Kako nastaviti odprte kanale: navodila po korakih

Dostop do brezplačne satelitske televizije je postal mogoč zaradi razpoložljivosti odprtih kanalov. Ampak, da se povežete z njimi, ne potrebujete le nakupa posebne opreme, temveč jo lahko namestite in konfigurirate. Koliko namestitve satelitskega sistema je bolj ugodno kot preprosta antena za sprejem analognega signala?

Izbira opreme

Za povezavo z odprtimi kanali na satelitih je treba najprej kupiti opremo in jo namestiti. Vključuje: ploščo, glavo sprejemnika (pretvornik), kabel, sprejemnik. Prednost povezovanja odprtih kanalov je v tem, da ne potrebuje nakupa opreme enega prodajalca.


Na primer, za sprejem kanalov "Tricolor TV", celo brezplačen, je treba kupiti komplet opreme enega podjetja. Hkrati stane veliko več, število kanalov pa je veliko manjše.
Pri izbiri bodite pozorni na razpoložljivost garancije, servisiranje opreme, njeno moč in velikost ter združljivost s televizorjem v hiši. Prav tako morate ugotoviti, kateri kabli se morajo povezati z njim. Za stabilen sprejem primerna posoda s premerom 08-09 m in več. Večja je plošča, bolj je območje sprejemanja signala in s tem moč signala. Če želite povečati število sprejetih odprtih kanalov, lahko namestite dve posodi, tako da en sprejemnik povežete s pomikom.

Namestitev posode

Namestitev plošče je ena najpomembnejših faz dela. Dejstvo, da je posoda pravilno nameščena, je odvisno od tega, katere kanale sprejema sprejemnik, moči in čistosti signala. Nepravilna namestitev ne bo povzročila nobenega sprejema.


Tillyka mora biti nameščena v odprtem prostoru. Najbolje je, da ga postavimo na streho. Če takšne priložnosti ni, se postavi na najbolj odprto stran hiše. Nobeno drevo ali zgradba ne sme biti bližje od 3-4 metrov. Kako pritrditi napravo na steno stavbe s posebnim nosilcem? Plošča je pritrjena na poseben kot, v navpičnem in vodoravnem položaju. Kot je odvisen od tega, kateri satelit bo sprejel signale. Možnost povezovanja z njo pa je odvisna od lokacije stavbe in prisotnosti ali odsotnosti virov ovir v bližini. Običajno, ko je plošča postavljena navpično, je posoda 18 do 27 stopinj. Horizontalno - kot zavijanja je odvisen od strani, s katero je antena nameščena: vzhod, zahod, jug in sever ter položaj satelita.

Namestitev sprejemne glave

Glava sprejemnika-pretvornika se pritrdi tudi na nosilec. Postavite ga pred ploščo v smeri proti njej. Pri vgradnji pretvornika je pomembno upoštevati polarnost, tj. Kot vrtenja glave. Ta možnost ni pomembna za sprejemanje satelitov plačanih ponudnikov, kot sta "Tricolor TV" ali NTV +. Vendar za signale s satelita, kiomogoča dostop do odprtih kanalov, polarnost je zelo pomembna.

Izberite sprejemnika

Za sprejem odprtih kanalov s satelita je ustrezen celo najcenejši sprejemnik. Glavna stvar je, da podpira format prenesenega videa - vsaj MPEG-2 ali MPEG-4. Nezaželeno je vzeti "brezimne" modele iz Kitajske, ker nimajo vedno podpore ruskih satelitov in menija v ruskem jeziku. Nastavitev parametrov je precej zapletena, še posebej, če priključite dve anteni na različne satelite. Pred nastavitvijo seznama odprtih kanalov boste morali nastaviti niz vrednosti.

Kako izbrati satelit?

Najprej morate izbrati ustrezen satelit. To lahko storite na mapsat.ru. Ta vir ima spustni seznam z imeni satelitov. Ne moremo se lotiti vseh predstavljenih možnosti, saj so nekateri signalni viri nedostopni kot prenosa. Če satelit ni primeren za izbrano območje, aplikacija, ki je vgrajena na spletnem mestu, samodejno prikaže sporočilo o tem. Bolje je, da imena satelitov prepišete na seznam, da boste lahko izbrali najprimernejše za nastavitev sprejemnika.
Pri izbiri je treba upoštevati, da tuji televizijski predvajalniki vsak oddajajo v svojem jeziku. Zato, da ne bi govorili na televiziji v nejasnem jeziku, morate izbrati ruske modele satelitov.

Satelitski parametri na sprejemniku

Ena najtežjih stopenj je nastavitev sprejemnika. Vsak sprejemnik ima svoje funkcije, vendar prilagodljive nastavitveskoraj na vseh modelih je videti takole:
 • Če želite začeti, pojdite v meni z nastavitvami in določite, kateri satelit bo prejel signal. V napravi programska oprema že ima seznam podprtih naprav. Ostaja le, da izberete najbolj primerno.
 • Ko je satelit izbran, je treba prilagoditi koordinate, stopinje zemljepisne dolžine (glej na mapsat.ru) in poloblo (vzhodno), območje KU.
 • Prilagodite frekvenco sprejemanja signala. Frekvenca je odvisna od modela satelita. Na primer, za satelitsko sprejemno frekvenco Ku_ABC2 - 11559 polarnost - navpično. Obstaja več sprejemnih frekvenc, vendar je treba izbrati le eno.
 • Po vnosu zgoraj navedenih parametrov mora sprejemnik prikazati informacije, da je bil satelit najden. Za več informacij o tem, katere postavke menija za izvedbo te ali tiste namestitve, glejte navodila v dodatku. Meniji različnih modelov sprejemnikov se razlikujejo, vendar so nastavitve za nastavitve skoraj enake. Prilagoditi morate satelit, koordinate, polarnost in frekvenco odprtih kanalov.

  Nastavitve iskanja kanalov

  Ko nastavite sprejem satelitskih signalov, morate prenesti seznam odprtih kanalov. Nato konfiguriramo iskanje. Če želite začeti z nastavitvami iskanja, določite naslednje možnosti:
 • način iskanja - "Blind" ali "Auto";
 • vrsta povezave - "prosti kanali";
 • vrsta storitve - "Centralna TV".
 • Kliknite gumb "Iskanje". Sprejemnikmora skenirati vse frekvence satelitskih kanalov. Čas, ki ga porabi postopek iskanja, je odvisen od moči signala in števila kanalov. Iskanje traja od nekaj sekund do pet minut. V oblačnem vremenu se raven signala zmanjša, število najdenih kanalov pa je lahko manjše, kot bi lahko bilo na jasnem, svetlem dnevu. Pri konfiguriranju tega faktorja morate upoštevati.

  Koliko kanalov je na voljo?

  Seveda se po povezovanju in postavitvi postavlja vprašanje, koliko odprtih kanalov je na voljo? Število razpoložljivih TV-kanalov je odvisno od premera posode in njenega števila ter izbranega satelita. Najpogosteje je 10-15 kanalov plus 5-6 radijskih postaj, vendar se to zgodi še več. Ob predpostavki, da od satelitov ne oddajajo samo vse ruske, ampak tudi regionalne televizijske kanale. Med iskanjem se lahko prenesejo tudi dvokanalni kanali, saj lahko signal uporabljajo rezidenti drugih regij, ki se nahajajo v sosednjih časovnih pasovih. In potem je še eno vprašanje. Če je tako malo kanalov, zakaj bi porabili za nakup sprejemnika, krožnika in pretvornika, čeprav poceni, ko je ceneje in lažje uporabljati analogni signal namesto digitalnega? Digitalni signal, tj. Satelit, je veliko bolj stabilen in močnejši. Kakovost slike je višja. Plošča se trdno pritrdi na nosilec in ni grozna niti ne vetra niti nevihte. In to je mogoče namestiti na kateri koli višini, kar je najpomembnejše, tako da ga drugi predmeti ne pokrivajo, kar ustvarja ovire. Poleg tega je število sprejetih kanalov digitalne televizijeveliko večji, njihovo število in raznolikost pa se lahko poveča s povezovanjem drugih satelitov ali namestitvijo plošče z večjim premerom.

  Sorodne publikacije