Kako izvedeti datum ustvarjanja mesta na vašem računalniku

Internet ponuja velike priložnosti: na spletu se lahko naučite vseh informacij, prodate različne izdelke, zaslužite denar ali se samo zabavate. Odprtje več sto spletnih strani skozi dan, uporabniki ne razmišljajo vedno o tem, kako, kdaj in kdaj je bil ustvarjen eden ali drug vir. Skrbijo le za vsebino. Vendar pa so takšne informacije lahko koristne. Poglejmo, kako dobiti datum ustvarjanja spletnega mesta, domene, ene strani in celo objavljanje informacij na njem.

Zakaj je potrebno

Za tiste, ki se ukvarjajo z ustvarjanjem spletnih strani in njihovim napredovanjem v iskalnikih, je izjemno pomembno poznavanje starosti mest. Starost internetnih strani je eden glavnih dejavnikov razvrščanja in promocije naprednih strani v iskalnikih. To je odvisno od dostave strani v prvih desetih rezultatih iskanja, kot na primer v Yandexu. Optimizatorji te podatke uporabljajo za izvajanje analitikov iskalnikov in ocen konkurentov.


Glavna stvar - ne zamenjujte starosti mesta kot celote in starosti strani, v večji meri, to je datum strani, ki kaže, kako dolgo so informacije v iskalniku. Navadni uporabniki iščejo, kako najti datum ustvarjanja spletnega mesta, samo zaradi zanimanja. Mreža ima veliko različnih projektov in sistemov zaslužka, vsakdo pa se lahko zanima, kako dolgo se je spletno mesto razvilo ali kako verodostojno je ta projekt.

Starost in predložitev mesta v iskanju

V vseh iskalnikih imajo stare spletne strani prednost pred mladimi. ČeSpletni vir je bil ustvarjen ne več kot pred letom dni, najverjetneje, to spletno mesto ne bo padlo v prve pozicije iskalnika, ki ima filter nameščen na konkurenčnih poizvedbah. Mlade spletne strani ne bodo mogle hitro vzpenjati in zavzeti najvišjih položajev, saj še niso zaslužile zaupanja uporabnikov. In iskalniki jih obravnavajo precej sumljivo. Za navadne uporabnike je to tudi plus: odstranijo se neželena spletna mesta, nosijo različne viruse in se le zlezejo.


Preverjanje datuma ustvarjanja mesta bo zelo koristno, tako da bodo stare strani bolj zaupale iskalnikom, spoštovale pravila in informacije o njih so zanimive in zanesljive. Če je vir izdatno dolgo, potrebuje uporabnike in je varen.

Načini za zaznavanje datuma

Torej obstaja več načinov pogleda na datum ustvarjanja spletnega mesta iz brskalnika v računalniku.
 • Najlažji način je, da se pomaknete navzdol po glavni strani spletnega mesta in vidite, kakšno leto je tam. Težava je, da goljufi ne pišejo vedno resnice.
 • Ogledate si lahko datume prvih informacijskih blokov, s katerimi je spletno mesto napolnjeno. Običajno se vir takoj začne izpolnjevati, ko je bil ustvarjen, vendar objava ni najboljša metoda za določanje datuma ustvarjanja mesta. Ja, in "flipping" vir boste verjetno dolgo časa.
 • Informacije o starostih projekta lahko najdejo drugi uporabniki vira, kot je klepet, ali pa vprašajo skrbnika.
 • Izrecno bo iskalo informacije o ustvarjanju spletnega vira na samem spletnem mestu. Nekateri avtorji to opisujejoinformacije za javni ogled.
 • Najučinkovitejši način za ugotovitev datuma nastanka mesta je preverjanje njegovega naslova v specializirani službi.
 • Te storitve nudijo priložnost, da ugotovite, koliko časa je informacijska platforma.

  Storitve za ustvarjanje datumov

  Naj vam predstavim nekaj učinkovitih storitev in metod, kako hitro ugotoviti datum ustvarjanja mesta.
 • Pr-cy.ru. Na glavni strani vnesite naslov preverjenega spletnega mesta in kliknite gumb "Analiziraj". Na dnu strani boste videli starost v letih, mesecih in dnevih ter druge koristne informacije, kot sta gostitelj in IP.
 • Ip-whois.net. Ko obiščete stran, odprite postavko »Preveri domeno«, napišite naslov in pritisnite »Preveri«. S seznama nastajajočih podatkov gledamo na linijo, kjer je ustvarjeno pisanje - to je natančen datum nastanka spletne platforme.
 • Whois-service.ru. S to storitvijo lahko ugotovite, kateri datum, mesec in leto je bila domena registrirana, to je ime in razširitev spletnega mesta. Tudi če organizator navede trajanje svoje dejavnosti in se datum registracije domene ne ujema z njim, je vredno razmisliti, kako pošteni so.
 • Sprinthost.ru/whois.html. Drug način, da ugotovite datum ustvarjanja spletnega mesta. Vnesite naslov v vrsti in dobite podrobne informacije o domeni, datumu registracije in celo datumu poteka.
 • Napredno iskanje

  Obstaja še ena storitev, kjer lahko najdete vse informacije o spletni strani. Praviloma je v nix-sistemih program že nameščen, če pa ni, ga lahko enostavno namestitesebi Izberemo ukaz whois in vpišemo naslov domene. Ni vam treba vnesti www. V ustvarjeni vrstici vidimo datum registracije. Treba je upoštevati, da se spreminja tudi datum registracije pri spremembi lastnika spletnega mesta.
  Uporabniki operacijskega sistema Windows ne morejo namestiti in odpreti pripomočka Whois. Zato se bomo prijavili v storitev prek brskalnika. Odprite arhiv domen nic.ru/whois. V iskalno vrstico vnesite ime spletnega mesta in kliknite »Pokaži«. Po nekaj sekundah bodo na zaslonu prikazane podrobne informacije o domeni. Vse, kar je ustvarjeno v isti liniji, najdemo datum registracije. Če je spletno mesto, ki ga potrebujete, označeno z drugim registrarjem in ne v storitvi whois, bomo v iskalni vrstici takoj vnesli "informacije o domeni glede na registrarja". Kje so tri točke, napišemo storitev, določeno v prvih iskalnih informacijah v polju registra.

  Izvedemo prevare na čisto vodo

  Možnost ogleda podatkov na spletnih straneh je koristna za vsakogar: kot navadni uporabniki, ki jih samo zanima, in za webmastere. To je opomnik, da morate pri ustvarjanju vaše spletne strani pošteno poudariti datume in ne uvajati vaših uporabnikov in morebitnih kupcev v napačno prepričanje. Resnične informacije so verodostojne.

  Sorodne publikacije