Pametni telefoni Sony Xperia: postavitev

Sony je japonsko podjetje, ustanovljeno leta 1946. Že dolgo časa izdeluje elektroniko, igralne konzole in različne visokotehnološke izdelke. Poleg proizvajalca pripomočkov je podjetje medijski konglomerat. Vendar pa bomo govorili o pametnih telefonih Sony Xperia. Obseg teh pripomočkov je znan od leta 2012 in je uporabnikom že dal veliko število visokokakovostnih naprav.

Kdo ste vi?

V preteklosti je bila Xperia ločena blagovna znamka, ki je leta 2008 izdala svoj prvi pripomoček. Potem je bil operacijski sistem Sony Ericsson Windows Mobile. Prvič, je bil pod nadzorom takega OS in bi morali biti izdani pametne telefone te vrstice. Toda leta 2010 je bil debi naprav Android.


Po uspehu Xperie X10 je bilo odločeno, da zamisel prepusti Windows Mobileu. Do maja lani je bilo izdanih 56 pametnih telefonov te linije. V svojih napravah želi podjetje ustvariti največje število blagovnih znamk in aplikacij. Vsi modeli imajo vnaprej nameščene programe, ki razširjajo možnosti pametnega telefona. Zahvaljujoč njim postane uporaba bolj udobna. Seveda, taka tehnika trženja vam omogoča, da kupca.
Serija Sony Xperia je bila dopolnjena z vsakim letom. Podjetje je razvilo to linijo in ustvarilo več generacij pametnih telefonov. Poleg posodobitve operacijskega sistema so se izboljšale tudi blagovne znamke. Na prvi pogled se linija Sony Xperia zdi popolna. Vse se zdi popolno in popolnoma zadostno. Vsak model izboljšuje prejšnji. Pravzaprav je vse malo drugače.

Distribucija

Brand Funnies vedo, da lahko glede na črko določite, katera skupina je pametni telefon. Na primer, Sony Xperia Z je vodilna postavitev. E - to so proračunske naprave. C je povprečna skupina, ki se osredotoča na frontalno. M - linija telefonov z vremenskimi vplivi. To je serija X to poletje, vendar bomo o tem malo kasneje govorili.


Tisti, ki so cenejši

Torej, začenši s postavitvijo proračunskih naprav Sony Xperia. Približno, ti pametni telefoni stanejo od 9 do 15 tisoč rubljev. To vključuje telefone z indeksom E. Med drugim je najbolj prepoznaven model Sony Xperia E4. Izdana je bila v več različicah. Zaslon ima 5 palcev in nizko ločljivost 560 x 940 slikovnih pik.
Obstajajo tudi modeli s 47-palčnim zaslonom. Vsi telefoni v tem segmentu temeljijo na Androidu. Nekateri imajo podporo za dve sim kartici. V povprečju imajo ti telefoni 1 GB RAM-a in 8 GB vgrajenega. Imajo tudi glavno kamero z ločljivostjo 8 milijonov pik in 5 megapikslov spredaj. V drugi pa ta vrstica ni presenetljiva. Takšni telefoni so primerni za tiste, ki potrebujejo kakovosten "klicatelj".

Med nebom in zemljo

V naslednji vrstici Sony Xperia so indeksi M in C. To so povprečni pametni telefoni, ki jih ni mogoče pripisati niti proračunu niti vodilnemu. Zato imajo tako mesto v Sonyjevi niši. Najbolj priljubljenih modelov tukaj se šteje Sony Xperia M4 Aqua in "twin", vendar dve sedem.
Ta model ima 5-palčni zaslon z visoko ločljivostjo 1280 x 720. RAM je tu pred 1 GB. In tukaj je vgrajena izbira: 8 ali 16 GB. V teh modelih je tudiIzboljšana glavna kamera na 13 Mp. Glavni čip te linije je bil potrjen z zaščito pred prahom in vlago. Kasneje so bili izdani modeli z indeksom M5. Izkazali so se precej kvalitativno, zato so bolj verjetno povezani z vodilnimi.
Tudi pri modelu Sony Xperia modelni telefoni s srednjo nišo zasedajo napravo z indeksom S. To vključuje model Sony Xperia C4 in ponovno dvostranski "twin". Imajo tudi 5-palčni zaslon. Njegovo resolucijo smo izboljšali na 1920 x 1080 točk. Tu je več RAM-a - 2 GB. Notranji 16 GB, vendar je reža za pomnilniško kartico. Laž družbe o teh napravah je bila neprijetnost. Sprva so bili postavljeni kot pametni telefoni. Toda dejansko se je izkazalo, da je sprednja kamera 5 MP, kar je precej povprečna številka v tem trenutku. Tako lahko z gotovostjo rečemo, da so Japonci nepošteni in zviti trženje.

Prvaki

No, do konca lanskega leta in na začetku tega je bila serija vodilnih modelov Sony Xperia. Seveda je takšno ime precej glasno. Dejstvo je, da se nekateri modeli te linije praktično ne razlikujejo od srednjega segmenta. Že obstaja japonski trik. Družba meni, da mora uporabnik plačati za blagovno znamko. Kljub temu so bili v tem modelu linije še vedno pravi prvaki. Najbolj znana je naprava z indeksom Z. Na splošno je zgodba te vrstice zelo dramatična. Vse se je začelo s Sony Xperia Z, skupaj z Z1 in Z Ultra. Kasneje je bil izdan Z Compact. Ti pametni telefoni so postali pravi razcvet na trgu. Res so izšli zelo močni, visoko kakovostni in,vsekakor eleganten.
Vendar pa postavitev Sony Xperia ne more iti brez napak. In podjetje je začelo skoraj vsak mesec, da izda novo serijo. Sledil je Z2 Z3 Z4 (samo na Japonskem) in končno Z5. Glavni neuspeh je bil, da so s popravljanjem prejšnjih napak razvijalci naredili naslednje. Zato je nezadovoljstvo postajalo vedno bolj. Oboževalci so čakali na popolno serijo pametnih telefonov. Toda ni čakala.
Kot kaže praksa, je bil Sony Xperia Z3 Plus najuspešnejši med vsemi. Ta model na Japonskem se imenuje Z4. Diagonala naprave se je povečala v primerjavi z drugimi modeli do 52 palcev. Pametni telefon je dobil kar 3 GB RAM-a, ki je prav tako lansiran na platformi Qualcomm Snapdragon 810. Imajo levo in prah. Tisti, ki so zahtevali večji zaslon, je predstavil Sony Xperia C5 Ultra. Naprava ima 6-palčni zaslon, zelo tanek okvir. Obe kameri sta dobili 13 MP. 2 GB RAM-a, vgrajeno - 16 GB.

Inovacije

Ker se je postavitev Sony Ericsson Xperia končala, je minilo že pet let. Po vseh napakah se je podjetje odločilo, da bo izdalo posodobljeno linijo X. Te naprave so zaznamovale ponovno rojstvo pametnih telefonov Sony. Izšli so res zelo uspešni, a tudi zelo dragi. Najmlajša naprava je Sony Xperia XA.
Prav ta naprava je odprla nov krog razvoja skupine. Mnogi verjamejo, da je glavna značilnost novih pripomočkov japonskega videza. Veliko pametnih telefonov te linije ima zrcalno ploščo, ki izgleda zelo lepo. Tudi premaknil nekaj gumbov, zožil okvir zaslona, ​​predelanzadnjo ploščo Kasneje je bil izdan Xperia XA Ultra. Drugi pametni telefon te linije je Sony Xperia X. To je 5-palčni telefon. Obstaja možnost za eno SIM kartico, obstajata dve. Ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik. Fotoaparat je postal že 23 MP s modemom, ki ga sedaj uporabljajo druga podjetja. Frontal ima 13 MP, kar je tudi precej. Procesor ima kar 6 jeder in poganja Snapdragon 650. Adreno 510 je v skladu z grafiko, vse hitro deluje zaradi 3 GB RAM-a in 32 GB notranjega pomnilnika. Tudi Japonci in moda za skener prstnih odtisov se niso izgubili. Nahaja se na stranskem stikalu. Druga zanimiva lastnost te linije je Sony Xperia X Performance. Opremljen je bil z zelo zmogljivim procesorjem in grafičnim čipom. Prav tako dal 3 GB RAM-a. Telefon deluje na novem operacijskem sistemu Android 601 Marshmallow. Ima tudi dve kameri: glavna je 23 MP, spredaj 13 MP. Obstajajo modeli, ki podpirajo dve sim kartici. Glavni čip tega modela je njegov videz, ki je relativno privlačen in nenavaden za druge.

Rezultat

Družba je šla daleč. Malo ljudi se spomni stare Sony Ericsson Xperia (modelne linije). Fotografije nekaterih naprav je celo težko najti na internetu. Kljub temu se mnogi spominjajo Sony Ericsson Xperia X10, ki je uživala veliko popularnost in je bila nekoč resnično vodilna. Znani Sony Ericsson Xperia Ray z izboljšanim zaslonom in kompaktno zasnovo. Zdaj na trgu je veliko število pametnih telefonov iz Sony. Njihova postavitev Xperia je celotna zgodba, ki jo bodo obnovili novi vodilni, morda ne vedno uspešni,vsekakor pa glasen in priljubljen.

Sorodne publikacije