10-palčni Asus tablete: Pregled, funkcije in pregledi

Sodobni svet pripomočkov ni več mogoč brez tabličnih računalnikov - prenosnih nadomestkov za stacionarne računalnike. In res je veliko bolj priročno, ležati na kavču, kopati po internetu, poslušati glasbo in gledati video posnetke. "S prenosnim računalnikom lahko storite vse isto," - pravite. Toda tableta je veliko bolj priročna za nošenje s seboj, jo uporabite na cesti, ker je veliko lažja in kompaktnejša. Danes smo seznanjeni s številnimi priljubljenimi modeli blagovne znamke "Asus".

Asus tablete (10 palcev): cene in značilnosti
Za primerjavo bomo vzeli tri modele:
 • Asus Board Budget (10 palcev) - Memo Pad 10 (ME102A). To je "pilotska" možnost za širok krog uporabnikov, katere vrednost je približno 8 tisoč rubljev. Lastnosti modela cene so načeloma odgovorne. Tableta je zasnovana za delo na internetu, standardno poslušanje glasbe in ogled videa. Naprednih igrač ne vleče, čeprav je opremljen s štirimi jedro in IPS zaslonom.
 • ZenPad 10 (Z300CL) - tablični računalnik srednjega razreda s programsko opremo za vsebino, ki bo ustrezal naprednim uporabnikom, pripravljen za to, da mu bo dal 25 tisoč rubljev.
 • ASUS TransformerPad (TF103) - šesti največji predstavnik "transformatorjev" te blagovne znamke, s procesorjem Intel, Wi-Fi in 3-G. Stane skupno okoli 12 tisoč rubljev.
 • Podrobnejši opisi bodo pomagali razumeti, kaj pomeni "zver" in ali so vredni prijavljenega denarja.

  Asus Memo Pad 10: Specifikacije

  Spomnimo se, da je to proračunmodel, tako da super lik ni vredno počakati tukaj. Ločljivost zaslona tabličnega računalnika - 1200 x 800 slikovnih pik. Quad core procesor deluje pri hitrosti 16 GHz. ME 102A je opremljen s platformo Android 422. Skromna količina RAM-a v 1 GB se izravna z običajnim notranjim pomnilnikom (8 in 16 GB, v različnih različicah) in razpoložljivostjo izmenljivih kartic (do 64 GB). Zmogljivost akumulatorja v 5070 mAh je dovolj za 9 ur "zagona" HD-videa (v skladu z navodili razvijalca).

  "Wrap"

  Telo tablice je izvedeno v značilnem slogu vseh Android-predstavnikov, vendar je označeno z logotipom znamke na sprednji plošči. Bela sijoča ​​plastika, iz katere je narejena, se rahlo zrcali z dobro svetlobo, hkrati pa z veseljem pušča prstne odtise. Kompaktnost naprave je normalna (522 g), zadnja plošča je opremljena s stereo zvočniki. Njihov položaj na skulpturnem delu zagotavlja enakomeren zvok, ko je tableta na površini ali v rokah. Kakovost zvočnikov je precej dostojna in vam omogoča, da si več ljudi ogledate brez slušalk.

  Zaslon in kamera

  Memo Pad 10 je opremljen z 101-palčnim IPS zaslonom (1280 x 800 slikovnih pik). To je dovoljenje, vendar zahvaljujoč temu zagotavlja visoko zmogljivost. Slika izgleda nekoliko šibkejša, poleti pa z intenzivno sončno svetlobo, je skoraj nevidna, morate nastaviti svetlost na maksimum. Tradicionalno za tablične kamere dve: glavni in sprednji (2 in 12 MP). Samodejno ostrenje in bliskavica nista zagotovljeni, fotografije utripajo in od blizurazdalje in sploh ne gredo ven.

  Zmogljivost

  Ta Asus-Tablet (10-palčni) poganja Android 422 z lupino poslovnega vmesnika (s svojimi naprednimi nastavitvami in aplikacijami). Majhna količina VP pokriva vse potrebe enote, procesor (čeprav ne znan proizvajalec) zagotavlja stabilno delo. Glasnost video naprave se predvaja, vendar ne zelo hitro. Z zapleteno grafiko tudi zruši, brez "zavore".

  Vmesni povzetek

  Tako kot druge Asus tablete (10 palcev) deluje stabilno in ima odlično ergonomijo. To je idealna možnost za zabavo z majhnim proračunom. Za blagovno znamko, ki zagotavlja visoko zmogljivost in dobro avtonomnost, bo trpela le nizka ločljivost zaslona.

  ASUS ZenPad 10 (Z300CL)

  Pregled Asusovih tablet (10 palcev) poudarja ta model kot zmagovalec pomembne programske opreme, podpira grafično pisalo in na splošno kot enega najmočnejših agregatov v segmentu srednjega razreda. Glavne značilnosti:
 • platforma Android 5.0;
 • procesor IntelAtom Z3560 (4 jedra, 18 GHz);
 • RAM - 2 GB, VP - 16 GB;
 • funkcije: 3G, 4G, wifi, bluetooth in GPS;
 • zadnja kamera z ločljivostjo 5 milijonov pik (plus samodejno ostrenje) in sprednji 2 MP;
 • zmogljivost baterije 4890 mAh;
 • teža - 510 r.
 • Oblika in vmesnik

  ZenPad 10 izstopa s trdno zasnovo, ki združuje črne okvirje z enakim teksturiranim hrbtnim pokrovom in kromiranimi okviri. Ta model ima priklopni priključek z možnostjo priključitve dodatne plošče s tipkovnico in stereo zvočniki. RazpoložljivostTa funkcija na tabličnem računalniku ji daje priložnost, da konkurira celo s proračunskimi modeli prenosnih računalnikov.


  Vključuje torbico za tableto Asus (10 palcev) - TriCover, zadnji pokrov je enak zadnji strani naprave.

  Zaslon in zvok

  Iz negativnih točk - ne podpira Full HD. Toda na splošno ne preveč svetla matrika (275 cd /m2) z dobro stopnjo kontrasta zagotavlja spodoben pogled na zaslon v zaprtih prostorih, z ulično razsvetljavo, položaj je nekoliko slabši, vendar ni kritičen. To lahko popravite tako, da v nastavitvah prilagodite barvo in nasičenost. Kar se tiče zvoka, je na ravni: zvočnik ga izgubi glasno in izrazito, kakovost poslušanja v slušalkah - predvsem pohvale.

  Foto in video

  Tukaj so razvijalci jasno "počivali". Fotografije v jasnem vremenu so dobre, tudi če je glavna kamera ostala nepomembna. In s pomočjo sprednje kamere, lahko vzamete nekoliko namazane domače štruce.
  Toda v umetni svetlobi (tudi če je dobra) so kamere popolnoma "udarne": namesto osebe, predmeta ali napisa boste prejeli trdni digitalni hrup. V večerni razsvetljavi video posnetek zapade, fotografije pa niso vredne poskusa.
  Sklepi
  Če pogledate nove tablične računalnike Asus (10 palcev),, je ZenPad 10 na njihovi podlagi videti nekoliko nereprezentativen: nenačrtovana ločljivost zaslona, ​​strašna kamera in baterija z " slaba zmogljivost "ga ne označujejo na najboljši način. Toda nedvomna prednost tega modela je, da jo je težko najtizamenjava. Zato je to cenovno ugodna možnost za tiste, ki cenijo napredno programsko opremo, ne sanjajo o Full HD in se ne trudijo za kul slike.

  TransformerPad (TF103)

  Ta model je na voljo v dveh različicah: ločen tablet ali komplet za pritrditev na postajo ter izbira barve (črna ali bela). Kljub dejstvu, da ima ta 10-palčna Asus tableta dobro zaščito pred zunanjimi poškodbami, razvijalec ponuja zanje blagovno znamko: Mag Smart Cover (za napravo brez tipkovnice) ali Rugged Case.

  Oblika transformatorja

  Zaslon v TransformerPad je prekrit z zaščitnim steklom z dobro oleofobno prevleko. Širok okvir matrice (približno 2 cm) preprečuje naključne klike. Zadnja stena in fragmentirane stranice tablete so okrašene z odlično gumirano plastiko, njena površina pa je mehka in prijetna na otip. Na splošno je model s težo 555 r precej težak in velik.

  Priključna postaja

  Izvorna tipkovnica Transformer Pad izgleda kot spodnja stran tradicionalnega prenosnika: tip otoka, sledilna ploščica, USB priključek na bočnici in gumijaste noge - na dnu. Ob upoštevanju postavitve tablice je postavitev popolnoma ogrožena: velikost gumbov je normalna in vrzel med njimi. In na servisnih ključev in blok puščic kazalec očitno shranjene, kar vodi do zapletov med delovanjem.

  Funkcionalno

  Podobno kot druge Asus tablete (10 palcev) ima transformator matriko IPS (1280 x 800 pik) s skupno gostoto le 149 PPI. Prilagoditev svetlosti niha v območju od 45-325 cd /m2. Naprava je opremljena s 4-jedrnimiProcesor IntelAtom Z3745 s frekvenco 186 GHz. Podprta je prostornina VP - 1 GB, notranje - 16 GB, zunanje pomnilniške kartice (do 64 GB). Model je opremljen tudi z bluetoothom (različica 4.0) in wifi (80211 b). Proizvajalec trdi, da lahko baterija (19 W) predvaja HD video za devet ur zapored. Kot pri drugih (10-palčnih) ASUS tabletah, Transformer deluje s platformo Android 4.4, ki je dopolnjena lupina ASUS ZenUI. Ko je trdo delal na vmesniku, je bil razvijalec prijetno presenečen nad uporabnimi lastniškimi aplikacijami. Na splošno lahko rečemo, da je TF103 veličasten proračunski model, ustvarjen za uporabnike, ki tesno sodeluje z besedilom.
  Sklep
  Če povzamem, želim povedati, da kljub dejstvu, da je tržni segment kot celota v upadu, tablete Asus (10 palcev) še naprej uživajo možnost izbire. Potrošnik z različnimi poizvedbami in priložnostmi, ki je podrobno preučil značilnosti, bo zagotovo našel svoj model.

  Sorodne publikacije