Telefon Alcatel 918D: specifikacije, analogi in pregledi

Medtem ko iščete poceni pametni telefon, ki temelji na Androidu, je med novimi izdelki težko najti vreden pripomoček, zato ne smete plesati z napravami, ki so izšle pred nekaj leti, kot je Alcatel OT 918D (Alcatel One Touch).

Pozicioniranje na trgu

Kitajska blagovna znamka Alcatel verjetno ne bo najdena v nobenem vrhu tržnih voditeljev, prav tako kot da navede podjetje, da je donosno in obetavno. Alcatel tiho stoji sam, zavzema svojo nišo, zaradi česar se preudarni poskusi razvijajo v nekaj več kot "redni izdelovalec pripomočkov". Ta blagovna znamka je splošno znana v postsovjetskem prostoru, aktivno oglašuje na televiziji, ponuja cenovno dostopne naprave, stike z mobilnimi operaterji in omrežnimi trgovinami.


Pametni telefon je osredotočen na proračunski segment, zato ne najde močne "železne" in sodobne programske opreme. Alcatel One Touch 918D je telefon, ki si ga lahko vsakdo privošči. Postavlja se vprašanje: če je tako preprost, zakaj ga gledati na splošno? Dejstvo, da je Alcatel vedno več pozornosti posvetil svojim napravam kot drugim. Vedno obstaja določen slog, poseben, bolj temeljit pristop k razvoju kot drugi proračunski uslužbenci, ki se ne sramujejo, da ustvarijo odkrito slabo napravo z mislijo: "Za to ceno bo stalo."
V prosojnem plastičnem ohišju poleg pametnega telefona lahko najdete:
 • Ločeno baterijo
 • Micro-USB kabel za povezavo s polnilnikom in sinhronizacijo z računalnikom.
 • Naprava za polnjenje za napajanje iz električnega omrežja.
 • pomnilniška kartica micro-SD z 2 GB pomnilnika;
 • Navodila za delo z napravo.
 • Več različic kaže tudi:


 • Nizko kakovostne slušalke za komunikacijo (komaj primerne za poslušanje glasbe).
 • Spremenljive plošče bele barve.
 • Zasnova primera

  Sam koncept "oblikovanja" redko prijateljev s proračunskimi napravami, vendar so se Kitajci tokrat izkazali za velike estete in niso zamudili tako pomembnega elementa, kot je zunanji dizajn, zunanjost pametnega telefona. Primer gadgeta je narejen v klasičnem slogu - blok, sestavljen iz dveh delov. Vse podrobnosti so narejene iz visoko kakovostne mehke plastike, prijetne na otip, ne preveč blagovne znamke. Kompaktna velikost (malo več kreditne kartice) telefona mu omogoča, da z roko brez težav leži v roki. Ergonomija pametnega telefona na višini, dimenzijah in lokaciji elementov pušča le pozitivna čustva. Dimenzije: 112 x 58 x 12 mm. Teža: 123 gramov. Na sprednji strani Alcatel One Touch 918D so poleg zaslona tudi zvočnik, logotip proizvajalca, tri tipke na dotik za nadzor sistema (meni za večopravilnost, "Iskanje" in "Nazaj") in eno fizično. Na hrbtni strani pametnega telefona je kamera in še en zvočnik z mikrofonom. Na levi strani je priključek za priključitev kabla USB. Na desni strani je nadzorna plošča za glasnost (kombinirana) in gumb za zaklepanje /vklop naprave. V spodnjem desnem kotu je proizvajalec zagotovil majhno režo za preprosto odstranitev zadajnape

  Zaslon

  Zaslon na žalost ni najmočnejša stran Alcatel 918D. Ta model uporablja TFT matriko, ki ni visoke kakovosti. Velikost zaslona je samo 3,2 palca (traja približno polovico prostora). Kapacitivni zaslon pametnega telefona ima ločljivost 480 x 320 pik na palec (PPI-180), kar nedvomno vpliva na kakovost slike. Izkazalo se je, da je granuliran, slikovne pike se lahko vidijo tudi na dolgih razdaljah, kar razbije sliko na koščke. Če je prikazan barvni prenos in nasičenost, je slika zbledela, nerealna, dim. Ni dovolj svetlobe: tudi na sončen dan (da ne omenjam neposrednega udarca svetlobe) je zaslon slep. Nobena zaščita pred bleščanjem, ki zamaši zadnji žebelj na zaslonu Alto 918D. Zaslon na dotik, ki je kapacitiven, loči dotik povsem jasno, ko gre za velike elemente zaslona, ​​toda ko vtipkate besedilo na tipkovnici, je plošča na dotik slabo umerjena.

  Učinkovitost

  Hitrost čipov iz Kitajske ustreza čipu MediaTek, ki je izjemno priljubljen tako med proračunskimi pametnimi telefoni kot med pametnimi telefoni srednjega razreda. Procesorji MediaTek so postali idealna rešitev za večino, saj združujejo energetsko učinkovitost in produktivnost (ključna beseda je zadostna). Procesor ima eno jedro - Cortex-A9 s frekvenco do 650 megahertz, kar je dovolj, da Alcatel 918D obvladuje osnovni nabor nalog in ne prisili lastnika, da je nervozen zaradi stalnega obešanja in "zamikov". Za grafikopredstava se ujema z video podsistemom PowerVR SGX, ki se je že izkazal kot najboljša rešitev za pametne telefone. Video čipi se uporabljajo tudi v iPhoneu, ki je znan po svoji gladkosti pri igranju brez primere. V primeru Alcatel 918D, situacija ni tako rožnata. Upam, da začetek top iger ni vredno, ampak preproste 2D igre se bo izkazalo, da mu, lahko ubije čas.

  Pomnilnik

  Pod pokrovom v državni lasti Alcatela je bilo vrženih 256 megabajtov RAM-a, kar očitno ni dovolj za udobno delo z Androidom. Prvič, nizki RAM bo negativno vplival na večopravilnost: naprava preprosto ne bo mogla hkrati podpirati dela več programov. Tudi obseg, v katerem je moderni modul OPS odvisen od hitrosti prenosa in obdelave podatkov. Kar se tiče glavnega pomnilnika, se slika ne zdi manj dimna: le 512 megabajtov. Ampak, za razliko od operativnih, lahko glavni pomnilnik razširiti, za to v telefonu ponuja režo za namestitev pomnilniških kartic microSD. Poleg tega je proizvajalec, kot je omenjeno zgoraj, celo delil eno z zmogljivostjo pomnilnika 2 GB. Na pomnilniški kartici lahko shranite dokumente, fotografije, glasbo, vendar nanj ne morete namestiti programov, zato ne pozabite, da je programska oprema približno 200 megabajtov.

  Kamera

  Naprava je opremljena samo z eno kamero. Nahaja se na hrbtni strani naprave, tako da se bodo ljubitelji "Selphyja" morali prilagajati slepim fotografijam. Objektiv kamereima ločljivost 3 milijone slikovnih pik, zaradi česar je praktično neuporabna pri snemanju krajine: privlačen posnetek ne bo. Slika se glasno izogiba, ne prenaša barvne palete, zajema malo dovolj svetlobe in oddaljenih predmetov ter popolnoma pade v artefakte, ki se ne prilegajo ideji dobre fotografije. Po drugi strani pa je v pametnem pametnem telefonu fotoaparat daleč od tega, da bi bil glavni element, dovolj je, da opravlja uporabno funkcijo (vedno lahko fotografirate dokumente ali pomembne opombe).

  Baterija

  Avtonomija naprav s sistemom Android še nikoli ni bila močna stran, zlasti če je opremljena z zmerno zmogljivostjo akumulatorja do 1300 m /h. Ta baterija je zaradi izredno kompaktne velikosti Alcatel 918D. Baterija, glede na proizvajalca, je sposobna podpirati pametni telefon v delovnem stanju: - do 4 ure v načinu pogovora; - do 3 ure na internetu; - Do 200 ur v stanju pripravljenosti. In brez tega nizke stopnje avtonomije spodkopavajo zastarelo različico programske opreme. Ravnotežje drži le nizko frekvenco procesorja in TFT-matrični zaslon, ki telefonu preprečuje prezgodnje praznjenje.

  Komunikacije

  Pametni telefon je opremljen z osnovnim modulom Wi-Fi, ki deluje na frekvencah b /g /n. Internetno povezavo je mogoče distribuirati v bližnje pripomočke. Tudi naprava ima podporo Bluetooth, vendar le tretja generacija (brez načina ekonomičnosti), zato ne tvegajte in trajno priključite brezžičnih pripomočkov. Obstaja tudi popolna podpora za GPSTo pomeni, da lahko telefon uporabljate kot navigator. V zvezi z žičnimi vmesniki ne najdemo nič drugega kot drugo generacijo micro-USB vrat. Ta priključek se uporablja za napajanje pripomočka iz električnega omrežja, kot tudi za sinhronizacijo podatkov iz računalnika.

  Programska oprema

  Pametni telefon ima različico Android 235 (lahko jo nadgradite na 236). Pravzaprav se je iz te izdaje začel razcvet Android-pripomočkov. Sistem ni zelo stabilen in nima polovice tistih funkcij, ki jih je mogoče predvideti v novejših različicah. Na žalost ta različica ne podpira najsodobnejše programske opreme, vključno z Googlovimi storitvami, brskalnikom Chrome in drugimi. Osvetljevanje dela s tem operacijskim sistemom ga lahko poškoduje. Kljub dejstvu, da pridobivanje super-uporabniških pravic na starejših napravah ne prinaša posebnih prednosti, je ta postopek še vedno priljubljen med lastniki Alcatel 918D. Root-right vam omogoča namestitev programov, ki korenito spreminjajo sistem. Tako lahko popolnoma spremenite videz sistema ali "ubije" nepotrebne procese.

  Alcatel One Touch 918D, korenska desna: Prvi koraki

  Pred začetkom hekerskega procesa morate razumeti, da se lastnik pametnega telefona tako odreče jamstvu in prevzame polno odgovornost za zmogljivost pripomočka. Prav tako morate podvojiti in hraniti vse pomembne podatke na varnem mestu. Za izvedbo postopka potrebujete:
 • Alcatel Android Manager 2.2.
 • SuperOneClick 2 ShortFuse.
 • PDA Net A350.
 • Heking proces:
 • Treba je začetinamestite /izvlecite vse tri zgoraj navedene pripomočke.
 • Nato morate premakniti napravo v način razhroščevanja. To naredite tako, da izberete Nastavitve & gt; Programi & gt; Nastavitve razvijalcev in izberete "Način za odpravljanje napak".
 • Pripomoček morate priključiti na računalnik in zagnati pripomoček SuperOneClick.
 • Glede na to je obratni postopek enak.

  Značilnosti stroja

  Naprava je opremljena s celotnim kompletom senzorjev, vključno z merilnikom pospeška in kompasom. Obstaja podpora za SMS in poštne odjemalce. Z Java vsebino je mogoče delati z ustreznim emulatorjem. Naprava ima tudi radio, kot so starejši igralci, lahko se povežete z FM frekvencami in uživate v radiju brez dodatnih pripomočkov. Druga značilnost telefona je podpora dveh SIM kartic, ki delujeta v izmeničnem načinu (pri delu z eno SIM kartico je nemogoče sprejeti klic od drugega).

  Podobne naprave

  Telefon Alcatel 918D ni edini, ki ustreza potrebam tistih, ki želijo napravo ceneje. Trg skupaj s tem pripomočkom je prišel iz pametnih telefonov večjih konkurentov. Eden od njih je Samsung Galaxy Y Duos, ki ima enake specifikacije, ki delujejo na istem operacijskem sistemu (z izjemo lupine podjetja), prav tako opremljen z dvema SIM-karticama. Resna pomanjkljivost tega telefona, v primerjavi z junak tega pregleda, je samo odvratno lupino, ki močno zmanjša splošno učinkovitost. Tudi za primer lahko razmislite o ZTE Nova 4, ki ni dobil velikopriljubljenost, vendar pa je vredna zamenjava za Alcatel 918D. ZTE je poskrbel za visoko kakovostno kompilacijo in opremil telefon z dovolj pomnilnika za namestitev aplikacij. V isti cenovni kategoriji lahko najdete naprednejše pametne telefone, na primer Acer Liquid E2. Telefon je malo dražji, vendar je veliko večji, produktivnejši in deluje na četrti generaciji, ki temelji na Androidu.

  Ocene

  Alcatel OneTouch 918D je v času izdaje prejel veliko pozitivnih povratnih informacij. Uporabniki in tehnološke publikacije so opozorili na visoko kakovost montaže naprave, odsotnost odvečnih razpok, škripanje. Lepa, privlačna oblika se je dotaknila mnogih, a lepa obloga je prikrila veliko slabosti, ki so poudarile prave lastnike pametnega telefona. Znižala je zmogljivost standardnega MP3 predvajalnika, ki ne prepozna številnih formatov, zavrača predvajanje avdio datotek iz flash kartice. Težavo lahko odpravite tako, da standardni predvajalnik zamenjate z naprednejšo aplikacijo Play Market. Razočaran in baterija (kar ni presenetljivo), telefon ne preživi do večera, kot da ne bi bil ekonomsko uporabljen. Procesi v ozadju na Androidu so popolnoma brezobzirni glede na baterijo. Problem je rešen z nakupom zunanje baterije. Android 236 sam ni sladkor. Sistem ni dovolj stabilen. Težke aplikacije, ki zahtevajo veliko RAM-a, pogosto obesijo telefon trdno, in to težavo soočajo vsi lastniki Alcatel 918D. "Hard Reset" (prisilno ponovnega nalaganja pripomočka) vam omogoča, da bi telefon iz "trance", vendar je stalna potreba za to je precej nadležno.

  Namesto tegaZaključek

  Z vsemi svojimi prednostmi in slabostmi je Alcatel 918D tipičen predstavnik pametnih telefonov v obdobju 2010–2012: kot čeden, tehnološko in precej šibek, vendar zanesljiv in vzdržljiv. Podpira vse pomembne standarde, ki delujejo z dvema SIM karticama. Telefon je odličen za ljudi, ki iščejo pripomoček za komunikacijo in iskanje informacij, morda za starejše ali otroke.

  Sorodne publikacije