Cellular - Kaj je na iPad in kakšna je razlika

Mnogi uporabniki postavljajo vprašanja: "cellular - kaj je to na iPad-u"? To je zapis, ki kaže na razpoložljivost dodatnih funkcij in tehničnih lastnosti naprave. Katere posebne lastnosti obstajajo? Razkrili se bodo v procesu odgovarjanja na vprašanja: mobilna - kaj je na iPad-u? Najprej pa se bomo pogovorili o proizvajalcu.

Nekaj ​​o Appleu in iPadu

Te naprave, pa tudi tablični računalniki drugih proizvajalcev, so bile ustvarjene s pričakovanjem, da bodo uporabniki spleta, delali z različnimi aplikacijami, gledali video posnetke in družabna omrežja. Vendar pa je za zmanjšanje stroškov Apple je zagotovila več načinov za reševanje nalog. Skoraj vsak uporabnik ve, da je dostop do interneta na voljo na več načinov, na primer z uporabo mobilnih omrežij, Wi-Fi povezljivostjo ali uporabo klasičnega, žičnega interneta. Slednje seveda ni mogoče najti na nobeni tableti ali pametnem telefonu (morda z redko izjemo, to so hibridne naprave vrste dragih prenosnikov-transformatorjev, ki združujejo funkcije več pripomočkov). Vendar na vprašanje nismo odgovorili: kaj je na iPad? Potem pa se pogovorimo o samem izrazu.


Celična

Načeloma je dovolj, da se ta beseda prevede iz angleškega jezika - in vse bo postalo jasno. Dejstvo je, da se celični prevod prevede kot "celični". Nekatere tablice so opremljene ne le z modulom Wi-Fi, temveč tudi z režo za kartico SIM.Vendar pa bo Ipad Wi-Fi + Cellular stala bistveno več kot običajno. Takšna marža je predvsem posledica dejstva, da je namestitev dodatnega modula zelo draga. Morda je to marketinška poteza za podjetje, da razlikuje med napravami, kar bo omogočilo prodajo več pripomočkov. V vsakem primeru, taka iPad bo stalo veliko več, odvisno od modela naprave in trgovine, je lahko marža skoraj dvakrat.


Apple iPad Wi-Fi

Celični, natančneje, celični modul v teh napravah ne bo na voljo. Kljub temu bodo uporabniki lahko dostopali do interneta z uporabo tehnologije Wi-Fi. Do sedaj ima skoraj vsak domači usmerjevalnik, ki omogoča povezavo z zgoraj navedenim brezžičnim omrežjem. Poleg tega so podobne točke dostopa na voljo v številnih ustanovah, kot so kavarne, restavracije in nakupovalna središča. Lastniki iPhone-a ali drugih sodobnih pametnih telefonov imajo možnost, da svoje pripomočke uporabijo za »distribucijo« Wi-Fi-ja in njegovo uporabo na iPadu. Vendar pa to ni vedno priročno in tudi močno izčrpava baterijo mobilnih naprav. Vendar, če potrebujete cenejši iPad ali ga kupite samo za domačo uporabo, potem je to dober nakup, ki vam bo prihranil denar za nepredlagane funkcije.

Druge naprave

Obstaja veliko drugih proizvajalcev, razen Apple, ki ponujajo različne različice tablet in pametnih telefonov. Seveda so izdelki omenjenega podjetja edinstveni s svojim operacijskim sistemom, oblikovanjem, prepoznavnostjoVendar pa je izbira pripomočkov do sedaj zelo široka. Na trgu je veliko naprav različnih cenovnih kategorij, katerih stroški se začnejo na približno 50 $ in se končajo z oznako na področju leta 2000. Slednje so praviloma vodilne znamke znanih proizvajalcev, kot so Microsoft, Asus, HP in Lenovo, sami pripomočki pa so zelo dragoceni, - To so prej omenjene hibridne naprave, ki združujejo funkcije tabličnega računalnika in prenosnega računalnika.
V zvezi s srednje cenovno kategorijo in bolj priljubljenimi napravami lahko najdete podobno razširitev po načelu "celičnega Apple iPad". Z drugimi besedami, lahko najdete iste modele tablet, vendar bo eden od njih podpiral mobilno komunikacijo, drugi pa ne, kar samo po sebi vpliva na vrednost.

Povzetek

Tako smo odgovorili na vprašanje: "celično - kaj je na ipadu". Vendar pa razlog, zakaj se stroški naprav razlikujejo, še vedno ostaja skrivnost. Možno je, da je dobičkonosno, proizvajalci pa s pomočjo takšne naprave ločijo kupce, da bi bilo poleg tabličnega računalnika lepo imeti tudi pametni telefon. Po drugi strani pa lahko razlikovanje na pripomočkih z modulom mobilne komunikacije in brez nje omogoča veliko prihranka, če potrebujete napravo za domačo uporabo. Nekatere tablete imajo polno funkcijo mobilnega telefona: od njih lahko kličete in pošiljate sms-sporočila. Preden kupite napravo, je pomembno, da se prepričate, da ustreza vašim pričakovanjem, da preverite razpoložljivost reže za SIM kartico, če potrebujete mobilno omrežje, ali ga prosite za to.pokažite tablične računalnike, ki so namenjeni za dostop do interneta z uporabo Wi-Fi, če to storite. Če se vrnete na temo finančnega vzvoda, bo ta odvisna ne le od razpoložljivosti celičnega modula, ampak tudi od količine pomnilnika. To še posebej velja za naprave Apple, kjer ni prostora za povečanje prostora za shranjevanje datotek z nakupom pomnilniške kartice, saj za njih ni ustreznih priključkov. Kot rezultat, najcenejši iPad bo pripomoček z najmanjšo količino pomnilnika in brez celičnega, in najdražja, nasprotno.

Sorodne publikacije