Kako konfigurirati grafično kartico Nvidia? Kako konfigurirati gonilnike grafične kartice Nvidia?

Delovanje katere koli grafične kartice se lahko poveča ne samo s spremembo strojne opreme, ampak tudi s programsko opremo. V prvem primeru gre za njegovo overclocking, vendar pa se lahko zgodi, da bo kartica zelo slaba. Zato je sprememba programske opreme kot nastavitve grafične kartice Nvidia najugodnejša možnost. Omogoča, da čip poveča svojo zmogljivost. Toda preden nastavite grafično kartico Nvidia, morate natančno vedeti, kakšen je njen model.

Opredelitev modela grafike

Določite model, ki se uporablja v sistemu video kartic, lahko na različne načine. Najlažji od teh:
 • Z desno tipko miške kliknite na namizje, izberite najnižjo ločljivost zaslona.
 • Kliknite na "Napredne možnosti".
 • Prikazali se bodo podatki o video kartici. Na kartici »Adapter« bo prikazano ime modela.
 • Tudi program Aida64 bo določil natančen model. Razdeljen je na plačilni liniji na internetu, vendar je na voljo brezplačna različica s skrajšanimi funkcijami. Brezplačna različica je prava rešitev za nas. Prenesite ga z uradne spletne strani in ga namestite. Zaženi in na kartici "Grafični procesor" bo določen model vašega zemljevida.


  Namestitev ustreznega gonilnika

  Pred namestitvijo grafične kartice Nvidia morate namestiti ustrezen gonilnik. Naučili smo se vzorec naše grafike, tako da zdaj lahko prenesemo gonilnik zanj. Prepričajte se, da ga prenesete iz uradne strani. Kje?z izbiro "Podpora" morate klikniti na "Gonilniki". Tam morate določiti "Product Type" (v našem primeru GeForce), operacijski sistem, pa tudi serijo in družino. Vse to vemo iz imena video kartice, ki je bila pravkar prepoznana.


  Prenesite gonilnik in ga namestite - o tem ni nič zapletenega. Če ste prej imeli napačen ali zastareli gonilnik, lahko nova programska oprema že poveča učinkovitost grafike.

  Kako konfigurirati gonilnike grafične kartice Nvidia?

  Z namestitvijo novega gonilnika se namestitveni program samodejno namesti. Tam lahko spreminjamo parametre, izberemo način video kartice v igrah ali ob gledanju videa, itd.
  Običajno se nadzorni center Nvidia zažene z namizja. Pritisnite desno tipko na namizju in izberite "Nvidia Control Panel". Tam moramo izbrati element "upravljanje 3D-parametrov". Ta razdelek vsebuje ključne parametre za grafično kartico Nvidia, kot so filtriranje teksture, blaženje, sinhronizacija itd. . Višja kot je vrednost filtra, večja je jasnost objektov v 3D programu (igri), vendar pa bo za to potrebnih malo več grafičnih virov. Običajno je ta nastavitev konfigurirana v sami igri, vendar jo je mogoče onemogočiti v nastavitvah grafične kartice in natobodo v igrah zanemarjene. Treba je omeniti, da filtriranje teksture vpliva na produktivnost, vendar je majhno. Drugi parametri vplivajo močneje.

  Filtriranje in optimizacija

  Optimizacija triline - ta možnost mora biti nastavljena na "Off". Njegova zaustavitev omogoča vozniku, da zmanjša kakovost trilinearnega filtriranja, kar dobro vpliva na povečanje zmogljivosti. Ta filtracija je bolj popolna bilinearna različica. Toda onemogočanje te možnosti vpliva na vizualno komponento igre ali druge aplikacije 3D.
  Prav tako bodite pozorni na možnost "Anizotropna filtracija". Ima nastavitve: 2x, 4x, 8x, 16x. Višja kot je vrednost, bolj naravna bo izgledala tekstura v igri. Toda, kot ste že razumeli, višja vrednost pomeni večji grafični vir. Trojni blažilnik je eden od dvojnih blažilnikov. Tehnologija preprečuje ali vsaj zmanjšuje število grafičnih artefaktov. Zaželeno je, da vrednost tega parametra nastavite na "Off", da rahlo povečate zmogljivost. V možnosti »Filtrirne teksture« imate možnost izbire »Kakovost« in »Učinkovitost«. Izberite »Performance« - to bo zmanjšalo kakovost filtriranja teksture, vendar bo pripomoglo k hitrejši obdelavi.
  To so osnovne nastavitve, ki vam omogočajo, da z grafično kartico dosežete višje hitrosti obdelave podatkov. Obstajajo sekundarni:
 • Navpični sinhronizacijski impulzi - izberite vrednost "Adaptive".
 • PhysX - CPU.
 • Upravljanje porabe - Izberite način za največjo zmogljivost.
 • Izravnavanje.
 • Optimizacija pretoka - omogočena.
 • Po prilagoditvi zmogljivosti grafične kartice Nvidia je treba shraniti vse spremembe. Takoj upoštevajte, da se lahko na različnih grafičnih karticah te nastavitve imenujejo ali izgledajo nekoliko drugače, število možnosti za vzorec pa je lahko večje ali manjše. Vendar pa je zamisel kot celota izključiti zgoraj omenjeno tehnologijo.

  Zaključek

  Torej bo kakovost slik v igrah močno padla, vendar je treba nekaj žrtvovati. Uporabniki, ki znajo prilagoditi grafično kartico Nvidia GeForce, ne bodo nikoli odrezali vseh možnosti naenkrat. Prav tako ne izključite vseh zgoraj navedenih možnosti naenkrat. Preizkusite jih enega za drugim in si oglejte, v kolikšni meri se FPS v igri dvigne, "izboji" in "zavore" izginejo. Če po odklopu dveh ali treh parametrov lahko dosežete normalno delovanje igre brez obešalnikov, potem onemogočite druge parametre, da poškodujete grafiko, ni vredno. Zdaj veste, kako pravilno nastaviti video kartico Nvidia in to lahko storite sami.

  Sorodne publikacije