Samsung CLP-310 Printer: Navodila za uporabo, specifikacije in pregledi

Laserski tiskalnik lahko natisne barvne slike v dovolj visoki kakovosti in s sprejemljivo hitrostjo - to je Samsung CLP-310. Ta rešitev je odlična za primere, kjer je obseg tiskanja majhen in ne presega 5000 kopij na mesec. Lahko je majhna delovna skupina ali majhna pisarna. Prav ta del trga je namenjen tiskalniku.

Pozicioniranje

Stroški v višini 10.000 rubljev se nanašajo na laserski tiskalnik na odločitve o proračunu, vstopni ravni. Dodaten dokaz za to je, da je obseg tiskanja v tem primeru majhen. Toda hkrati v odločitvi za tiskanje obstaja ena pomembna značilnost - je sposobna prikazati zelo kakovostne barvne slike, slike in celo fotografije. Zato je glavni kraj njene uporabe majhne in obsežne pisarne za delo ali delovne skupine, ki zahtevajo kakovostno barvito in hkrati cenovno ugodno tiskanje.


Ta tiskalnik se lahko uporablja tudi v srednje velikih ali velikih ustanovah. Hkrati pa ga je treba dopolniti s cenovno ugodnejšo in hitrejšo enobarvno tiskalno rešitev. Prav tako je primerno uporabiti zadevni izdelek in za dom. Toda v tem primeru je treba razumeti, da takšna periferna naprava ne more biti poceni. In njegovi materiali za račun so tudi precej dragi.

Paket. Postopek namestitve in povezave

Samsung CLP-310 tudi ni slab.Navodila in garancijski list je popoln seznam, ki je priložen tiskalniku za dokumentacijo. Poleg samega tiskalnika so na seznamu priloženi tudi računalniški kabel, napajalni kabel, kartuša za zagon tonerja in disk z aplikacijsko programsko opremo. Zgornja dokumentacija je dovolj za začetek uporabe laserskega tiskalnika za njegov namen. V prihodnje boste morali po potrebi dopolniti kartuše s tonerjem. Algoritem za povezovanje in konfiguriranje tega laserskega tiskalnika je naslednji:


 • Odstranimo ga iz škatle. Transportne vijake odstranimo v skladu z navodili. Tiskalnik smo nastavili na fiksno mesto in se povezali z omrežjem izmeničnega toka in računalnikom. Navodila namestite v tiskalnik.
 • Vklopite tiskalnik in računalnik. Pogon, ki ste ga dobili z napravo za tiskanje, je vstavljen v pogon in nameščene gonilnike.
 • Natisnite preskusno stran, po kateri je tiskalnik pripravljen za delo.
 • Kartuše. Njihove značilnosti

  Kot že omenjeno, lahko Samsung CLP-310 tiska v barvah. Kartuša Samsung 409 se uporablja v tem laserskem tiskalniku. Natančneje, to je komplet 4 kartuš. Eden izmed njih je črni CLT-K409S /SEE, ki ima povečan vir tiskanja, kar omogoča, da se eno polnjenje kartuš dobi do 1500 strani. Ostali trije se uporabljajo samo v načinu barvnega tiskanja in že imajo tiskalni vir na eni točki za polnjenje1000 strani V tem primeru so njihovi modeli CLT-C409S /SEE (modra), CLT-M409S /SEE (vijolična) in CLT-Y409S /SEE (rumena).

  Polnjenje kartuš

  Kot je navedeno, se v Samsung CLP-310 uporabljajo samo štiri kartuše. Toner mora imeti tudi 4 različne vrste: rumena, magenta, modra in seveda črna. Kot rezultat, samo toner bo v vrstnem redu razstavljanja in polnjenja kartuš. Vse druge operacije so v tem primeru enake. Vrstni red polnjenja kartuše je naslednji:
 • Izvlecite želeno kartušo iz tiskalnika.
 • Demontiramo točilni nastavek. V ta namen odvijte 3 pritrdilne vijake in previdno odstranite peno vzdolž robov rezila. Po tem se rezilo potisne naprej in odstrani.
 • Posodo očistite iz ostanka tonerja in nalijte nov prah, kot je ta.
 • V obratnem vrstnem redu vzemite kartušo.
 • Prilepite obstoječo skupino stikov na kartušo z virtualnim čipom.
 • Namestite kartušo nazaj.
 • Specifikacije

  Zelo in zelo skromen sklop vmesnikov je vgrajen v Samsung CLP-310. V tem primeru se na seznamu tehničnih specifikacij prikaže samo podpora USB. V tem primeru ne more biti jezika o Wi-Fi ali RJ-45. Prednosti te periferne naprave so ločljivost, ki je enaka za enobarvni in barvni način, in ustreza 2400x600. Seveda pa ni dovolj, da ustvarite kakovostne fotografije, ampak tukaj je slika povprečne kakovosti, ki jo lahko dobite.

  Hitrost

  Ni dovolj slabaSamsung CLP-310 se ponaša z visoko zmogljivim barvnim laserskim tiskalnikom. Za tiskanje prve črno-bele strani bo ta tiskalnik trajal le 14 sekund. Po tem bo zmogljivost tiskalnika v monokromatskem načinu konstantna in bo enaka 16 strani na minuto. Na izhodni strani prve barvne strani bo ta tiskalna naprava porabila 26 sekund. V eni minuti lahko v tem načinu prejmete samo 4 odtise.

  Paper

  Največja oblika za ta tiskalnik je A4. Do slabosti perifernega tiskalnika lahko pripišemo dejstvo, da ne more tiskati brez polj in da je na robovih prisotno odstopanje od 05 mm. Tudi ta tiskalnik lahko oddaja v A5 B5 A6 in Letter. Gostota strani mora biti v razponu od 60 g /m 2 (listi) do 163 g /m 2 (wattani, lahki karton).

  Mnenja

  Samsung CLP-310 ima odlične tehnične lastnosti tako za majhno pisarno kot za majhno delovno skupino. Polnjenje z gorivom ni tako zapleteno, da lahko prisili celo začetnika, da ravna. Prav na teh niansah, ki so povezane z njegovim delovanjem, navedejo povratne informacije uporabnika. Tudi prednosti tega tiskalnika vključujejo razširjen seznam podprte programske opreme, ki poleg običajnih "vetrov" in "MacOS" vključuje tudi "Linux". Slaba stran tega vstopnega tiskalnika zagotovo ni.

  Povzetek

  Glede na to, da je bil Samsung CLP-310 prvotno postavljen kot rešitev za laserske tiskalnike s proračunsko podporo s podporo za barvno tiskanje, minusnima pomembnega. Skromen nabor vmesnikov, prisotnost polj v tiskanih dokumentih in druge pomembne funkcije tega tiskalnika so značilne za ta razred naprav. Toda prednosti tega modela so točno. To je poceni in visokokakovosten tisk dokumentov ter možnost tiskanja barv.

  Sorodne publikacije