Kako nadgraditi "Internet Explorer" na 11 različic v različnih spremembah sistema Windows in lahko to storim?

Internet Explorer 11 je danes priznan kot eno najhitrejših in najbolj trajnih orodij za brskanje po svetovnem spletu, ob robovih ali drugih brskalnikih, kot so Chrome, Opera ali Mozilla. Toda ta različica je vgrajena samo v operacijskem sistemu Windows 10, veliko uporabnikov sistema uvrščanja v nadaljevanju pa bi želeli imeti tak pripomoček v svojem arzenalu. Poglejmo, kako nadgraditi "Internet Explorer" na različico 11, če ima sistem zastarelo spremembo. To lahko storite na nekaj preprostih načinov. Takoj želim opozoriti vse uporabnike, da IE 11 ni vedno sposoben namestiti v zastarele operacijske sisteme, katerih podpora je prekinjena.


Ali lahko "Internet Explorer" nadgradim na 11 različic v sistemih pod desetino?

Vprašanje resnično potrebuje posebno razlago. Dejstvo je, da tudi s samodejnim posodabljanjem samega operacijskega sistema nadgradnja za brskalnik v smislu nadgradnje različice, ne pa popravljanja lukenj v varnostnem sistemu, morda ne bo vedno vzpostavljena.
Zakaj? Ampak samo zato, ker za vsako spremembo OS samega obstajajo omejitve pri uporabi določene različice brskalnika z ustrezno podporo. Tudi pri dostopu do uradnega Microsoftovega vira bo različica Internet Explorer za različico 8 za različico XP za različico Vista na voljo neposredno na spletnem mestu.9 7 in novejša različica 11.


To pomeni, da se lahko sprememba 11. brskalnika namesti v razstavo ali razgled. Vsaj lahko poskusite (nekaterim svetujemo, da uporabite namestitveni program za Windows 7), vendar bo, kot kaže praksa, rezultat enak nič.
Poiščite trenutno različico brskalnika, ko se zažene z uporabo bližnjic na tipkovnici za dostop do nastavitev Alt + X z izbiro razdelka "O programu". V različicah Windows nad sedmo, je mogoče nadgraditi in ne potrebujete, če je bilo opravljeno v samodejnem načinu.

Posodabljanje Windows Internet Explorerja v samodejnem načinu

Tako lahko sklepamo, da je IE 11 uporabljen samo za sisteme, ki se začnejo od sedmega do višjega. Trdi se, da je brskalnik posodobljen sam, čeprav se občasno pojavijo nepričakovane napake. V vprašanju, kako nadgraditi "Internet Explorer" na 11 različic v zgoraj navedenih sistemih, ne bi smelo biti posebnih težav. Načeloma bo namestitev ali najnovejša različica IE izvedena prej ali slej, s funkcijo Samodejne posodobitve, ki je omogočena v centru za nadgradnjo. Če se to ne bi zgodilo, lahko uporabite ročno namestitev in posodobitve sistema ter sam brskalnik.

Ročna namestitev najnovejše različice

Za začetek lahko preprosto obiščete Microsoftovo spletno mesto, izberete namestitveni program glede na spremembo OS in bit, nato pa ga prenesete v računalnik in namestite ročno.
Ko je v procesu namestitve povezan z internetom, bo nameščennajnovejšo različico brskalnika. Lahko pa ga naredite še lažje z uporabo tako imenovanega spletnega namestitvenega programa. Tukaj vam ni treba izbrati niti enega. Ko zaženete spletno namestitveno datoteko, bo samodejno določil vrsto in bit operacijskega sistema in nato sam namestil vse potrebne komponente.

Možne napake pri nadgradnji brskalnika

Če je Internet Explorer zaradi nekega razloga nadgrajen na 11 različic podprtih sistemov, poiščite samo razlog, da najnovejše posodobitve in servisni paketi niso bili nameščeni za sam operacijski sistem. Če servisni paketi niso nameščeni, tudi če je uporabljeno ročno iskanje, jih boste morali sami prenesti na Microsoftovo spletno mesto, nato namestiti in znova namestiti posodobitve za nameščene pakete.
V tem primeru morate uporabiti "Center za posodobitve", ki se prikliče iz "Nadzorne plošče", kjer je pritisnjen gumb za ročno iskanje posodobitev. Vse, kar bo najdeno, bi bilo treba vključiti v sistem (brez izjeme). Po tem se lahko ponovi postopek namestitve novega brskalnika. Očitno bodo napake po tem izginile.

Namesto naknadne besede

Kot lahko vidimo, Internet Explorer 11 ne bo namestil starejših operacijskih sistemov Windows. In to ni toliko povezano s samim brskalnikom, ampak s tem, da je podpora omejena samo na različice 8 in 9. Zato ne glede na to, kako želite, ne boste skočili nad glavo. Toda v operacijskem sistemu Windows 7 in novejši, je 11. sprememba IE postavljena brez težav. Najboljša možnost je seveda uporabatako, da ne shranite celotne distribucije, medtem ko shranjujete na trdi disk. Toda v tem primeru bo treba imeti neprekinjeno internetno povezavo. Mimogrede, v povezavi z nedavnimi izjavami Microsoftovega vodstva, da še naprej podpirajo Windows XP, mnogi strokovnjaki predvidevajo (in ne brez razloga), da je integracija Internet Explorerja 11 v sredo tega sistema še vedno mogoča. In za to obstajajo vsi predpogoji. Toda, kot pravijo, se bo čas pokazal in do sedaj mora biti zadovoljen le s tem, kar imamo v tem trenutku. V vsakem primeru ne smete spustiti rok.

Sorodne publikacije