehydnaya Knackz, je to postalo možno le iz tretjega dela serije, obstaja način, da se doda Sonic the Hedgehog 2. Če želite to narediti, morate uporabiti Lock-on kartušo.
 • Razvijalci so sprva načrtovali, da bodo Knuckle zeleni in ne rdeči.
 • Načrtovano je bilo tudi, da se znak Jamajka z izrazitim naglasom navede v jeziku.
 • Znak "beli lok", ki ga lahko vidimo na Knackovem telesu, je nenavaden amulet. Zahvaljujoč njemu je junak sposoben leteti. Takšni znaki se nahajajo v vsaki ehidni na svetu Sonic.
 • Med igranjem "Segu Mega Drive /Genesis" lahko vidite, da je znak Knackleja podpisan samo z začetnicami. Najverjetneje razlog je v tem, da prihranimo prostor, saj je njegovo polno ime veliko daljše od imen drugih junakov.
 • Knackle ima, tako kot mnogi drugi znaki v vesolju igre, svojeglasbena tema.
 • Javno in kritično vrednotenje

  Ena od uradnih raziskav, opravljenih leta 2006, je pokazala, da je bil lik na četrtem mestu na seznamu najbolj priljubljenih junakov iz serije "Sonik". Eden od avtorjev portala PALGN, Leon MacDonald, je postavil Yehydney Knuckles na svoj osebni seznam "Best Video Game Sites" in mu dal častno peto pot. Članek se je nanašal na njegovo tragično usodo in težko težavo, prav tako je poudaril, da od vseh prijateljev Sonica ta lik izgleda "najbolj normalno" (to je vključevalo oceno ustvarjanja podobe akterjev glasu).
  Portal IGN je v enem od svojih člankov povedal, da je bil Knackov videz vreden in dolgo pričakovano darilo za vse oboževalce. Toda tisti junaki, ki so bili dodani kasneje, po njihovih besedah, so izgledali odveč in neprimerni. Vendar pa se je po določenem času pojavil še en članek, v katerem je bilo rečeno, da Knackova vloga ni dala niza ničesar novega, zato je izgledal odveč.

  Sorodne publikacije