VAZ-21310 NIVA: opis, specifikacije, pregledi

Vsak od nas je vsaj enkrat slišal za avto, kot je "Niva". To je legendarni in svetovno znani SUV. Do danes je znanih več deset sprememb. Toda eden najpogostejših je VAZ-21310. Ta model je podaljšana, petvratna različica "Nive". Serijska proizvodnja avtomobila je bila izvedena od 95. leta. Mimogrede, ta model je še vedno na voljo.

Opis

VAZ-21310 je visokoločni osebni avtomobil s štirikolesnim pogonom. Zgrajen je na dnu trivratnega "Niva" 2121. Avto odlikuje povečanje za 50 centimetrov z osnovno in petvratno karoserijo. Avto je namenjen za obratovanje ne samo na avtocestah, temveč tudi:


 • Pesek.
 • Glina.
 • Zabolocheny.
 • Snežna območja.
 • Tudi stroj lahko premaga vodne ovire do višine pol metra.

  Videz

  Konstrukcija stroja je popolnoma enaka trodelnemu "Niva". Torej, spredaj so enostavni halogenski žarometi, od zgoraj - smerniki in parkirne luči. V sredini - široka plastična rešetka radiatorja. Spodaj je kovinski odbijač. Na straneh so tudi široke letve. Na nekaterih modelih je napis "2131".
  Kaj pa ocene lastnikov VAZ-21310? Ohišje stroja je odporno proti koroziji. Čeprav "Niva" ne rjavi tako hitro kot UAZ, je treba kovine še vedno redno obdelovati. Najbolj občutljivi na korozijske pragove, vsaj - loki. Kakovost premaza barv in lakov je tudi šibka - pravijo povratne informacije.

  Mere, zračnost

  Vazo 21321 "Niva" najprej označuje podolgovato telo.Da, ima naslednje dimenzije. Dolžina je 422 metrov, širina - 168 višin - 164 metrov. Tako kot pri modifikaciji s tremi vrati, je tudi cestna razdalja 22 centimetrov. Torej, ob upoštevanju podolgovate baze, se prepustnost nekoliko poslabša. Toda ne moremo reči, da je VAZ-21310 postal nekakšna platforma. Ta avto je tudi sposoben stiskanja umazanije ni slabši od uvoženih SUV-jev.

  Salon

  Kot je znano, je bila "Niva" razvita na osnovi Vasilian "Classic". Zato ni presenetljivo, da je notranjost tukaj iz "Žiguli".
  V kabini je prepoznavni štirikolesni volan in ravno torpedo s kompaktno blazinico na strani potnika. Sedeži v vozilu so mehki, vendar celo pretirani. Vse nastavitve so samo mehanske. Brez klimatske naprave, ni ogrevanih ogledal in sedežev. V smislu opreme VAZ-21310 - to je Spartan avto. Tu ni niti glasbe. Zato morajo lastniki samostojno dokončati salon. Med drugimi pomanjkljivostmi lastniki opozarjajo na slabo zvočno izolacijo. Zvočni zvok motorja in škatle. Na odbijaču lahko slišite, kako deluje vzmetenje. Pozimi, ko je peč vklopljena, je hrup zelo močan. To je posledica motorja v peči. In tako je že tovarna hrupna. Če motor zamenjate z novim, se ne znebite hrupa.
  Vendar moram reči, da ima "Niva" s petimi vrati prostorni salon. Večinoma to velja za zadnjo vrstico. Ja, seveda, to ni limuzina, vendar lahko zaseden potnik brez nelagodja. V zadnji vrsti ni mehkih sedežev, ni prilagoditev. Ni varnostnih pasov (postali so avtodokončati šele pred kratkim).

  Stojalo

  V sedežu s petimi sedeži je prtljažnik VAZ-21310 zasnovan za 420 litrov. Toda zadnji del kavča je sestavljen. Zaradi tega se prostornina prtljažnika poveča na 780 litrov.
  Stroj je zelo primeren za prevoz velikega blaga. Da, tam je široka luknja in ravna tla. Rezervno kolo, tako kot trivratna "Niva", je pod pokrovom.

  VAZ-21310 - tehnične značilnosti

  Pod pokrovom vgrajenega bencinskega bencina vgrajen štirivaljni motor. Sprva je bil karburator. Nova "Niva" pa že ima vbrizgavanje. Moč te enote je 83 konjskih moči. Motor ima delovni volumen 17 litrov. Mehanizem krmiljenja je osem ventilov, z eno odmično gredjo. Drive TDM - veriga, kot v "Classics". Enota je vzdolžno. Motor ustreza okoljskemu standardu Euro-4. Ampak, kot je opozoril povratne informacije, za 50 tisoč kilometrov obstajajo težave s katalizatorjem. Kot rezultat, je zmanjšal in utrip EBU za Euro-2.
  Kaj ima dinamične značilnosti dolge baze "Niva"? Tako kot "tri vrata", ni postal dirkalni avtomobil. Pospešek na stotine - približno 20 sekund. Največja hitrost - 137 kilometrov na uro. Toda že pri 90 kilometrih se avto začne voziti po cesti - vedno ga je treba ukrasti. Poraba goriva v avtomobilu je 13 litrov v mestu in 108 na cesti. Prostornina rezervoarja VAZ-21310 je 65 litrov. Tako lahko rezerve dosežejo do 600 kilometrov.
  V parih s to enoto deluje mehanski 5-stopenjski ročni menjalnik. Za ta avto ni drugih škatel. Tudi avtomobil je opremljen z menjalnikom z nizkim prenosom in prisilno zaporo diferenciala.

  Podvozje

  Sprednja stran avtomobila ima neodvisen vzmetni nosilec s stabilizatorjem prečnega prereza. Od zadaj je most z vijačnimi vzmeti in teleskopskimi amortizerji. Zavore hidravlične, z ojačevalnikom. Spredaj je mehanizem za disk, za - bobnom. Krmilni mehanizem je menjalnik s hidravličnim ojačevalnikom.

  Kako ta avtomobil vozi na poti? Vzmetenje je presenetljivo precej mehko. Poleg tega deluje lažje kot pri kratek različici s tremi vrati. Neenakosti delujejo dobro, toda v notranjosti se sliši trk vzmetenja. Obstaja tudi vprašanje obvladljivosti. Pri hitrostih nad sto, se avto začne brskati po cesti. Da, in ni potrebe po pogovoru o udobju - v notranjosti motorja se sliši zvok. Zato je ta vzmetenje drugačno samo za težke terene.

  Prehod

  Toda na terenskem vozilu je dober rezultat. Tudi na avtocestnih pnevmatikah, ki so avtomobili dokončani iz tovarne, je SUV izbran iz "pasti", pa naj gre za pesek ali mokro podlago. Ni slabo kaže se "Niva" in v snegu. In za razširitev značilnosti prepustnosti lahko le z namestitvijo bolj "zlo", blato gume. V trgovinah je na voljo širok izbor pnevmatik za "Niva". To je lahko prava blatna guma MT ali univerzalnaAT, ki je primeren za asfalt in terensko vožnjo. Poleg tega je mogoče avtomobil opremiti z močnim odbijačem z električnim vitlom. Ampak ponavadi na to načelo so kuhana tri vrata "Niva".

  "Lada Urban"

  To spremembo je treba opisati ločeno. Izšla je leta 2015. Vendar ni treba govoriti o popolni zamenjavi modela. To je najverjetneje restiliranje stare "Nive".
  Zunaj je avtomobil postal bolj prijeten zaradi obsežnejšega plastičnega odbijača in moderne rešetke hladilnika. Oblika ogledal se je spremenila. V standardni opremi je bil avto opremljen z liti diski. V salonu ni veliko sprememb. Instrumentna plošča zdaj stane na ducate, ročaji na vratih so bili spremenjeni. Ni treba posebej poudarjati, da ima nova Niva s petimi vrati dober nabor možnosti. To so električna okna, ogrevani sedeži in ogledala. In v dražjih različicah je klimatska naprava. Vendar še vedno ni glasbe, ki bi vznemirila. V tehničnem smislu so spremembe minimalne. Tukaj je enako 17-litrski motor. Dinamične in zmogljivostne lastnosti so enake kot pri nekdanji Nivi.

  Stroški modela s petimi vrati

  Cena tega avtomobila se lahko zelo razlikuje. Če govorimo o "dna" na trgu, najcenejši in bolj ali manj "živi" pet vrat "Niva" bo stala približno 150 tisoč rubljev.
  Uglašene različice lahko kupite za 250 tisoč. Toda nova "Niva" je na voljo po ceni 440 tisoč rubljev. Luksuzna različica je na voljo za 545 tisoč evrov.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za VAZ-21310.Moč tega avtomobila je le njegova cenovna dostopnost in dostopna cena. V drugem pa ima avto številne pomanjkljivosti. Je neprijetno, nezanesljiva in nima dinamike. Naj kupim tak avto? Nakup Niva je izvedljiv le v primerih, ko je namenjen za uporabo na terenskih cestah. Za vožnjo po mestu tak avtomobil ni primeren, čeprav je v svojem razredu najbolj dostopen.

  Sorodne publikacije