Akustika komponent: tipi, značilnosti, izbire

Lastniki sodobnih avtomobilov z veliko zaskrbljenostjo so primerni za izbiro akustičnih sistemov. Seveda imajo skoraj vsi stroji že reden sistem, prebivalci pa so na splošno zadovoljni. Med vozniki pa so pravi poznavalci kakovostnega, resničnega zvoka. Zato se vse več glasbe v avtomobilu posodablja. To postavlja vprašanje, kaj izbrati. Na trgu so na voljo akustika in koaksialna komponenta. In če so najnovejši sistemi primerni za večino, to ni dovolj za prave ljubitelje glasbe.

Komponentni sistem: značilnost

Akustika komponent je niz več zvočnikov, zasnovanih za predvajanje zvočnih frekvenc v določenih frekvenčnih pasovih.
Z namestitvijo dveh ali treh takšnih zvočnikov lahko pokrijete vse frekvence.

Kaj potrebuje komponentni avdio sistem?

Zaradi zvočnikov, ki so zasnovani za različna frekvenčna območja, avtomobilski zvok v primerjavi z akustičnim koaksialnim tipom dobi veliko prilagodljivosti pri nastavljanju in nastavljanju. S pomočjo dodatne opreme (in to so različni elektronski procesni sistemi, krosoveri, ojačevalniki), lahko vsak zvočnik sestavnega sistema prisili, da reproducira določen interval frekvenc.
Glasnost lahko prilagodite tudi ločeno. Zaradi takšnih manipulacij mi uspe priti do prave stopnje zvoka. Z akustiko komponent s pravilno nastavitvijo dobite zelo realističen učinek prisotnosti. Možen je zvokprimerjati z dragimi domačimi gledališči. Če spremenite lokacijo zvočnikov in njihovo smer, lahko prilagodite vizualizacijo zvoka. 3-komponentna akustika lahko zvok razširi, izbriše na določenih frekvencah ali ga približuje. To je velik plus.

Zvočniki za komponentne zvočnike

Medtem ko je v koaksialnem akustičnem sistemu za avto mogoče predvajati dve ali tri pasove v eni dinamiki, je za akustiko komponent potrebna uporaba ločenega elementa za vsako frekvenčno območje. Sistem je sestavljen iz več sestavnih delov:
 • Tweets - namenjenih za reprodukcijo visokih frekvenc. V ljudeh se imenujejo nič več kot "pishchalka". Uporabljajo se za predvajanje glasov z 1 kHz ali več.
 • Midrens so akustični sistemi srednjega razreda. Njihova naloga je, da predvajajo avdio obseg pri frekvencah od 150 Hz do 3 kHz.
 • Midbassi - zvočniki za predvajanje srednje in nizke frekvence. Delovno območje je od 60 Hz do 3 kHz.
 • Možno je kupiti in zbrati sestavni akustični sistem ločeno ali v obliki pripravljenih kompletov iz ene blagovne znamke. Zvočni sistem, sestavljen iz posameznih komponent, vam omogoča, da zvok dvignete za potrebne potrebe, komplet pa ima nespremenljive lastnosti. Tudi kot del sistema mora nujno obstajati dve napravi. To so lahko delilniki frekvenc ali križci.
  Zvočni tok morajo ločiti na ločena območja in te signale uporabiti za določene zvočnike. Če je lažje reči, potemzahvaljujoč križnim napravam bo naprava govorila samo strogo frekvence, za katere je namenjena. Če uporabljate dvokomponentno akustiko, bo delitev izgledala takole. Zvočnik, ki je odgovoren za HF /LF, bo deloval v območju 60-4000 Hz. Visokofrekvenčni element - 4000-20000 Hz. Če je to 3-komponentni akustični, potem bo na voljo srednje frekvenčni zvočnik, ki sprejme mikrovalovno /nizko frekvenčno območje od 1000 do 4000 Hz. Seveda so te različice delitve precej abstraktne, saj vsaka crossover deluje tako, kot si je zamislil proizvajalec.

  Značilnosti

  V vseh sestavnih avdio sistemih obstajajo številne značilnosti in posebne značilnosti. To je treba navesti v postopku izbire in pred nakupom. Na primer, ena od pomembnih značilnosti je velikost oziroma premer. Ta parameter je zelo pomemben za veliko dinamiko sistema. To je SM /LF element, ki je nameščen v vratih avtomobila. Tukaj proizvajalci pogosto poskušajo osredotočiti na velikost sedežev za akustiko v večini avtomobilov. Najbolj prodajani akustični sistemi so. To je 10 cm, akustično 13 cm, 15 in 16 cm. Prav ti premeri imajo praktično vse moderne komponente avtoakustike. V tem primeru ni potrebno izbrati velikosti zvočnikov pod obstoječimi mesti v avtomobilu za namestitev.
  Pri izbiri pomembnega parametra, kot je občutljivost. Ta parameter akustičnega sistema je razmerje med zvočnim tlakom in izhodno močjo zvočnika. To je tehnični koncept, ki odraža učinkovitost akustičnega sistema. Občutljivostje izražena v dejstvu, da pri eni in isti moči, ki se dobavi komponenti akustični (16 cm), katerih občutljivost je veliko večja, bo dala močnejši zvočni tlak, to je, da bo glasneje, da se sliši.
  Za mnoge ljubitelje zvoka je pomembna možnost, kot je moč. Proizvajalčeva podjetja na embalaži izdelka pogosto ne navajajo značilnosti moči, ki jo zagotavlja akustika komponent. Na polje napišite parameter, ki lahko prenese tuljavo na dinamiko - to je ista vhodna moč. Na podlagi teh podatkov ne ocenjujte akustičnega sistema in njegove moči. Zato je vedno treba iskati kazalnike nazivne moči. Skoraj vsi koaksialni avtomobilski zvočniki, predstavljeni na trgu, imajo razpon moči 60-120 vatov. Izbira je odvisna od mnogih dejavnikov.

  Prednosti in slabosti sestavnih akustičnih sistemov

  Glavna prednost takih sistemov je zmožnost izkoristiti vse prednosti vsestranske namestitve. Če so koaksialni zvočniki nameščeni na dnu vrat in so vse frekvence, ki jih oddajajo, v nogah, potem ima v primeru sestavnih zvočnikov lastnik avtomobilov odlično priložnost, da namestite elemente, kjer bi morali biti. Na primer, glavni zvočniki so spodaj, visokotonci pa od zgoraj.
  Za ločitev frekvenc se v komponentnih akustičnih sistemih uporablja crossover, v koaksialnem pa samo kondenzatorji. Slednji lahko reže samo spodnjo mejo visokofrekvenčnega zvočnika. Križanka lahko delujeveč kot dva frekvenčna pasova za vsak ločen sistem zvočnikov. To je očiten in nedvomen plus.


  Prav tako se lahko prednost takšnih sistemov imenuje obsežne možnosti prilagajanja. To zahteva gostitelja, ki temelji na procesorju ali zunanjem procesorju. Kar se tiče slabosti, sta dve. To je cena in kompleksnost namestitve. Stroški so pomemben parameter za večino lastnikov avtomobilov. Če izberete dvokomponentni akustični ali koaksialni sistem, bo v večini primerov natančno akustično.
  Več je proračun. Škoda, da zaradi želje po varčevanju (in to je pogosto nekaj deset tisoč rubljev), večina voznikov ne dobi zvoka, o katerem so sanjali.

  Najboljša izbira

  Ocene avtomobilske akustike vsako leto. Strokovnjaki so preučevali veliko možnosti, nato pa so sprejeli sklepe o tem, kateri so najboljši avtomobilski zvočniki.

  Morel Tempo 6

  To je dvopolni komponentni sistem z zvočniki velikosti 16 cm. Proizvajalec - Izraelska znamka Morel. Paket vključuje dva Twitterja in dva crossoverja. Kot glavni tukaj - komponenta akustična 16 cm z mrežo, kot tudi komplet za montažo. Komplet je kakovostno sestavljen in izdelan iz dobrih materialov. Zvok je zelo podroben na vseh frekvenčnih območjih. Stroški kompleta se začne pri 6330 rubljih.

  Focal Performance PS 165

  To je, če ne najboljša komponentna akustika, zagotovo je zelo trdna in hkrati na voljo. Idealen je za večino avtomobilov. Po zmernih cenah imajo podatki AU številkokoristi. To je izjemna kakovost zvoka, dinamična in živahna s svetlimi barvami. Sistem zveni precej uravnoteženo. Stroški kompleta so od 14 tisoč rubljev. Za to ceno je to najboljša komponentna akustika.

  Sorodne publikacije