Ocene o Apple iPhone 3GS. iPhone: specifikacije

Apple je že dolgo vodilni proizvajalec digitalnih naprav. V pametnih telefonih je veliko modelov. Vendar pa ni mogoče reči, da se med seboj bistveno razlikujejo. Praviloma je vsak naslednji pripomoček posodobljena različica prejšnjega. Proizvajalec je omejen na majhne spremembe v zasnovi in ​​dodaja nekaj inovativnih sprememb. Appleovi izdelki so med najdražjimi. In kupci želijo za svoj denar kupiti resnično originalno napravo. Toda to je bolj kot izjema kot pravilo.

iPhone je že uvedla več kot ena generacija. Če poslušate povratne informacije uporabnikov, razvijalci spremenijo lastnosti pripomočkov, vendar jih ne spreminjajo dramatično. Včasih je celo model novih modelov praktično kopija prejšnjih. To je bilo to, preden je bil kupcu predstavljen razvoj Apple - pametnega telefona iPhone 3GS.

Značilnosti, ki jih je prejel, niso bile tako impresivne, kot bi si želeli. Idealen pripomoček je težko poklicati. Pripombe in želje uporabnikov proizvajalca niso v celoti upoštevane. Na primer, kamera in multimedijske predstavitve v napravi nespremenjene, kar je pripeljalo do zmedenosti mnogih lastnikov. Vendar ni vse ostalo na isti ravni. Oglejmo si, kaj ima iPhone 3GS. Pregled, predstavljen spodaj, vsebuje informacije ne le o značilnostih pripomočka, temveč tudi o njegovih šibkih in močnih straneh. Tu se lahko seznanite tudi s pričami resničnih ljudi.

ZačetekProdaja

Predstavitev iPhone tretje generacije je potekala junija 2009. V evropskih državah se je prodaja začela dobesedno v nekaj dneh. Vendar se ni bilo mogoče dogovoriti o tem, da bi ruski dobavitelji dolgo časa oskrbovali Federacijo. Zato so se interesi domačega kupca že dolgo ogreli v različnih oglaševalskih podjetjih. Po njegovem mnenju je naprava imela super zmogljivost. Da bi ugotovili, ali je to res, so Rusi lahko le leto dni po predstavitvi (septembra 2010).

Na trgu sta predstavljeni dve različici modela iPhone 3GS. Značilnosti in zasnova teh naprav so enake, razen enega dela - količine pomnilnika (16 in 32 GB). Ta parameter vpliva na oblikovanje cen. V povprečju, za to gadget zahtevala v letu 2010 približno 30.000 rubljev.

Oblikovanje

Zasnova novega modela, kot je že bilo omenjeno zgoraj, je praktično enaka kot druga generacija naprave. Ohišje iPhone 3GS je narejeno iz plastike in precej kakovostno. Razvijalci navajajo, da je število možnih mikrokrajin zmanjšano. Ima iste dimenzije kot predhodnik: višina - 1155 mm, širina - 621 mm. Ne boste poklicali subtilnega modela, saj ta številka presega 12 mm. Teža pripomočka je ostala enaka - 133 pp kompaktne dimenzije, zato udobno nosite pametni telefon v majhni torbici in samo v žepu. Glavni poudarek tega modela je bil zaslon. Zaščiten je pred mastnimi odtisi. Površina je gladka, prijetna na otip. Oleofobni premaz lahko popolnoma izključi nastanek razvez in prstnih odtisov. Na žalost, zadnji pokrov ne morez visoko stopnjo zaščite pred praskami in odrgninami. Edina rešitev tega problema bodo blagovne znamke primerov.
Na sprednji plošči vse temelji na standardni postavitvi - zvočnik, mehke tipke, zaslon. Po celotnem obodu je metaliziran okvir. Na hrbtnem pokrovu je naslikan logotip "jabolka". Objektiv kamere je v zgornjem levem kotu. Na dnu je ime in modifikacija modela. "Stranski gugalnica", ki nadzoruje glasnost, in gumb za zaklepanje (deluje kot vklop /izklop) se odda na stran. Priključek za priključitev slušalk je na zgornjem koncu. Poleg tega je v modelu iPhone 3GS na voljo tudi reža za kartico SIM. Podprta je samo ena SIM kartica.

Lastnosti zaslona in pregledi

Ta model je opremljen z LCD zaslonom. Je blagovna znamka Apple. Diagonala je majhna - 35 °. Največja ločljivost je 480 x 320 px. Za boljše razumevanje fizične velikosti zaslona podajamo naslednje številke: višina - 74 mm, širina - 55 mm. Prenos barve poteka na globini 27 bitov. Skupaj je prikazanih več kot 16 milijonov odtenkov. Zaslon iPhone 3GS - Touch, TFT tehnologija. Proizvajalec je namestil multitouch. Slika ni slikovna. Gostota slikovnih pik je 165 ppi. Vidni koti so dobri, toda na soncu je očitno zastrašujoče. Svetlost se zmanjša, vendar informacije ostanejo berljive.

Učinkovitost

Katero raven zmogljivosti naj bi pričakovali lastniki modela iPhone 3GS? Značilnosti procesorja so precej višje od lastnosti procesorjapredhodniki. Povečal se je z namestitvijo novega čipov znanega korejskega podjetja Samsung (model APL0298C05). Temelji na enem jedru tipa ARM Cortex-A8. Deluje pri frekvenci 833 MHz, vendar so razvijalci namerno znižali indikator na 600 MHz. Procesor upravlja arhitektura ARMv7.
V praksi se je naprava izkazala za dobro. "Težka" aplikacija se hitro spopade, ne zmrzne. Idealno za ljudi, ki preživijo veliko časa na internetu ali igrah. RAM v posodobljeni napravi je 256 MB. Vgrajena vrednost se lahko razlikuje glede na spremembo.

Avtonomno delo

Za lastnike pametnih telefonov je bilo pomembno merilo izbire vedno pokazatelj avtonomnega dela. IPhone 3GS litij-ionska baterija 1219 mAh baterija. Vgrajen je v napravo, zato ga ni mogoče zamenjati z močnejšim. Baterijo lahko polnite na dva načina - z napajalnikom ali prek kabla USB, ki ga priključite na drugo napravo. V navodilih je proizvajalec navedel značilnosti baterije. Po uradnih podatkih bo gadget v načinu pogovora deloval 12,5 ur, odvisno od vrste omrežja 2G /3G. Če za ogled strani na internetu uporabljate pametni telefon, bo trajanje baterije trajalo 5 ur (3G povezava) in 9 ur (z uporabo Wi-Fi).
Za ljubitelje poslušanja glasbe na mobilni napravi je ta model odkritje. Ko je slušalka priključena, se bo baterija izpraznila šele po 30 urah, če gledate videoposnetke ali filme največsvetlost, bo trajanje baterije trajalo največ 10 ur. V stanju pripravljenosti lahko računate na 10-12 dni trajanja baterije. Kako bo iPhone deloval s povprečno obremenitvijo? Življenjska doba baterije pri taki uporabi je dovolj za 1 do 15 dni.

Kamera

Ali lahko s telefonom 3GS naredim kakovostne fotografije? Na žalost značilnosti fotoaparata niso visoke. Proizvajalec iz tega razloga temu elementu ni posvečal dovolj pozornosti, čeprav je bila v mnenju ljudi ta tema večkrat izpostavljena. V tej napravi so slike posnete s fotoaparatom s 3 milijoni slikovnih pik. Takšno dovoljenje, celo v času izdaje pripomočka, je bilo že precej nizko. Tekmovalci pametnih telefonov so bili opremljeni s fotoaparati s 5 milijoni slikovnih pik in več. Bit shrani stanje prisotnosti samodejnega ostrenja, vendar mora biti naprava strogo fiksirana v enem položaju, saj je vsaj gibanje roke takoj zamegljeno. Dovoljeno je fotografiranje z ločljivostjo 2014x1536 px. Fotoaparat se osredotoča na gladek dotik prsta (tapnite) na zaslon. Razvijalci so omogočili video način. Snemanje poteka v formatu VGA z ločljivostjo 640x480 px. Za zamenjavo načinov (v prejšnjih različicah ni bilo) je drsnik, ki se prikaže, ko je iskalo vključeno.

Zaključek

Glede na to, da ta model stane veliko denarja, kupci računajo na celoten sklop opreme. Ali ste upravičili proizvajalca njihovih pričakovanj? Pakirna embalaža je popolnoma v skladu s cenovno kategorijo. Znotraj je naprava, kabel, s pomočjokateri pripomoček lahko priključite na priklopno postajo. Polnjenje za iPhone 3GS je samo omrežni vmesnik z vrati USB. Zahvaljujoč temu se baterija polni neposredno iz omrežja. Vključuje stereo slušalke. Je blagovno znamko, opremljen z mikrofonom in daljinskim upravljalnikom, ki vam omogoča daljinsko upravljanje pametnega telefona.
Postavitev sim kartice v tem modelu je posebna. To ni lahko, saj ima režo posebno zaklepanje. Glede na to, proizvajalec dal v niz orodij, ki je namenjen za pridobivanje sim kartico.

Prednosti in slabosti

Ta pripomoček in druge mobilne naprave imajo tako prednosti kot slabosti. Kaj je mogoče pripisati prednostim modela 3GS? Prva stvar, ki jo želim posvetiti bralcem, je korporativni brskalnik. Uspeh podjetja v tej smeri še ni mogel ponoviti nobeno vodilno podjetje. Brskalnik ima veliko uporabnih funkcij - vgrajeno - skaliranje, prekoračitev hitrosti in več. Omeniti velja tudi poštni odjemalec s priročnim vmesnikom, odličnim prenosom podatkov in prepoznavanjem govora. In zdaj moramo govoriti o slabostih naprave. Seveda je to kamera in trajanje baterije. Tudi akutni problem je predvajanje medijskih datotek. Ko poskusite vklopiti, morate trajno sinhronizirati z iTunes.

iPhone 3GS: Mnenja

Mama mobilna naprava iz Apple je bila vedno prestižna. Vendar pa mnogi lastniki niso zelo pohvalni glede prve generacije modelov iPhone. Kot je bilo že omenjeno zgoraj, kamera in zmogljivost baterije popolnoma ne ustrezata izredni vrednosti. Naredite kakovostne fotografijepraktično nemogoče. Slaba optimizacija procesorja vodi do tega, da mora uporabnik vedno nositi polnilnik.
O uspešnosti lastnikov ni pripomb. Če primerjate ta model s prejšnjim, potem je v postavitvi najhitrejši, saj je opremljen z zmogljivim procesorjem. Mnogi uporabniki so zadovoljni z dejstvom, da je kompas, glasovni nadzor, ki deluje z možnostjo VoiceOver.

Sorodne publikacije