Kitajski traktor: Lastnosti in opis

Kitajski stroji se že dolgo uvažajo v Rusijo in so zelo povpraševani. To je posledica več dejavnikov. Prvič, kitajski traktor je nezahteven pri servisiranju, in drugič, cene rezervnih delov in dodatkov so več kot sprejemljive. Poglejmo podrobneje značilnosti te tehnologije, njene prednosti in slabosti, pa tudi tehnične specifikacije.

Nekaj ​​splošnih informacij

Ni treba reči, da v Rusiji ni lastne proizvodnje. Domače traktorje proizvajajo nekatere tovarne. Druga stvar je, da njihove zmogljivosti niso dovolj za pokritje povpraševanja. Zato je množično kupila poceni kitajsko tehniko, katere vir je finančno upravičen. Kitajski traktorji se večinoma uporabljajo v kmetijstvu, pa tudi v velikih mestih za čiščenje ozemlja, zalivanje cest, itd. Vredno je razumeti, da postopoma prihaja ročno delo. Zato mnogi podjetniki, ki se odločijo za odprtje podjetja v kmetijstvu, takoj mehanizirajo svojo proizvodnjo in nato preklopijo na delno ali popolno avtomatizacijo. Uporaba takšne tehnologije, kot so kitajski traktorji, lahko bistveno pospeši proces obdelave zemljišč, čiščenja ozemlja itd. Zato ni vredno podcenjevati njihovega pomena. Hkrati pa niso primerni za težka dela pri visokih obremenitvah.

Kitajski mini traktorji

Takšna tehnika se pogosto uporablja na mestih, kjer se opravlja delo vomejen prostor Konec koncev, to je majhna in zelo močna tehnika, ki omogoča opravljanje naloge v omejenih pogojih. Mini traktor je primeren tudi za obdelavo zemlje v kmetijskem sektorju. Pogosto delajo v rastlinjakih in na kmetijah. Takšna tehnika se uporablja povsod, kar ne zahteva velike moči in vlečne sile.

Motor je nameščen z zmogljivostjo od 12 do 50 litrov. z Motor je v parih z ročnim menjalnikom in ima visoko kakovostno hidravlično opremo. Na krovu, običajno dal nekaj gredi odjemne moči, ki vam omogoča, da namestite različne priključke. Ko kupujete mini traktor, bodite pozorni na takšne priljubljene modele kot so "Sintay", "Hebei" in drugi. Poglejmo nekatere od njih.

Kitajski vodja - DongFeng

Trenutno je vodilna kitajska družba v proizvodnji kompaktnih kmetijskih strojev. To ni presenetljivo, saj se lahko organizacija ponaša s 50-letnimi izkušnjami na svetovnem trgu. DongFeng uvaža svoje izdelke v države, kot so Rusija, Ukrajina, Belorusija itd. Ključna razlika med temi traktorji je, da jih je mogoče dopolniti s kovinsko kabino in dizelskimi motorji z zmogljivostjo do 40 k.

Eden izmed najbolj priljubljenih modelov DongFenga je kitajski kitajski traktor 244-DF. Ta kompaktni traktor je 3-valjni motor s kapaciteto 30 litrov. z V tem primeru je masa traktorja približno 1300 kg, vlečna sila pa približno 45 kN. Treba je omeniti, da ima takšna tehnika relativno majhen polmer vrtenja,25 metrov. Traktor ima hidravlični sistem, ki je odgovoren za delovanje tečajne opreme. Odgonska gred ima lahko hitrost vrtenja 540 ali 750 vrt /min, odvisno od spremembe. Na splošno se je 244. izkazal za zanesljivega in poceni traktorja.

Malo o traktorjih MAHINDRA

Pravzaprav ime naprave zveni kot MahindraFengshou. To je skupni projekt med Indijo in Kitajsko, čeprav je dovoljenje za proizvodnjo zdaj odkupilo podjetje Kubota. Rad bi omenil, da motor kitajskega traktorja tega proizvajalca traja zelo dolgo, običajno 10-15% več kot analogi drugih proizvajalcev. Res je, da je vir malo prizadet zaradi moči. Najbolj vlečni motor je 35 litrov. z
Po drugi strani pa se lahko mini traktor "Mahindra" šteje za najbolj visoko tehnologijo. Na primer, obstaja ojačevalec krmiljenja. To močno olajša nadzor nad tehnologijo, zaradi česar je udobnejša in enostavnejša. Tudi traktorje Mahindra veljajo za najbolj uravnotežene. Napetost med pari koles se izračuna bolje kot vsi drugi. Delovni prostor upravljavca je zelo udoben, z možnostjo prilagajanja kota hrbta. Tudi traktor ima dokaj preprosto, a hkrati informativno armaturno ploščo.

Kitajski mini traktor za gospodinjstvo "Sintia"

Kitajsko podjetje že 25 let dobavlja traktorske stroje Rusiji. Takšno dolgoročno sodelovanje kaže vsaj na dostojno kakovost tehnologije in njeno dostopno ceno. Traktor "Sintay" ima lahko pogonsko enotood 12 do 30 litrov. s., z največjo transportno hitrostjo do 30 km /h. Če upoštevamo domači trg, je to najpogostejša znamka kitajskih traktorjev. Najdemo jih na ulicah mesta in v kmetijskih zemljiščih.

Takšna priljubljenost je zlasti posledica velike izbire opreme na tečajih. Torej je tehnika funkcionalna. Takšen traktor lahko očisti sneg in ore deželo ter še veliko več. Na primer, model XT-240 je opremljen z dizelskim motorjem s 24 KM. s tekočinskim hlajenjem. V tem primeru je hitrost vrtenja gredi s takšno močjo zelo dobra in znaša 540 vrt /min. Mehanski menjalnik ima 6 sprednjih in 2 zadnji hitrosti, zato izbira ustreznega načina ne bo delovala.

O prednostih kitajske tehnologije

V zvezi s koristmi so torej več kot dovolj. Potrošniki imajo naslednje prednosti:
 • cenovno dostopna tehnologija;
 • je precej velik vir, približno 1500 delovnih ur;
 • dostojna kakovost gradnje.
 • Če primerjate tehniko zahodne ali evropske proizvodnje, potem je to včasih dražje. V skladu s tem začetni kmet ne bo mogel privoščiti takega nakupa. Toda kitajski traktorji dajejo to priložnost. Tako je vir njihovega dela v primerjavi z vodilnimi evropskimi blagovnimi znamkami za red velikosti nižji, vendar so stroški nekajkrat cenejši. In 1500 delovnih dni je zelo dober rezultat. Še ena prednost - sposobnost namestiti različne tečaji opreme. Zato lahko kupljen traktor uporabljate za obapristanek in za kopanje krompirja. Trenutno je na voljo okrog 30 vrst tečajev. Toda nakupovanje je pogosto samo smiselno, kar resnično potrebujete.

  Na kratko o pomanjkljivostih

  Kar se tiče slabosti, jim ni prostora. Dejstvo je, da kitajska tehnologija ni nekaj stabilnega. Zato en traktor opravlja svoj čas brez težav, drugi pa se začne razpadati od prvih dni delovanja. Tega ne smemo pozabiti, čeprav se je tudi zataknil, ker je kakovost še vedno vredna. Prav tako se mnogi potrošniki pritožujejo nad veliko plastiko. Najpogosteje se sesuje v prvem letu delovanja opreme, saj pogosto povzroči mehanske poškodbe.
  Treba je opozoriti, da kitajski mini traktorji kot visokokakovostna goriva in maziva. Intervali zamenjave olja se povečajo, vendar postopek stane malo več. Hkrati pa visokokakovostna goriva in maziva omogočajo podaljšanje življenjske dobe agregata do 2000 ur. Včasih je težko najti nekaj rezervnih delov za kitajske traktorje.

  Skratka

  Kitajski mini traktorji zagotovo zaslužijo pozornost. Ta tehnika je precej dobre kakovosti, s sprejemljivim virom. Na sodobnih modelih so tudi kabine, ki omogočajo delo v slabih vremenskih razmerah. Seveda, za traktor, ki bo delal dolgo časa, ga lahko preobremeni, kar se dogaja zelo pogosto. Številni modeli niso namenjeni oranju ozemlja, saj jim preprosto manjka moč pluga. Kljub temu pa mnogi lastniki posilijo traktorje in poskusijoda bi dosegli svoje. Konec koncev to vodi do pregrevanja agregata, njegove večje obrabe in izgube vira. Nato se pritožbe vložijo pri proizvajalcu. Pravzaprav sledijo navodilom za uporabo traktorja in izrabijo 100%. Običajno se stroški kmetijstva plačajo po prvi sezoni.

  Sorodne publikacije