Indeksiranje mesta v Yandex: kako narediti mesto "okusno" za iskalnik?

Torej ste ustvarili spletno mesto. Kaj sledi? Seveda, morate nekako obvestiti uporabnike o njegovem obstoju. Zato je prva in najpomembnejša naloga "prižgati" v iskalnikih. Poleg tega bodo dolgoročno postali najmočnejši vir prometa.

Kako deluje

Indeksiranje mesta v Yandexu izvajajo iskalniki. To so zapleteni programi, ki redno iščejo vse strani iz baze URL. Tako iskalnik spozna vse spremembe in ustvari izročitev (z drugimi besedami izbere mesta, ki spadajo v TOP).


Kaj pa, če je vir popolnoma nov? Obstajata dva načina, da dobite pošto, da pridejo do vas:
 • postavite povezave na druge, že indeksirane strani (z naslednjim pregledom bo program šel z njim in naredil ustrezne podatke v bazi);
 • neposredno preko Yandex.Vebmaster.
 • Izkušeni SEO optimizatorji običajno uporabljajo obe možnosti, tako da iskalnik takoj doda čim več strani v bazo podatkov.

  Kdaj lahko pošljem spletno mesto indeksu Yandex?

  Tehnično - v vsakem trenutku. Vendar pa ne oklevajte odpreti "Webmaster" in postavite povezave, kjer je to mogoče. Uspešno 70% uspešno indeksiranje strani spletnega mesta v Yandexu je odvisno od kakovosti samega vira. Kaj to pomeni?
 • Ni kopija! Uporabljajte samo edinstveno vsebino.
 • Preverite veljavnost kode. V zadnjih letih, iskalniki so prišli do enostavnih, priročnih virov s prilagoditvijo za mobilne napravenaprave.
 • Na vseh straneh naredite metaoznake: naslov, ključne besede, opis.
 • Naredite interno pristojno povezavo. Pomembno je, da lahko greste skozi povezave do katere koli strani spletnega mesta (v najboljšem primeru pot ne sme biti daljša od 3 klikov). • Nato lahko varno registrirate Webmaster in zahtevate indeksiranje. Ampak to vnaprej ni vredno - če iskalnik ne vidi pripravljen vir, potem se lahko postopek odloži za mesece.

  Koliko čakati?

  Ampak tukaj je luknja. Nihče ne bo mogel dati natančnega odgovora, ker je proces popolnoma avtomatiziran - tudi zaposleni v podjetju je ne morejo pospešiti. V povprečju se pri izdaji 2-14 dni pojavi kakovosten in dobro zasnovan vir. Toda tudi po tem, bo indeksacija mesta v Yandexu počasna že nekaj časa. Zakaj tako? Dejstvo je, da ima Google "beli seznam". Prvič, pošto so obiskali zaupanja mesta, ki zaupajo "Yandex" - dolgoletni, z dobrimi kazalci joške in visoko udeležbo.
  Pomembna je tudi pogostost posodobitev. Pogosteje redno objavljate zanimivo in relevantno vsebino, hitreje se indeksirajo nove strani. V velikih novinarskih portalih se to zgodi v 10-15 minutah.

  Kako preveriti indeksacijo mesta v Yandexu?

  V začetni fazi je zelo pomembno, da se spremlja, kaj je že v bazi podatkov. Obstaja več načinov, kako izvedeti. Prvi je neposredno v iskalniku. Z uporabo posebnega operaterja mesta lahko vidite vse strani spletnega mesta, ki soje trenutno v indeksu. Izgleda takole:
  Vendar ima ta metoda veliko pomanjkljivost. Sistem ne izda več kot 1000 rezultatov. In kaj, če so strani na spletnem mestu bolj? V tem primeru je bolje uporabiti orodja Yandex.Vebmaster.
  Nekateri optimizatorji raje delajo s plačljivimi aplikacijami in storitvami - PR-CY, SeoMonitor, Topvizor, itd. Omogočajo ne le ogled trenutnega stanja vira, ampak tudi dinamiko sprememb. Mimogrede, indeksi iskalnikov se analizirajo istočasno. Spodaj je vzorec ustreznega poročila Topvizorja.

  "Vaba" za pošto: 8 načinov, kako jih privabiti na stran

  SEO ima veliko mitov. Eden od njih je, da je indeksiranje ekspresne strani v "Yandexu" na voljo le tisočim zaupnim "dinozavrom". To je deloma res. Toda, če poznate načela iskalnika, lahko vplivate na obnašanje robota in, ne da bi porabili denar. Zdaj na točko. Kaj moram storiti, da omogočim Yandexu, da hitro doda vaše spletno mesto v bazo podatkov in ga začne spodbujati?
 • Ustvarite kakovosten zemljevid mesta. Zemljevid mesta je posebna datoteka XML, ki vsebuje povezave do vseh strani vira. Zahvaljujoč njemu, bot ne bo chaoticly Brskanje po odsekih, in bo plazil vse URL-jev glede na njihovo prednost.
 • Za uporabnike lahko ustvarite lastno različico zemljevida spletnega mesta. Pomembno je, da je HTML-kartica dostopna s katere koli strani spletnega mesta v 1 klik.
 • Dodajte svoj vir v 5-10 belih imenikov (brez backlink). Da jo neučinkovito promoviramo, zdaj pa je naš cilj uspešno indeksirati spletno mestov Yandexu.
 • Prenos nove vsebine z uporabo vira RSS. Če želite objavljati na drugih spletnih mestih, ga registrirajte v posebnih virih RSS (RSSReader, LiveRSS, Plazoo itd.).
 • Napišite 1-2 člankov s povezavami na vaš vir in jih objavite v prostih imenikih, kot so RusArticles in "Katalog člankov".
 • Dodajte spletno stran ocenam Mail.ru in "Rambler-TOP 100".
 • Prijavite se v storitve socialnega knjiženja ("BobrDob", "Moja lokacija", LinkMarker).
 • Objavite 2-3 zanimive članke o vaših virih v storitvah socialnih novic (NEWS2 SMI2 Newsland, LivePress).

 • Če dovolite proračun, lahko kupite tudi povezavo do svojega vira na borzah, kot je Sape. Zaželeno je, da se dajo na glavne strani - potem se indeksacija zgodi veliko hitreje. Poskusite izbrati visoko kakovostne platforme z visokimi indeksi in postavitvijo v "Yandex.Katalozi".

  Če spletna stran ni indeksirana več kot en mesec: iščemo razloge

  . Včasih se zgodi, da se tudi po postavitvi povezav nič ne spremeni. Kaj je lahko problem? To je najpogosteje posledica napačnih nastavitev spletnega mesta. Razmislite o nekaterih različicah, ki jih morate preveriti.
 • Stran ali posamezne strani so zaklenjene za indeksiranje datoteke robots.txt. Preden nadaljujete z analizo, roboti skenirajo datoteko. Ukaz Disallow se uporablja za prikaz, kateri deli spletnega mesta se sploh ne potrebujejo za prijavo (praviloma je to admin in nekaj servisnih datotek). Prepričajte se, da nimate prepovedi indeksiranja glavne strani in glavnih delov robotov.
 • Vključenonastavitev zasebnosti Uporabniki WordPressa so pogosto soočeni s tem. Ta spletna stran vam omogoča, da spletno mesto zaprete za iskalce z enim klikom. Prepričajte se, da je vir na voljo za robote z odpiranjem v meniju Nastavitve & gt; "Branje".
 • ​​
 • Meta oznaka strani je parameter noindex. V tem primeru boste morali spremeniti kodo vsake strani posebej. Lahko preprosto odstranite kodno vrstico ali spremenite vrednost polja za indeksiranje, sledite.
 • Napake med pregledovanjem. V preprostem jeziku, iz nekega razloga, bot preprosto ne more priti do novih strani. Orodna vrstica za spletne skrbnike ima ločen zavihek, ki shranjuje poročila v zadnjih 3 mesecih in sporočila o napakah.
 • Nestabilno delo vira. Včasih se indeksacija mesta v Yandexu ne zgodi zaradi zrušitev na gostiteljskem strežniku, ali - ko bot pride na strani, je vir preprosto ni na voljo. V tem primeru je bolje ne shraniti, ampak izbrati zanesljivo storitev.
 • Vaša domena je pod filtri. To je mogoče, če so prej to ime uporabili drugi viri. Domeno lahko preverite za minuto - če jo poskušate dodati Webmasterju, boste videli sporočilo o napaki. Če želite odstraniti ključavnico, boste morali poslati zahtevo »Yandex« za ogled.
 • Na srečo so v praksi takšne težave z indeksiranjem redke, lastnikom novih spletnih strani pa pogosto manjka potrpljenja. Bodite pametnejši: če ste prepričani, da je spletna stran v redu, se osredotočite na njeno kakovost.vsebine in pritegnejo uporabnike, ki prvič dostopajo iz drugih virov.

  Sorodne publikacije