Kako ustvariti račun lokalnega tipa in ga konfigurirati v sistemu Windows?

Ne glede na to, ali ga želite ali ne, v katerem koli operacijskem sistemu zadnje generacije operacijskega sistema Windows se tudi namestitev OS ne izvede brez ustvarjanja uporabniškega zapisa za prijavo. Toda tukaj je treba te informacije jasno razdeliti na lokalne račune in Microsoftove registracije, ki so potrebne za uporabo Microsoftovih izdelkov programske opreme, da bi zavarovali svoj računalnik v celoti ali celo obnovili pravice dostopa, ko se izgubijo v postopku registracije podatkov. Kako ustvariti račun Windows in še bolj razumeti. Oglejmo ločeno o vprašanjih, povezanih s spreminjanjem vrste lokalne registracije, da bi pridobili razširjene pravice za dostop do nekaterih pomembnih sistemskih nastavitev in onemogočili obstoječi zapis tako imenovanega super administratorja, ki se je pojavil v operacijskem sistemu Windows od sedme različice, domnevno, da bi izboljšal zaščito OS nepooblaščenega ali nepravilnega vmešavanja v njeno delo.


Kako naredim račun Windows 10 ali nižji v fazi namestitve?

Začnimo z možnostjo, ki jo lahko uporabite neposredno pri prvi namestitvi operacijskega sistema na računalniku ali prenosnem računalniku.
Če nekdo ne ve, po kopiranju vseh potrebnih datotek na trdi disk, se znova zaženejo, nato pa uporabnik od vas zahteva, da ustvari Microsoftovo registracijo ali da poda svoje podatke za lokalno identifikacijo uporabnika. Ko govorimo o tem, kako ustvariti račun, morate razumeti, da lahko registrirate Microsoftov računpreložite ali ne ustvarite, vendar lahko svoje podatke (vsaj na kratko) vnesete enako. V ta namen bo izbranih več polj, ki jih je treba izpolniti. In v tem procesu ni nič zapletenega, tako da se ne bomo o tem podrobno pogovarjali.


Kako narediti skrbniški račun po klasični metodi?

Bolje, da razmislimo o procesu ustvarjanja nove registracije že po namestitvi operacijskega sistema, kar je lahko koristno in kasneje. Ena od tehnik, ki jo lahko uporabite v vseh različicah sistema Windows, je, da obiščete ustrezen razdelek na nadzorni plošči. Kako ustvariti račun? Osnovno!
V tem razdelku morate samo uporabiti dodatek, določiti uporabniško ime in želeno vrsto dostopa. Če je izbran običajen uporabnik, novi uporabnik ne bo mogel spreminjati globalnih nastavitev sistema Windows brez dovoljenja skrbnika sistema in tudi pregledovati ali urejati nekaterih vrst datotek. Toda v primeru dostopne točke na ravni skrbnika bo nov vnos samodejno vključen v skrbniško skupino z vsemi rezultati.
Opomba: Za Windows 10 ta metoda ne deluje, ker je dodajanje novega zaznamka potrebno v sistemskih parametrih ali uporabite odsek za upravljanje računalnika, kjer morate iti v uporabniški meni in iz PCM-ja izbrati "New User", izpolnite nekaj polj in kliknite gumb za prijavo.

Ustvarjanje registrov z omejenimi pravicami

Oglejmo si, kako ustvariti račun z omejenimi pravicami dostopa, kot je namenjen normalnemu dostopu, kot primer desete spremembe sistema Windows. V njem, kot veste, ni samo ena, ampak dve "kontrolni plošči" (ena klasika, druga kot meni "Možnosti".
Samo z razdelkom parametrov lahko obiščete ustrezno postavko in obiščete meni »Družina«, kjer kliknete gumb »Dodaj uporabnike« za lokalni računalnik. Takoj vas bomo pozvali, da vnesete svoj e-poštni naslov, vendar ga lahko preskočite s klikom na spodnjo povezavo, da potrdite, da nimate takšnih podatkov. Podobno lahko v naslednjem koraku preskočite in ustvarite Microsoftovo registracijo. Po vnosu uporabniškega imena, gesla in odgovorov na kontrolna vprašanja lahko nastavite omejitve dostopa (na primer do programov, ki so nameščeni v računalniku).

Spreminjanje računa upravljavcu

Pri izdelavi registracij je nekoliko razstavljena. Oglejmo si, kako ustvariti skrbniški račun za razširitev pooblastil registriranega uporabnika lokalnega računalniškega terminala.
V zgornjem delu "Nadzorne plošče" morate iti k spremembi druge vrste zapisa o registraciji in nastaviti skrbniške pravice zanj, tako da izberete njegovo vključitev v skupino skrbnikov.

Kako onemogočiti Super Administratorja?

Nazadnje je treba posebej omeniti onesposobitev tako imenovanega zapisaSuper administrator, saj je veliko ljudi zelo vznemirjeno zaradi stalnega zagona programa v njegovem imenu ali izvajanja nekaterih drugih ukrepov. Če jo onemogočite, se bodo skoraj vsi nameščeni programi zagnali v imenu skrbnika, za nekatere od njih pa bo morda še vedno treba zagnati takšno izvedbo (na primer za ukazno vrstico ali za Beležnico, ko urejate datoteko Hosts).
Vendar pa lahko to registracijo onemogočite prek iste ukazne vrstice tako, da jo predhodno zaženete kot admin, tako da izvedete ukaz "net user Administrator /active: no" (brez narekovajev).

Sorodne publikacije