Street LED luči: značilnosti in prednosti

LED svetilke obravnavajo veliko strokovnjakov kot eno najbolj obetavnih področij razvoja segmentov. Razsvetljava s svetilnimi diodami ima veliko prednosti pred tradicionalnimi svetilkami, koristi pa tudi širok spekter parametrov v sodobnejših napravah in luminiscentnih napravah. Poleg tega so prednosti svetlečih diod izražene s strukturnimi značilnostmi in značilnostmi neposrednega svetlobnega toka. Zunanja razsvetljava je posebej privlačna za uporabo takšnih svetilk, saj so za ulične sisteme predpisane visoke zmogljivosti. Do danes se ulične LED luči uporabljajo pri urejanju zasebnih parcel, v infrastrukturi industrijskih podjetij itd.

Značilnosti tehnologije LED

Tehnologija temelji na načelu tako imenovanih belih diod, ki ustvarjajo svetlo umetno sevanje. V primerjavi z alternativnimi sistemi razsvetljave te svetilke odlikuje visoka varnost okolja. To velja tudi za aktivni oddajnik svetlobe in elemente konstrukcije ohišja. Zlasti materiali ne vsebujejo strupenih snovi, zlasti težkih škodljivih kovin.

Ulične sijalke so zapletena sprememba navadnih gospodinjskih svetilk. Na nek način predstavljajo kompleks komponent polprevodniške diode, ki se integrirajo v močan in lahek primer z zaščitnimobloge. Poleg tega LED ulične svetilke omogočajo uporabo kovinskega ohišja kot radiator. V oblikovanje so vključene tudi plošče z LED in elektronski gonilnik, ki izvaja funkcijo pretvornika moči. Takšne luči se lahko uporabljajo za organizacijo usmerjene svetlobe in za splošno razsvetljavo določenega območja.

Prednosti LED luči

Kot je bilo že omenjeno, je javna razsvetljava najbolj zahtevna glede porabe energije. S takimi sistemi v tem kazalniku, kot da bi lahko konkurirale specializirane svetlobne komplekse kritičnih industrijskih infrastrukturnih objektov. Svetlobne diodne luči na ulicah omogočajo znatne prihranke pri električni energiji, hkrati pa pokrivajo velika območja servisnih površin. Druga prednost se nanaša na značilnosti ohišja. Koncept izdelave takšnih luči se osredotoča na povečano zaščito pred vplivi okolja. Tudi v proračunskem segmentu lahko najdete modele s kompleksno zaščitno pregrado, ki ščiti LED polnjenje od smeti, peska, vode itd.

Operativni parametri svetlobnega toka LED svetilk v sistemih cestne razsvetljave so najbolj donosni. Predvsem se to nanaša na visoke barvne lastnosti, ki zagotavljajo boljše indikatorje svetlosti in enakomernosti sevanja. Opozoriti je treba tudi na velik delovni vir. Naprava je lahkouporabo več let. Primerno in finančno ugodno je, če se namerava na steber višine več kot 3 m namestiti LED svetilka na ulično svetlobo, ki je ni treba zamenjati vsakih šest mesecev ali eno leto, kot to zahtevajo tradicionalne svetilke.

Sorte LED luči

Ulične svetilke je mogoče razvrstiti glede na različne značilnosti, vendar glavni del temelji na vrsti izvedbe gradnje. Najpogostejša klasična oblika, ki vključuje vgradnjo v telo svetilke z reflektorji. Slednje omogočajo usmerjanje svetlobnega toka v določeno območje. Ti modeli segajo od 100 do 250 W, ki jih lahko uporabimo za pokritje vrtnih in parkovnih površin, pločnikov, vrtnih površin in igrišča pred javnimi zgradbami.
Če potrebujete močnejši vir svetlobe industrijskega tipa, izberite namestitev iskalnika. Imajo številne konstruktivne razlike, vendar je njihova glavna značilnost povečana produktivnost. Odvisno od načina namestitve je možno v ločenih segmentih dodeliti stenske ulične luči, svetleče diode, modele za vgradnjo na steber, viseče naprave in talne svetilke.

Značilnosti napajanja luči iz sončne baterije

\ t
Popolnoma brez potrebe po oskrbi z električno energijo postajajo svetilke na sončno energijo vse bolj priljubljene med gospodarskimi družbami. Značilnost takšnih LED je energija iz energije, ki jo prejme od sončne svetlobe. Dovolj jeprefinjeno infrastrukturno enoto sistema razsvetljave, vendar ponuja številne prednosti.


Oblikujejo jo tri glavne komponente. Najprej so to plošče, ki akumulirajo sončno energijo, ki nato vstopi v blok pretvornika in se pošlje neposredno na napravo za razsvetljavo. V tem primeru lahko LED ulična razsvetljava na sončnih celicah deluje le kot splošni energetsko varčni sistem določenega objekta. To pomeni, da lahko enota s sončnimi kolektorji nabira energijo ne samo za luči, ampak tudi za oskrbo drugih potrošnikov lokalnega podjetja.

Okraski za dekorativno ulično razsvetljavo

LED luči so primerne tudi za urejanje dekorativne osvetlitve. Za take potrebe svetilke izdajo v posebnih spremembah, kot je duralight. Gre za majhne svetlobne komplekse z diodami, nameščenimi v plastične trakove ali cevi. Uporabljajo se pri oblikovanju krajine za izvedbo arhitekturne osvetlitve. Tudi tovrstne LED ulične svetilke se lahko uporabljajo za točkovno vzdrževanje določenih predmetov, kot so drevesa, skulpture, stebri itd.

Sistemi vodenja

Ulična razsvetljava bolj kot drugi sistemi absorbira tehnologijo programabilnega upravljanja. Za takšne potrebe se uporabljajo posebni krmilniki, ki predstavljajo celoten kompleks svetlobnih naprav, vključenih v objekt. To je lahko več deset naprav, ki delujejo v skladu z danimuporabniški program. Poleg tega se lahko način delovanja razlikuje glede na zunanje pogoje. Na primer, ulična svetleča dioda s senzorjem gibanja aktivira svojo funkcijo v trenutku, ko se približuje osebi. Obstajajo tudi modeli, ki se samodejno vključijo, ko temperatura zraka doseže določeno vrednost.

Proizvajalci LED luči

Največji proizvajalci LED svetil za različne namene so Osram in Philips. Proizvajajo visokotehnološke sisteme z novimi funkcionalnimi, inovativnimi orodji za upravljanje in zanesljivimi modeli. V Rusiji so dobro znana znana podjetja Lampyris in HTF, v katerih družinah je mogoče najti specializirane rešitve za gospodarske javne službe, industrijska podjetja itd. Poleg tega je najpreprostejša sprememba je ulična svetilka, katere cena je približno 1-15 tisoč rubljev. za glavne delovne lastnosti lahko popolnoma ustrezajo nekaterim vrhunskim analogom višje ravni.

Slabosti LED osvetlitve

Z vsemi prednostmi uličnih LED diod niso idealno sredstvo za osvetlitev. Med glavnimi pomanjkljivostmi takšnih naprav lahko omenimo visok prenos toplote, masivno zasnovo, nezanesljivost delovanja več luči, združenih v enem električnem tokokrogu. Na primer, pri vgradnji LED osvetlitve na steber morate najprej skrbeti za hladilni sistem. Že rekel, da ločenoelementi ohišja so radiatorji, vendar to morda ni dovolj. Po drugi strani LED diode izgubijo svoje delovne lastnosti pri povišanih temperaturah, zaradi česar vzdrževalci sprejmejo dodatne ukrepe za zaščito pred učinki močne sončne svetlobe poleti.

Kako izbrati LED luči na ulicah

Običajno izbor komponent za organizacijo ulične razsvetljave temelji na končnem projektu, ki določa priporočene parametre istih luči. Zlasti izbira značilnosti svetlosti, zasnove ohišja, nadzornega sistema in moči. Za uporabo v zasebnih gospodinjstvih je možna uporaba ulične svetilke 100W LED, katere zmogljivost bo zadostovala za servisiranje majhne parcele. To zahteva 3-4 kopije, ki jih poveže en krmilnik. Za industrijske in javne objekte so potrebni viri osvetlitve z močjo 250 W in več.

Sklep

Navidezne operativne prednosti sistemov LED pa niso odločilen dejavnik pri odločitvi za prehod na to vrsto razsvetljave. Pogosto postopki posodobitve infrastrukture za razsvetljavo ustavijo finančne omejitve. Kljub temu, da lahko LED naprave računajo na prihranke energije približno 25% v primerjavi z alternativnimi napravami, nakup takšne opreme ne stane ceneje. Vse iste ulice LED luči so včasih dražje od navadnih žarnic in halogenskih žarnicmodeli za praznjenje plina. Ta problem je še bolj pereč v segmentu inovativnih sistemov, ki temeljijo na kopičenju sončne energije. Kompleksi te vrste v praksi zahtevajo samo vzdrževanje, vendar je nakup ustrezne opreme spet malo verjeten za številna zainteresirana podjetja.

Sorodne publikacije