Prenosni računalnik HP 530: opis, specifikacije, primerjave s konkurenti in pregledi

Prenosni računalnik HP 530 je poceni naprava, ki ima svojo nišo in je priljubljena pri nezapletenih uporabnikih. Ta prenosnik ima preprosto zasnovo in nizko ceno, na katero je vplivalo pomanjkanje standardne programske opreme in operacijskega sistema. Kljub nekaterim slabostim je vredno pozornosti nameniti modelu.

Oblikovanje

HP 530 je primer lakoničnega in nezahtevnega oblikovanja. Njegov videz je popolnoma skladen z nizko ceno, vendar je še vedno prednost. Sivo ohišje, stroge linije - v njem ni nobenih osnov in pisanih vložkov. Preprostost in odlična zbirka - o tem so se odločili producenti, ki so to uspeli narediti zelo dobro. Pri izbiri tega prenosnika ne pozabite, da njegov videz ni tako moderen in celo nekoliko zastarel, saj ni nov model. Primer v prenosniku je dovolj močan. Edini minus je tesen in škripajoč tečaj na pokrovu, ki se čuti med odpiranjem in zapiranjem prenosnega računalnika.
Površina naprave je siva, mat, na njej ni sledov maščob, madežev in prstnih odtisov. Na desni strani naprave je pogon DVD, proizvajalci na levi strani imajo zračno linijo (hladilni sistem), različne priključke, vrata in reže. Delovna površina je udobna, sledilna ploščica se nahaja v poglobitvi, ki loči prenosnik od drugih proračunskih modelov. Ta izvirna oblikovna rešitev ni na voljo v nobenem prenosnem modelu.Dotikalna površina je valovita (majhne luknje), ima drsnik in dva gumba. Kljub nenavadni sledilni ploščici se je pri svojem delu pokazal zelo dobro. Nizka občutljivost, glasni kliki, ki se pojavijo na gumbih, ne bodo privlačni vsem. Na splošno je HP 530 klasično oblikovan. Prenosnik je zelo primeren za notranjo in notranjo opremo.

Specifikacije

Kakšen je izjemen model HP 530? Značilnosti prenosnika določajo njegov razred. Naprava deluje na dual-core procesor Intel Core Duo T2600 ima možnost razširiti pomnilnik do 2 GB. Trdi disk v napravi je 25 palcev s pogonom SATA 120 Gigabajtov. Prenosnik ima DVD-pogon z več formati, 154-palčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 slikovnih pik, brezžičnimi vmesniki, dvema USB priključkoma, priključkom za ključavnico Kensington, mikrofonom in priključkom za slušalke. Laptop tehta 27 kilogramov.

Zaslon je sijajni prenosni računalnik, ki je značilen za vse proračunske modele. Kakovost slike na tem prenosnem računalniku je presenetljivo visoka. Svetlost je optimalna, barve so nasičene. Matrika odlično prenaša sliko, zato je gledanje filmov na prenosnem računalniku lepo. V bližini zaslona je več stopenj osvetlitve, ki jih nadzorujejo gumbi na tipkovnici. Vendar so koti gledanja majhni, barvni prenos je neuravnotežen. Poganja jo HP 530, ki temelji na čipu Mobile Intel 945 Express. Treba je opozoriti, da zmogljivost za sodobne igre in "težke" programe v prenosnem računalniku ne bo dovolj. Intelov procesor je močna točka v napravi, zato lahko tekmuje s številnimi proračunskimi modeli s procesorji Core 2 Duo T7100 T7300.

Koristi

YSpecifikacije HP-jevega prenosnega računalnika 530 so popolnoma v skladu s cenovno kategorijo, ki ji pripada prenosni računalnik, obstajajo določene prednosti pred konkurenti. Prvič, zanesljiv prenosni računalnik. To pomeni, da je kompilacija prenosnega računalnika kakovostna in se izvaja po vseh standardih. Poleg tega zanesljivost pomeni stabilno delovanje prenosnega računalnika. Vsi njegovi sistemi delujejo in odpravljajo napake. Drugič, telo naprave je izdelano iz trpežne, visoko kakovostne plastike. Prenaša obremenitev, ne razpoči, zaščitena pred čipi, mat premaz. Tretjič, naprava je ergonomska, je primerna za delo.
Četrtič, naprava lahko poveča zmogljivost z namestitvijo RAM-a. Petič, pri HP 530 je napajanje videti zanesljivo in kakovostno. Prednosti naprave so preprosta in nezahtevna zasnova, dober procesor, dobra zmogljivost, svetel zaslon. Prenosnik prikazuje odlične zmogljivosti pri delu s poslovnimi aplikacijami. Na splošno je to odlična naprava, ki bo trajala več let. Treba je upoštevati, da je ta prenosnik nameščen kot delavec. Tu ne govorimo le o njegovih tehničnih zmožnostih, temveč tudi o minimalističnem oblikovanju.

Slabosti

Kljub številnim prednostim ima model še vedno precejšnje pomanjkljivosti. Nekoliko jih diskreditirajo pred najbližjimi konkurenti, kot je blagovna znamka Asus. V praksi je značilnost oblikovanja in oblikovanja prenosnika preprečila, da bi bil med prvimi proračunskimi modeli. Naprava nima bralnika kartic, majhnih indikatorjev, vrat USB. Tudi na HP 530Windows 7 ne deluje. To je eden od problemov prenosnika, ki ga je še vedno mogoče rešiti. Če želite znova namestiti operacijski sistem Vista, ki ga je namestil proizvajalec, mora Windows spremeniti nastavitve in onemogočiti BIOS.

Avtonomija

Prenosni računalnik HP 530 je šibka točka in glavna pomanjkljivost. Naprava je opremljena s štiri-elementno, litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 2200 mAh. Za ta prenosni računalnik baterijo je treba namestiti drugače, saj naprava drži polnjenje brez dodatnega plačila 25 ur (kot je izjavil proizvajalec) in z delovnimi vmesniki še manj. Morda je takšen komplet odvisen od nizke cene in pripadnosti proračunskemu segmentu. V praksi, z največjo obremenitvijo, laptop traja le 55 minut.

Cena

HP 530 Leptops je med ceno konkurence. Do danes, laptop lahko kupite za 20 tisoč rubljev. Edina ovira, ta model je treba še najti. Spada v zastarelo postavitev in je že dolgo opuščena. V nekaterih trgovinah je lahko na voljo za manj kot zgoraj navedena cena.

Mnenja

HP 530 Leptop je po mnenjih mnenja dober prenosnik, ki spada v nizkocenovni segment. Kot uporabniki opozarjajo, ta prenosna naprava je tiha, kompaktna, je priročno za prevoz (vendar nekateri kažejo resnost laptop), enostavno in poceni. Dobra kakovost izdelave, nizka raven dizajna, dostojne zmogljivosti so še en plus tega modela. Odličen je za delo, zabavo (brskanje po spletu, igre, vključno z zahtevnimi).V primerjavi z drugimi proračunskimi prenosniki je ta model neverjetno produktiven za svoj razred. Uspela se je ukvarjati s številnimi programi, vendar pa je enota zasnovana za delo v pisarni in za internet. Med pomanjkljivosti, glede na uporabnike, vgrajeno v Vista, šibko grafično kartico, neudobno tipkovnico, pomanjkanje digitalnega bloka, samo dva USB vrata, zastareli model, baterija je hitro izprazni, šibek RAM, ni vgrajeno spletno kamero, brez tipkovnice luči , močno segreje, počasi.

Sorodne publikacije