Kaj je Mordor: Vse informacije o območju

Vsak, ki je ljubitelj legendarnih del John Tolkiena, ve, kakšen je Mordor. To je prekleto območje, kjer se je Sauron ustalil z vsemi svojimi temnimi spremljevalci. Od tod je nenehno začel svojo širitev v druge dežele. Drugi narodi se bojijo te dežele in se ji nikoli ne poskušajo približati.

Nastanek in začetek zgodovine

Da bi razumeli več o tem, kaj je Mordor, je treba začeti s časom, ko je eden najmočnejših Ainurjev (prvih božanstev) Melkor pozval k temi in postal znan kot Morgoth. Proti njemu in njegovim služabnikom je v boju združil ves svet. Zaradi bitk so se zgodili neverjetni vulkanski izbruhi in uničenja. Tako je nastal Mordor, ki je po padcu temnega vladarja njegov glavni zaveznik Sauron ustvaril dom. Glavni razlog za to so bili plameni Fatalne gore, kjer so bili kovani perzijski topovi in ​​glavni obroč vse moči.

Dejavnosti Saurona

Kaj je Mordor, je jasno, takoj ko boste izvedeli za dejavnosti Saurona. Iz svojega nepremagljivega doma je nov vladar zla začel graditi načrte za osvajanje sveta. V prvem obdobju je čakal le na neuspehe, ker je sprva uspel premagati numenorce in kasneje zajeti ljudi s celine. Toda pred prvo smrtjo je uspel preliti Numenor in uničiti to mogočno državo.

Sauron se je kot duh vrnil v Mordor in tam začel ponovno vzpostavljati moč. Medtem ko je to delal, so potomci Numenoritov ustanovili novo kraljestvoblizu njegove hiše in ga poimenoval Gondor. Škof teme je takoj stopil v vojno proti tej državi, vendar je spet premagal. Vilini in ljudje v sindikatu so lahko združili in celo ujeli Mordorja pod nadzorom. Tam je bila urejena zaščita in območje je bilo očiščeno zla. Kmalu je zveza propadla, Črna kuga v času Telemnarja pa je močno oslabila Gondorjeve sile. Kordon sil zla je ostal brez nadzora in vrnili so se vsi Sauronovi bratranci. Ti so močno okrepili obrambo svojega doma in vzeli nekaj zemlje na robu ljudskega kraljestva.

Igra in nova zgodovina

Prva vojna je prinesla Sauronu poraz in se je prstan vse moči začel predati svetu Srednje Zemlje. Gospodar zla ni umrl, ampak kot duh je začel zbirati moč v njegovi hiši. Mnogi ljudje so pozabili, kakšno je Mordor in so se prenehali bati vdora v zlo.

Ljudje so oslabili, Gondor pa ni mogel več zadrževati obrambe blizu svojih meja. Edini način, da bi uničili grožnjo, je bil sam prstan, ki naj bi ga zažgali v ognju Fatalne gore. Po naključju je ta misija padla na ramo Frodovega hobita. Ti dogodki so opisani v knjigah in prikazani v filmskih naslovih "Gospodar prstanov". Če ima gledalec željo, da se poglobi v zgodovino sveta, potem je vredno poskusiti iti skozi igro "Middle Earth: Shadows of Mordor". Projekt prikazuje dogodke, ki se zgodijo na strani drugega junaka. V njem bo uporabnik potoval po svetu, sodeloval v bitkah in se srečal s Tolkienovimi dobro znanimi liki.

Lokacija na zemljevidu

Igra"Middle Earth: Shadows of Mordor" je razburljiva zabava, vendar ne more prenesti prednosti lokacije Sauronove hiše. To območje je bilo s treh strani zaščiteno z visokimi in strmimi gorovji. Na strani Gondorja so prehod varovali Črna vrata, skozi katera ni mogla preiti nobena vojska.
Zaščita je bila resnično pomembna. Skrivni prehod, ki ga je uporabil Frodo, je varoval velik pajek ženske Shelob in je bilo skoraj nerealno prodreti na ta način v Mordor. Hkrati pa je bilo mogoče priti do tega vzpona samo skozi Minas Morgul - zloveščo trdnjavo, ki je v času vojne obroča postala dom vodje Nazgula. Mordor je bil celo za ogromno vojsko nedostopen, zato je v preteklem obdobju uspel osvojiti le sindikalna prizadevanja. To je bilo preden so ga orki in druga bitja niso okrepili.

Sorodne publikacije