Windows 7: Kako popraviti napako Stop 0x0000007E

Napaka STOP: 0x0000007E, žal, opazimo v skoraj vseh operacijskih sistemih v tej družini. To je res. Neuspeh STOP: 0x0000007E Windows XP se je prvič sprostil, nato pa ga ni več. Toda vsak uporabnik je vprašan o tem, kaj je z njim povezano, ker se zdi, da je šele pred kratkim celoten sistem delal brezhibno, toda tukaj je

Napaka STOP: 0x0000007E. Kaj je to?

Ta neuspeh je praviloma najprej razvrščen, kar je dovolj težko, saj je za njegovo pojavljanje lahko veliko razlogov in se vsi razlikujejo.
Če pa je rezultat označen, gre za videz modrega zaslona ali stopnje zagona sistema (kar pomeni "vzlet" video gonilnika ali že naloženega sistema, ko je izvedba sistemskih procesov iz nekega razloga nemogoča). Čeprav je sporočilo samo neposreden namig BIOS-u, včasih razlog morda sploh ni.


Vzroki za neuspeh

Običajno mnogi kot vzrok tega problema nakazujejo nepravilno delo grafičnega pospeševalnika. Po eni strani bi morala biti taka izjava. Ampak to ne vedno zrušijo s kodo STOP: 0x0000007E je povezano s tem, ker so bolj enostavne in bolj zapletene situacije. Kaj je pomanjkanje prostora na trdem disku? Ne glede na to, kako banalno se sliši, pa sistem preprosto ne more zagnati in izvesti nekaterih notranjih procesov. In ne gre za morebitno poškodbo sistemskih datotek ali sorodnih dinamičnih knjižnic. InČe kopljete v nastavitve zastarele BIOS firmware, tukaj na splošno, kaj se imenuje, noge se lahko razbije.


Odpravljanje težav s kodo STOP: 0x0000007E (Windows 7). Čiščenje diska.

Ampak smo bili malo zmedeni. Prvi način zaustavitve zaustavitve s STOP: 0x0000007E bo seveda odprava nepotrebnih informacij. Značilno je, da uporabniške datoteke, za razliko od aplikacij, zasedajo majhno količino prostora, zato jih je mogoče v glavnem dotakniti. Bistvo čiščenja je čiščenje sistemskih storitev in njihovih sledi dejavnosti. Seveda lahko uporabite orodja za optimizacijo, vendar praviloma ne boste dobili najbolj učinkovitega učinka. Razlog za to je le dejstvo, da programi te vrste ne ovirajo preostalih komponent namestitve samega sistema ali njegove posodobitve, čeprav lahko odstranijo napačne vnose iz registra sistema ali očistijo smeti računalnika.
Zato morate najprej uporabiti vgrajeno orodje za vsak Windows-sistem, ki se prek kontekstnega menija imenuje z izbiro vrstice lastnosti diska ali particije s prehodom na zavihek storitev. Tukaj lahko izvedete čiščenje diska, tako s predpomnilnikom in posodobitvami, kot z začasnimi datotekami, in še vedno kupom vsega. Menijo, da je najbolj preprosto čiščenje prostora na disku odpravlja problem kode STOP: 0x0000007E pogosto (seveda, če ni posledica poškodb na komponentah samega sistema).

Poškodbe sistemskih datotek

Kot je jasno, se lahko v drugih primerih pojavi modri zaslon STOP: 0x0000007E. Zelo verjetno lahko razlogmanjkajoče ali poškodovane sistemske datoteke in knjižnice.
Deluje tako, da v zagonskem sistemu prek varnega načina, ko začnete z izmenljivim medijem v obliki optičnega diska ali bliskovnega pogona, morate uporabiti ukazno vrstico za začetek preverjanja glavne vsebine imenika OS: sfc /scannow. Postopek preverjanja lahko traja dolgo, vendar bo moral trpeti.

Vprašanje neskladnosti voznikov

Drug razlog za tovrstne napake so gonilniki in večinoma gre za grafično kartico.
Ta težava je določena z običajno posodobitvijo gonilnika (gumb na zavihku lastnosti istega naslova). Če to ni nekakšna nestandardna oprema, se bo gonilnik po ponovnem zagonu samodejno namestil. V skrajnem primeru ga je mogoče namestiti z diska, ki ga je treba priložiti, ali s prenosom s spletne strani proizvajalca z uvedbo kode DEV in VEN iz razdelka ID opreme. Če ste res leni delaš te stvari, lahko namestite programe, kot so Slim Drivers ali Driver Booster, ki bo samodejno namestiti ali posodobiti gonilnike za vas.

BIOS strojne programske opreme

Nazadnje je najbolj neprijetna situacija, da se zelo izvirni sistem ne odziva pravilno na "železo". To se lahko zgodi samo zato, ker so komponente, nameščene na matični plošči, čeprav jih podpira BIOS, bolj posodobljene kot podpora.
V tem primeru ni ničesar drugega, kot da ponovno utripa BIOS. V primeru posodobljenega sistema UEFIne bo delovalo - preprosto zaženite izvršljivo datoteko. Toda v starem BIOS-u bo treba delovati (še posebej, če posodobitvena točka ni prisotna kot taka v samem sistemu). Hkrati pa je treba biti zelo pozoren, potem pa lahko naredimo tako, da potem celoten sistem, ki se imenuje, "leti". Neprimerna vdelana programska oprema, napačna namestitev, prekinitve električnega toka v procesu reflowa - to še zdaleč ni popoln seznam vsega, kar lahko povzroči okvaro sistema. Nato se ne odzovejo le dejanja operacijskega sistema, temveč tudi izklop računalnika.

Kot rezultat tega

Na podlagi zgoraj navedenih razlogov je mogoče videti takšno napako in celo z modrim zaslonom, da je mogoče opaziti, da mnogi začnejo paniko. In zaman! Ta napaka je na splošno povezana z opremo, kot pravijo. Z drugimi besedami, za "likanje" se nanaša le v smislu svojih kontrolnih programov (gonilnikov in sorodne programske opreme), nič več. Glavni poudarek pri popravljanju tega položaja se nanaša predvsem na programsko usmeritev. In ne pozabite na prosti prostor na "vijaku". Osnovno čiščenje sistemske particije iz zbranih razbitin, zlasti z odstranitvijo datotek iz prejšnjega sistema ali tistih posodobitev, bo vplivalo na celoten sistem tako ugodno, da si ga sploh ne morete predstavljati. Če na koncu podate nekaj namigov, lahko zaporedje dejanj izgleda takole:
  • prenos v varnem načinu (F8);
  • Redno čiščenje diska;
  • elemente sistema skeniranja;
  • optimizacija s posebnimi orodji;
  • BIOS Overclocking.
  • Opomba: Če ukaz sfc /scannow ne ustvari rezultata, lahko namestite ali uporabite prenosno različico zbirke DLL, ki obnovi ali posodobi poškodovane ali manjkajoče dinamične knjižnice.

    Sorodne publikacije